6 nasvetov za nepozaben zadnji šolski dan

0

KONEC ŠOLE! Najmlajši in malo starejši ter njihovi starši si zaslužimo dober konec šolskega leta, zato v nadaljevanju predstavljamo par idej, ki bodo presegle klasičen sladoled v bližnji kavarni (s čimer pa ni prav nič narobe in bo ravno tako super!):

1. Zajtrk zmagovalcev za zmagovalne mulčke tega leta

Četudi smo pristaši zdravih zajtrkov za uspešen in energije poln pričetek dneva, konec šolskega leta dovoljuje majhno izjemo. Palačinke s čokoladnim namazom, posute z narezanimi jagodami, bananin kruh in čokoladno mleko ali vaflji s smetano se slišijo kot odlična ideja za zadnji šolski dan. Če je mulc bolj zaspane sorte, ga zajtrk lahko pričaka na mizi, v nasprotnem primeru pa bo dobrodošla tudi pomoč pri pripravi ali dekoriranju mize.

V pripravo zajtrka, še sploh če bo po njihovem izboru, se bodo z veseljem vključili mulci.

2. V šolo in vrtec malo drugače

Če so mulčki navajeni, da se v šolo ali vrtec pripeljejo z avtomobilom, zakaj ne bi na zadnji šolski dan naredili izjeme? Jutranje kolesarjenje ali vožnja s skirojem bo lepo popestrilo dan. Če odhajajo starejši mulci samostojno peš – morda ga tokrat pospremijo starši. Če pa uporabljajo mestni ali šolski avtobus, je zadnji šolski dan zagotovo priložnost, da za prevoz, če je mogoče, poskrbijo starši. Morda mulca na zadnji dan preseneti babica ali dedek in ga pospremi do vrtca oz. šole. Možnosti je precej, zahtevajo pa ne veliko dodatnega napora, da bo dan nekoliko drugačen in bolj zanimiv.

3. Prešpricajte del vrtca in šole

V kolikor je mogoč dogovor v šoli oz. vrtcu in delovne obveznosti staršev to dopuščajo – presenetite mulca malenkost prej. Program v šoli se zadnji dan hitreje zaključi in ob vnaprejšnjem dogovoru predhoden odhod ne bi smel biti problematičen. Mulci bodo vsekakor presrečni – že siceršnja evforija ob koncu šole bo še toliko večja, če bodo vedeli, da je preostanek dneva namenjen njim.

4. Nov projekt po koncu šole

Zakaj ne bi konca šole obeležili s kakšnim novim projektom? Nečim, kar je v načrtu že dolgo, pa nekako ni našlo pravega časa za pričetek ali dokončanje. Recimo učenje vožnje s kolesom, prva ura jahanja, hoja s hoduljami ali dokončanje hiške na drevesu. Nekaj, kar predstavlja prelomnico in zahteva popoldne s starši, ko se nikomur nikamor ne mudi. Mulčki si bodo takšno prelomnico prav gotovo zapomnili, skupen čas pa bo lepo preživet.

Naš nov projekt je prav gotovo vožnja v bike parkih.

5. Piknik v naravi

Enostavna ideja, ki ne zahteva veliko časa in energije, prinese pa veliko veselja in gibanja na svežem zraku. Piknik v bližnjem parku ali travniku, v bližini gozda, s pijačo in sendvički bo super ideja in odmik od vsakodnevne rutine. V primeru slabega vremena se da izvesti tudi notranjo verzijo sredi dnevne sobe, ob sočasni risanki na televiziji pa bo fina nadgradnja v domači kino.

6. Mini izlet v neznano ali odhod na dopust

Četudi zgolj z vodo in sadjem v nahrbtniku na bližnji hrib, bo popoldne v naravi lepa popestritev zadnjega šolskega dne. Še posebej, če mulci tega še niso obiskali. Na izletu lahko mulcu predate tudi skrivni zemljevid zakladov (in za sosednjim drevesom skrijete čokoladko) ali pa načrtujete preživljanje skupnega časa med počitnicami.

Posebno presenečenje pa bo tudi odhod na večji ali manjši dopust takoj po koncu šole. Možnosti za aktivno ali sproščeno preživljanje časa Sloveniji je ogromno, podaljšan vikend pa kar kliče po načrtovanju skupnih trenutkov. Za več idej, kam jo mahniti pa:

Po zaključku dneva pa se vrzite v iskanje pravih počitnic za vašo družino in počitniških varstev za vaše mulce.

Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si ali v kometar.