6 razlogov, zakaj bi ponovili počitnice v Kompasovem družinskem klubu

1
Vas zanima kako smo se na kratek oddih odpravile tri mame, trije mulci in en dojenček ter si celo malo odpočile? Odgovor je Kompasov družinski klub 🙂

Če ste naši redni bralci, potem veste, da nismo ravno pogosti obiskovalci hotelov in družinskih klubov. Tokrat pa je ravno za prvomajske praznike naneslo, da so možje imeli obveznosti, mame pa smo napokale tri nabrite mulce in enega dojenčka ter jih odpeljale na morje. Ni bilo prvič, da smo šle kam same z otroki, je bilo pa prvič, da smo izbrale družinski klub. O tovrstnih klubih smo slišale marsikaj pozitivnega, pa tudi to, da niso primerni za vse, zato smo se morale prepričati same.

Idiličen trenutek miru na vikend oddihu v hotelu Istra Kompasov družinski klub)
Idiličen trenutek miru na vikend oddihu v hotelu Istra (Kompasov družinski klub)
Izbrale smo tradicionalen Prvomajski Kompasov družinski klub na Crvenem otoku (otok Sv. Andrije) pri Rovinju. Zakaj je se gostje tako radi vračajo sem, si lahko preberete v članku 9 razlogov, zakaj bi se vrnili na Crveni otok pri Rovinju, pa tudi če samo na enodneven izlet. Me pa smo se vsekakor prepričale, da vsake toliko paše dat možgane na pašo in se prepustiti organizirani ponudbi. Mogoče naslednje leto prepričamo še naše “bolj delavne” polovice in se udeležimo kakšne delavnice samo za nas, mame.
  • Čas obiska: april 2018
  • Starost otrok: 2 fantka 5 let, punčka 5 leti in dojenček 7 mesecev
  • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji.
  • Raj za: družine vseh oblik, velikosti in starosti
6 razlogov, zakaj bi ponovile počitnice v Kompasovem družinskem klubu:
1. Raznolik in bogat program

Bralne urice, otroška joga, kuharske delavnice, jogalates, Cici klub, Mini klub, … program je bogat in zapolnjen z raznolikimi aktivnostmi. Aktivnosti se vrstijo praktično skozi cel dan, vodijo jih različni animatorji pa tudi strokovnjaki. V našem primeru je bil to Jani, bolj znan kot Cool Fotr, ki je vodil kulinarično delavnico za mulce in Martina Razinger, ki je bila zadolžena za jogo in pilates za mulce in odrasle. Nam je bilo všeč to, da lahko aktivnosti izbirate po svoje in jih z lahkoto kombinirate s časom, ki je namenjen zgolj druženju vaše družine.

Bogat program za vse člane družine Kompas družinski klub)
Bogat program, primeren za vse člane družine (Kompas družinski klub)

 

2. V času aktivnosti, si lahko starši dejansko oddahnete

Medtem, ko otroci uživajo na skupinskih aktivnostih, lahko vi dejansko počivate. V treh dneh smo srečali kar nekaj staršev, ki so v času zelooo popularne kulinarične delavnice s Cool fotrom, uživali na kavici v dvoje ali pa v miru brali knjigo ob bazenu (ahhh, dopust!!!). Govorile pa smo tudi z nekaterimi starši edincev, ki so potrdili, da so njihovi otroci tako lažje navezali stik z drugimi otroci.

 Kuharska delavnica s Cool fotrom je bila zagotovo med bolj popularnimi na programu (Kompas družinski klub)

Kuharska delavnica s Cool fotrom je bila zagotovo med bolj popularnimi na programu (Kompas družinski klub)

Organizirajo tudi Mini klub, ki je namenjen otrokom od 4. leta dalje. Tam lahko otroka pustite v varstvu izkušenim animatorjem. Starejši otroci bodo verjetno sami, nekateri starši pa so se mlajšim tudi pridružili.

