7 razlogov zakaj bi za naslednje družinske počitnice izbrali križarjenje po Sredozemlju

0

Našli smo kar 7 razlogov zakaj bi izbrali križarjenje po Sredozemlju za naše naslednje družinske počitnice.

1. Brez stresnega načrtovanja in logistike

Prednost križarjenja kot načina potovanja je zagotovo v tem, da ste ves čas nastanjeni v istem »plavajočem« hotelu in se vam ni treba selit, da bi v najkrajšem možnem času videli kar se da veliko novih krajev in znamenitosti. Poleg tega imate navadno na ladji organizirane vse obroke, vključno s prigrizki in brezalkoholnimi pijačami. Navadno imajo pri vkrcanju in izkrcanju na ladjo družine z majhnimi otroci prednost.  Vsak dan v ladijsko kabino dobite tako imenovan ladijski dnevnik, kjer je zapisano kakšne aktivnosti ter kdaj in kje bodo naslednji dan na voljo, v katerem mestu/pristanišču bo ladja stala, kakšen je lokalni čas, katere so lokalne znamenitosti, katere ladijske izlete je mogoče zakupiti itd. Na ladji navadno dobi vsak posameznik kartico, s katero tudi plačujete in s katero se izkrcate in vkrcate na ladjo. Plačevanja z gotovino na ladji ni, lahko pa na koncu poravnate račun z gotovino.

Bogata ponudba svežega sadja na ladji
Bogata ponudba svežega sadja na ladji
Na ogled mesta se lahko odpravite organizirano ali individualno - taksiji čakajo na potnike v Barceloni
Na ogled mesta se lahko odpravite organizirano ali individualno – taksiji čakajo na potnike v Barceloni

 

2. Samo v enem tednu si lahko ogledate najbolj znane evropske znamenitosti

Bogata evropska zgodovina je neposredno povezana s Sredozemskim morjem, zato lahko na enem samem križarjenju z otroki doživite najbolj znana evropska zgodovinska mesta. Si predstavljate, da samo v enem tednu obiščete Vezuv in Neapelj, sicilijanski Palermo, Malto, špansko Barcelono in Marseilles v Franciji? Vaši otroci pa si lahko med počitnicami ogledajo pomembna zgodovinska mesta, o katerih se učijo v šoli in na si na ta način »utrdijo« snov za celo življenje. Če se odločite za daljše ture, se evropske križarke ustavijo tudi na bregovih severne Afrike.

Pogled iz ladje na prečudovito Valeto, Malta
Pogled iz ladje na prečudovito Valeto, Malta
Pogled z ladje na Neapelj, Italija
Pogled z ladje na Neapelj, Italija
3. Dostopna cena

Vsem, ki se vas zanima križarjenje svetujemo, da spremljate ponudbe na temo » skupinska križarjenja«, saj  takrat agencija zakupi določeno število mest na ladji in jih zato ladjar proda po cenejši ceni. Na križarjenjih plujejo otroci brezplačno, plačajo le luške in ladijske pristojbine, če si le delijo kabino z dvema odraslima osebama. Otroci do 4 let navadno tudi ne plačujejo napitnin.

4 Slovensko vodstvo in ponudba

Priporočam da se pred izborom potovanja pri svojem ponudniku pozanimate katere ladje in programi so še posebej primerne za družine. In še najpomembneje, v ponudbah skupinska križarjenja je na ladji vedno prisoten slovenski predstavnik, ki vam lahko pomaga pri načrtovanju izletov.

5. Luksuz, kot bi ga doživeli v hotelu višje kategorije

Večina ladij, ki pluje po Sredozemskem morju so na nivoju hotelov višje kategorije, s tem, da boste v malo katerem hotelu v naši bližini našli toliko dodatnih aktivnosti.  Najverjetneje se boste morali kar dobro organizirati, da boste v tem času izkoristili vso dodatno ponudbo, ki vam bo na voljo.  Ko boste potegnili črto, boste najverjetneje ugotovili, da je križarjenje veliko bolj finančno dostopno kot marsikateri hotel višje kategorije v bližnji okolici, saj navadno otroci plačajo le pristaniške pristojbine. Večina ladij je popolnoma prilagojena otrokom saj ste lahko brez skrbi, da bi zmanjkalo otroških stolčkov ali prostora v igralnicah. Prav tako je na ladji je dovolj prostora tudi za vozičke. V kabini bo moral biti voziček zložen, vendar če vas skrbi za prostor si ga pri večini ponudnikov za čas potovanja brezplačno izposodite.

DSC_0086
Raznolika ponudba pričakuje celo družino
Na ladji boste našli tudi mirnejše kotičke
Na ladji boste našli tudi mirnejše kotičke

 

6. Bogat animacijski program za otroke in odrasle

Naj gre za malčke, najstnike, tete, babice, dedke… vsakdo bo našel kaj po svojem okusu. Križarjenja so namreč že dolgo znana po tem, da so več kot primerna tudi za medgeneracijske počitnice. Če imate doma 5- in 13-letnika, s seboj pa boste vzeli še  babico in dedka, je križarjenje zagotovo ena boljših rešitev.  Bazeni za otroke, wellnessi za odrasle, različne restavracije, čez dan pa družinsko potepanje in ogledovanje svetovnih znamenitosti bo vaši družini še dolgo ostalo v spominu.

 

Na križarjenjih organizirajo predstave, ki so primerne za različne starosti
Na križarjenjih organizirajo predstave, ki so primerne za različne starosti
7. Varnost, čistoča in storitve na visokem nivoju

Se je tudi vam kdaj porodilo vprašanje v smislu »kaj pa če moj dvoletnik pade z ladje«? Ladje veljajo za enega najbolj varnih prevoznih sredstev in prav tako pa so izjemno dobo zavarovane, da ne pride do takšnih nesreč. Ladijske prostore čistijo redno, prav tako vašo sobo, tako da se vam ni treba bat tudi za male kobacaje, ki najraje raziskujejo tla V primeru nevšečnosti, pa je navadno na ladji tudi zdravnik in lekarna.

Vznemirjenje pred prvim izplutjem ladje
Vznemirjenje pred prvim izplutjem ladje

DSC_0150

Članek je podprlo podjetje Kompas za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.