7 idej kaj gledat z mulci za noč čarovnic

0

Noč čarovnic res ni tradicionalni slovenski praznik, vendar ker navadno sovpada s krompirjevimi počitnicami, si vedno vzamemo čas za “praznovanje”. Lansko leto smo uživali na Safariju magičnih bitji v Orehovem gaju, v izrezovanju buč in mini zabavah za noč čarovnic. Letos pa bomo mulcem pričarali filmski večer.

Risanke in filmi so odlično izhodišče za pogovor o temah, kot je strah, smrt, minljivost… Na ta način lahko otroke pripravimo tudi na bolj tradicionalni praznik – dan spomina na mrtve.

  1. Koko in velika skrivnost

Risanka se dogaja v Mehiki in temelji na praznovanju dneva mrtvih.  Med drugim govori o prednikih in o tem, da ne smemo pozabiti svojih korenin.

2. Pri Adamsovih

“Grozljiva” klasika o najbolj strašni družini na svetu. Če boste imeli priložnost, priporočamo tudi ogled istoimenskega muzikala v MGL v Ljubljani.

3. Bi se gnetli na tej metli

Na podlagi simpatična pravjice slavne Julie Donoldsan je nastala tudi risanka, primerna tudi za mlaje otroke. Govori o prijateljstvu in da še tako “strašni” liki, kot so čarovnica potrebujejo prave prijatelje. V Lutkovnem gledališči Ljubljana pa že od 2016 igrajo tudi čudovito predstavo.

4. Hotel Transilvanija 1, 2 in 3

Serija celovečernih risank o drugačnosti. In pošastih 🙂

5. Pošasti iz omare in Pošasti z univerze

Je vaše mulce strah zaspat? Mogoče pa jih vsak večer obiščejo pošasti iz omare? Upamo, da so vsaj pol tako simpatične, kot te iz risanke 🙂 Nadaljevanje se imenuje Pošasti z univerze.

6. SCOOB!

Celovečerna risanka se dogaja na noč čarovnic.

6. Casper (1995)

Film o duhcu Casperju je primeren za večje otroke. Presodite po opisu na IMDB

7. Izganjalci duhov (1989)

Še ena klasika za malo starejše otroke. Presodite po opisu na IMDB.

Imate še kakšno “strašno” idejo priemrno za otroke? Zapišite jo v komentar.

* Naslovna fotografija: vir Kolosej https://www.kolosej.si/filmi/film/koko-in-velika-skrivnost/

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime