5 razlogov, zakaj z otroki obiskati Letališče Jožeta Pučnika, ne da bi leteli

0

Ali ste eden tistih srečnežev, ki ga pred vrati že čakajo počitnice? Super za vas, še veliko pa nas nas je takih, ki bomo morali na dopust in brezskrbne počitnice še malo počakati. Pa prav nič zato!

V Aviončku, lokalu na Letališču Jožeta Pučnika, Ljubljana, lahko za kratek čas pozabite na skrbi in se prepustite dobremu razpoloženju, ki veje v zraku. Turisti iz različnih koncev sveta, potniki in poslovneži, ki so stopili na naša tla, s seboj prinašajo delček tujega sveta. Če se prepustite letališkemu vzdušju, se boste kmalu počutili skoraj tako kot na počitnicah. Malo pretiravamo, a ne? Vendar pa imamo vseeno vsaj 5 razlogov, zakaj se oglasiti na letališču, tudi če še ne greste na počitnice.

Letališki vozni park, lokal Avionček
Letališki vozni park, lokal Avionček

5 TOP razlogov za obisk Letališča Jožeta Pučnika:

TOP 1: OPAZOVANJE LETAL

Otroci radi opazujejo dogajanje na letališki ploščadi. Pristajanje in vzletanje letal ima poseben čar. V poletnem času se to dogaja pogosto, tako da zagotovo kakšnega ujamete. Mogoče lahko otroka prej naučite oz. vsaj spoznate s slovensko narodno-zabavno skladbo Lojzeta Slaka, »Visoko nad oblaki, leti srebrna ptica…«, ki si jo bodo prepevali še dolgo zatem, ko letal ne bo več v bližini.

Na Razgledni terasi Avionček imate poleg razgleda in otroških igral s Hutko, na voljo tudi 16 različnih sladolednih okusov –  zagotovo se za vsakega kaj najde.

Hutka na razgledni terasi Avionček
Hutka na razgledni terasi Avionček
Razgledna te Avionček, doživetje za marsikaterega mulca
Razgledna terasa Avionček, doživetje za marsikaterega mulca

TOP 2:   NAJBOLJŠI SLADOLED NAREJEN “PO SVOJE”

V poletnih mesecih vas na letaliških prihodih razvajajo s super sladoledom in iz njih narejenih osvežilnih kreacij. Nov sladoledni vrt, KISS AND FLY, vas bo očarav s svojo svežino in unikatnimi kreacijami soft sladoleda.  Izbirate lahko med štirimi osnovnimi okusi sladoleda, ki ga še dodatno »začinite« s 24 slastnimi prelivi, posipi, drugimi dodatki, s katerimi boste sladoledu dodali osebno noto. Razveselite otroke in jim dovolite, da si naredijo sladoled po svoje.

Zraven imajo še Hutko igrala, da se lahko otroci umaknejo in brezskrbno poigrajo, starši pa si medtem vzamete malce več časa zase in posedite na terasi, si privoščite ledeno kavo, kombinacijo sladoleda, okusne frapeje ali pa kaj drugega. Za tiste bolj lačne, se najde v ponudbi tudi sveže pečena pizza ali slasten foccacia.

Sladoledni vrt KISS AND FLY
Sladoledni vrt KISS AND FLY
Sladoledi, ki si jih lahko "sestavijo" otroci sami, Avionček
Sladoledi, ki si jih lahko “sestavijo” otroci sami, Avionček

TOP 3: BREZPLAČNO PARKIRANJE

Vas skrbi parkiranje na letališču? Se vam zdi plačevanje parkirnine povsem nepotreben strošek? Hja, tudi to so uredili. Edino kar morate narediti je, da se brezplačno včlanite v klub flyljubljana (flyljubljana prijavnica), koristite gostinske storitve na Razgledni terasi Avionček ali pa si privoščite sladoled v KISS AND FLY-u, pa vam parkirni listek z veseljem požigosajo. Kot član kluba ste upravičeni do 3 – urnega brezplačnega parkiranja med vikendi in prazniki ter drugih ugodnosti, ki jih pripravljajo skupaj s Fraportom Slovenija. Več o programu flyljubljana in ostalih ugodnostih pa najdete tukaj.

TOP 4: VSE TUDI ZA SABO

Vse kar ponujajo v Aviončku, je lahko tudi »za sabo«. Torej, če se vam mudi, skoraj že zamujate letalo ali pa je na urniku kaj drugega, je tu ekipa, ki vam bo hitro izpolnila želje. Kavo za sabo in sendvič v nahrbtnik in pot pod noge.

 

Okusna pizza takoj ali za sabo, Avionček
Okusna pizza takoj ali za sabo, Avionček

TOP 5: ŠTEVILNE IZLETNE TOČKE V OKOLICI

A greste radi v hribe ali na sprehod? Hribov na Gorenjskem ne manjka, Park Brdo s sprehajalnimi potmi je blizu, za ljubitelje aktivnega preživljanja prostega časa je poletni park Krvavec korak stran.  Vse to in še več lahko najdete blizu letališča. Idej za kratek izlet ali prijeten konec tedna, kar ne zmanjka, se strinjate?

Pogled na okoliške hribe in Krvavec
Pogled na okoliške hribe in Krvavec

Članek je podprlo podjetje Avionček d.o.o., ki vodi Caffe Avionček, KISS AND FLY in Razgledno teraso Avionček, kjer smo se mame že večkrat  naužile dobrot obiska letališča.