Čakanje na uro pravljice - Cici klub Kompasov družinski klub)
Po zajtrku čakajo na uro pravljice – Cici klub (Kompasov družinski klub)

 

3. Aktivnosti so primerne za vse člane družine

V Kompas družinskem klubu se potrudijo, da so aktivnosti dejansko namenjene otrokom od 0 let dalje, nekaj pa jih je zanimivih tudi za odrasle. Všeč nam je bilo, ker so bile raznolike, saj tako res lahko najde vsak nekaj za sebe. Naši otroci so šli po zajtrku na Cici klub, kjer so poslušali pravljico, mame pa smo medtem v miru spile kavo na terasi. Temu je sledila zabavna otroška joga z Martino Razinger. Tečaj kuhanja je bil nabit poln, zato so mulci raje izkoristili ta čas v praznem bazenu. Škoda za nas mame, saj bi z veseljem preizkusile pica mafin in domač sladoled, ki so ga izdelali s Cool fotrom 🙂 Naša petletnica pa se je skupaj z mamo udeležila tudi tečaja ličenja in bila malenkost razočarana, saj je tokrat niso namazali 🙂

Mama in hči na predavanju o zadnjih trendih ličenja z Martino Razinger (Kompasov družinski klub)
Mama in hči na predavanju o zadnjih trendih ličenja z Martino Razinger (Kompasov družinski klub)
4. Izkušeni animatorji

Vsak dan vam Kompasovi animatorji nudijo informativne urice, kjer vam predstavijo program in osebje. Že v prvem stiku z njimi začutiš, da imajo izkušnje in da ne počno tega prvič. Otroke znajo usmeriti k aktivnostmi in jih povabiti na njim sprejemljiv način. Eden od naših mulcev odločno odklanja vsakršne skupinske dejavnosti in všeč nam je bilo, da ga kljub njegovemu odporu nihče ni silil, ampak so na zelo spoštljiv način pristopili k njemu in ga povabili k aktivnosti. Na mamino veliko žalost se delavnice sicer na koncu ni udeležil 😉

Izkušeni animatorji se maksimalno prilagodijo otrokom (kompasov družinski klub)
Izkušeni animatorji se maksimalno prilagodijo otrokom (Kompasov družinski klub)
Prostori mini kluba so zasnovani tako, da so primerni tudi za najmlajše člane kompas mini klub)
Prostori Mini kluba so zasnovani tako, da so primerni tudi za najmlajše člane (Kompas družinski klub)

 

5. Na aktivnosti se ni bilo treba dodatno prijavit

Na aktivnostih je načeloma dovolj prostora za vse, zato predhodne prijave niso potrebne. Kar se nam je zdelo super, saj tako ne čutiš nepotrebnega stresa, da je treba prekiniti kakšno zabavno solo aktivnost (recimo spontano raziskovanje otoka po zajtrku), na račun organizirane dejavnosti.

Za udeležbo predhodne prijave niso potrebne (Kompasov družinski klub)
Za udeležbo predhodne prijave niso potrebne (Kompasov družinski klub)

 

6. Aktivnosti so v slovenskem jeziku in so brezplačne

Ko sva se s sinom doma pogovarjala o programu, mi je rekel “nočem na delavnice, ker me nihče ne bo razumel”. Dejansko prej niti nisem razmišljala o tem vidiku, vendar je dobro vzet v zakup, da imajo otroci radi, če se aktivnosti odvijajo v njihovem jeziku, saj se na ta način lažje vklopijo. Za aktivnosti vam ni treba dodatno plačevati, saj so že vštete v ceno programa.

Otroci uživajo na otroški jogi foto: Martina Razinger)
Otroci uživajo na otroški jogi (foto: Martina Razinger)
Otroci so se razmigal na otroški jogi, mame pa na jogalatesu Kompasov družinski klub)
Otroci so se razmigal na otroški jogi, mame pa na jogalatesu (Kompasov družinski klub)
Pomembno za starše:
  • Kompasovi družinski klubi so organizirani na različnih lokacijah, vendar ponudba ni povsod enaka. Tukaj lahko preverite program za poletje.
  • Če vaši otroci radi obiskujejo organizirane dejavnosti, potem se verjetno ne bodo imeli problema vklopiti v katero od dejavnosti. Če vaš otrok zavrača tovrstne dejavnosti, ne pričakujte, da se jih bo udeležil ravno na počitnicah.

Kompasov družinski klub smo obiskale na povabilo podjetja Kompas, vendar to ni vplivalo na naše iskreno navdušenje nad organizacijo in izvedbo družinskega kluba. Za  več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.