6 top doživetij za celo družino v občini Ivančna Gorica

0
Nato pa lahko po inštrukcijah o sistemu in varnostisami raziskujejo park

Le dobre pol ure stran od Ljubljane, vas čaka res veliko čudovitih doživetij za otroke. Same se večkrat odpravimo v občino Ivančna Gorica na eno izmed njihovih doživetij. Včasih pa naredimo kar vikend izlet. Preberite si naših top 6 doživetij, ki jih morate dati na vašo listo aktivnosti z otroki.

1. Hiša kranjske čebele

Višnja Gora je starodavno mesto z dolgo zgodovino in v njeni neposredni bližini, v Gradu Podsmreka, je tudi rojstno mesto kranjske sivke. Konec leta 2021 je občina Ivančna Gorica v sodelovanju s Čebelarsko zvezo Slovenije v Višnji Gori prenovila tamkajšnjo nekdanjo šolo in nastala je Hiša kranjske čebele. Zakaj priporočamo vsem družinam obisk Hiše kranjske čebele? Preberite si naših 7 razlogov.

Spanje v panju, Hiša kranjske čebele

2. Aktiven družinski dan v Parku Cukarca

Doživljajsko rekreativni park Cukarca ni samo adrenalinski park ali bike park. In tudi ni samo učna pot in plezalna stena. Cukarca je eno veliiiikooo igrišče za male in velike otroke, ki obožujejo aktivnosti v naravi, daleč stran od prometa in trgovskih srredišč. Obisk priporočamo vsem, ki bi se radi obiskali naravo, se rekrearali sami ali v družbi ali samo spili kavo z razgledom na zeleno dolenjsko pokrajino. Preberite si več o doživetjih v našem članku.

Doživljajsko rekreativni park Cukarca

3. Lavričeva koča na Gradišču

Ena naših vikend klasik- kratek pohod do Lavričeve koče, kjer vas pričaka čudovit razgled na Ivančno Gorico, domiselno in veliko otroško igrišče, nekaj domačih živali ter okusna domača hrana.

Lavričeva koča na Gradišču

4. Do največjega lehnjakovega slapa v Sloveniji, Kosca 

Nepoznana, slikovita in razgibana dolinica s potokom Kosca blizu Višnje gore, je z manjšimi vzponi in spusti odlična ideja za poletni izlet z mulci. Po obilnejšem deževju se slap Kosca spremeni v hrupnega divjaka. V sušnih obdobjih voda le polzi preko 20 m visoke lehnjakove stene v nešteto vodnih kapljicah.

Slap Kosca, Višnja gora

5. Polževo – po sledeh višnjanskega polža

Polž, polž, pokaž´ roge! Višnjegorski simbol polž jih kaže ponosno, čeprav je priklenjen z močno verigo v Višnji Gori:) Priporočamo izlet in odkrivajte legendo o višnjanskem polžu, raziskujte Gozdno učno pot ter vragolije na Polževem. Preberite si več tukaj.

IMG_5010
Cerkvica Svetega Duha, Polževo

6. Turistična vas Pristava

Samo pol ure vožnje iz prestolnice proti jugovzhodu boste nad Stično našli slikovito turistično vas Pristava, ki vas bo navdušila s svojimi pogledi tja do Triglava in domačo gostijo, mulci pa bodo navdušeni nad prostranimi pokošenimi travniki, igrali in otroškim igriščem.

Turistična vas Pristava