5 trikov, s katerimi boste otroka navdušili nad ščetkanjem zob

0

Pomembno je, da otroka že zgodaj začnemo spodbujati k skrbi za ustno higieno. Tako jim bo pravilno ščetkanje prešlo v navado in bodo kasneje (tudi kot odrasli) imeli manj težav z zobmi. Nekaterim otrokom ščetkanje predstavlja nadležno opravilo, zato smo pripravili 5 nasvetov, s katerimi boste otroka lažje spodbudili k temu, da osvoji novo zdravo navado.

1. Bodite jim vzor.

Najpomembneje je, da jim s svojim vedenjem pokažemo, kako se pravilno ščetka zobe 2x dnevno. Ščetkajte si zobe skupaj z otrokom in mu pokažite, kako to počnete vi. Bodite vzor in spodbuda, ki jo otrok potrebuje.

2. Naj ščetkanje postane igra.

Naj ščetkanje ne bo nadležno opravilo, temveč igra, ki se je bodo veselili vsako jutro in večer. Philips Sonicare Kids pride skupaj z zabavno interaktivno aplikacijo za otroke. Aplikacija Philips Sonicare For Kids se sinhronizira z otroško sonično zobno ščetko in otroka prek igre pouči o ustni higieni. Aplikacija otroka spodbuja, da se ščetka dlje in bolje.

3. Uvedite sistem nagrajevanja.

Novo navado je najlažje osvojiti, če otrok za pravilno ščetkanje dobi nagrado. Lahko uvedete zvezek , v katerega ob vsakem ščetkanju nalepite nalepko ali pa uporabite Philipsovo aplikacijo Sonicare for Kids. Osrednji lik aplikacije je prikupni Sparkly, ki ima rad čiste zobe. Otroci skrbijo za Sparklyja, aplikacija pa jih igrivo spodbuja, da se ščetkajo dlje in bolje. Ko si otrok dobro očisti zobe, Sparkly postane srečnejši, vsako uspešno opravljeno ščetkanje pa je nagrajeno. Otroci lahko odklepajo dodatke za Sparklyja ali pa mu priigrajo zdravo hrano, ki jo ima najraje. Starši lahko sami izberejo nagrade, ki jih otroci pridobijo prek aplikacije.

Priljubljene otroške Sonicare zobne ščetke

4. Naj ščetkanje postane del družinske zabave.

Otroku bo navada najhitreje prešla v kri, če jo boste vpeljali v družinsko rutino. Na primer, ko zjutraj pojeste zajtrk, si skupaj umijte tudi zobe. Podobno lahko storite zatem, ko zvečer pojeste večerjo.  Lahko uvedete družinsko tekmovanje »Kdo ima najbolj čiste zobe« ali naredite koledar, kjer se vsak član družine označi vsakič, ko si umije zobe.

Bodite otrokom vzor!

5. Uporabljajte primerne izdelke.

Uporabljajte ščetke, ki so namenjene otrokom. Philips Sonicare for Kids ima dve velikosti glav ščetke, ki so zasnovane posebej za nežno čiščenje in zaščito zob v ključni stopnji razvoja. Električna zobna ščetka z dvema otrokom prijaznima načinoma ščetkanja zagotavlja pravilno čiščenje za različne starosti; rahlo ščetkanje za mlajše otroke in močno ščetkanje za starejše otroke. Z zabavnimi nalepkami za ročaj lahko otroci sami izberejo videz zobne ščetke. Sonični zobni ščetki je priloženih osem izmenljivih nalepk, zato lahko otroci ščetko okrasijo, kot želijo.

Več tudi o naši izkušnji z zobnimi ščetkami Philips Sonicare for Kids pa si preberite v članku Je električna zobna ščetka Sonicare for Kids primerna za mulce?

Zgornji nasveti so izkušnje in priporočila Kamzmulcem mamic, ki pa ne nadomestijo priporočil vašega izbranega zobozdravnika. Z veseljem smo sprejele sodelovanje podjetja Philips, saj v njihov izdelek Sonicare iskreno tudi same že leta verjamemo. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Advertisement