5 razlogov, zakaj priporočamo Steinplatte za družinske smučarske počitnice

0

Smučišče Steinplatte nad mestom Waidring vsekakor ni bil prvi kraj v Avstriji, ki nam je padel na pamet, ko smo planirali letošnji januarski smučarski vikend. A prav to smučišče na Tirolskem, ki slovi kot eno najboljših za družine v Avstriji, bi moralo biti visoko na lestvici vseh, ki iščejo kraj za aktiven družinski oddih, z zagotovljenimi dobrimi smučarskimi pogoji, prelepo naravo ter odmik od (pre)polnih smučarskih naselij.

Destinacija: Waidring, Avstrijska Tirolska

Dnevi na destinaciji: 3 dni, 2 nočitvi

Starost otroka: 2 otroka (5 let, 11 let)

Primerno za otroke: vseh starosti

Pot do destinacije: iz Ljubljane potrebujete do Waidringa slabe 4h vožnje (cca 300km). Pot vas bo peljala po gorenjski avtocesti mimo Kranja, Jesenic, okoli Beljaka in vse do juga Salzburga, kjer boste sledili navigaciji za Waidring. Zadnji del poti se najbolj vleče, saj zapustite avtocesto in prečkate za kratek čas tudi Nemčijo.

Eno najboljših družinskih smučišč v Avstriji, Steinplatte
Booking.com

5 razlogov, zakaj priporočamo Steinplatte kot vašo naslednjo (smučarsko) destinacijo

1. Družinam prijazno smučišče z vrhunsko organizirano infrastrukturo

Na Tirolskem seveda lahko najdete veliko znanih in večjih smučarskih letovišč (kot so Kitzbühel/Kirchberg, SkiWelt Wilder Kaiser-Brixenta, Fieberbrunn-Saalbach-Hinterglemm), ki ponujajo na desetine žičnic, stotine kilometrov smučarskih prog in več kot dovolj raznolikosti za teden dni dolge počitnice, a prav tako zagotavljajo gužvo. Steinplatte, ki je le pol ure vožnje stran, pa je idealna destinacija za pobeg od nore množice, predvsem pa zagotovljeno ena boljših destinacij za družinsko smučanje v Avstriji. V kolikor vam je 42km raznolikih, širokih in popolno urejenih smučarskih prog premalo, vam Steinplatte ponuja dostop do kar 160km prog 3 Länder Freizeit-Arena.

S širokimi pobočji in lahkimi do srednje težkimi progami je smučišče odlično tako za začetnike kot za izkušene ljubitelje zimskih športov. Poleg odlične smuke in zagotovljenim snegom, pa se Steinplatte ponaša tudi s sončno lego na planoti.

42km odlično urejenih prog, Steinplatte Avstrija
Proge so široke in odlične za carving tehniko, Steinplatte Avstrija
Smučišče je večino časa obsijano s soncem, Steinplatte Avstrija
Steinplatte Avstrija
Steinplatte Avstrija z vrhunsko infrasturkturo
Najbolj moderna in največja sedežnica na smučišču, Steinplatte
Z ogrevanimi sedeži 🙂
Del prog se tudi spusti tudi v območje Winklmoosalm, ki je pravzprav v Nemčiji

Cenik smučanja: vse informacije najdete na tem linku. Otroci rojeni 2018 in kasneje smučajo brezplačno. Cena smučanja na dan se z vsakim dodatnim dnem seveda niža.

Pomembno: v kolikor kupite 3 dnevno karto, imate že vključeno smučanje na Steinplatte, 3 Länder Freizeit- Arena area kot tudi SuperSkiCard.

Otroci letnik 2018 in mlajši smučajo brezplačno, Steinplatte

Vrh Steinplatte je na 1869m, ki zagotavlja najlepši razgled na okoliške vrhove ter rdečo in črno težavnostno stopnjo spusta. Tukaj si lahko ogledate vse proge tudi na interaktivnem zemljevidu.

Karte bodo pri sestopu vsake sedežnice poskrbele za informacije o progah, Steinplatte
Vrh Steinplatte je na 1869m, Stenplatte
Z vrha se lahko spustite proti dolini po več rdečih ali črni progi, Steinplatte
  • Smučarska šola in izposoja smučarske opreme

Smučarsko opremo si lahko izposodite že v mestu Waidring, pri gondoli ali pa na vrhu smučišča. Smučarski tečaj pa ponuja kar nekaj šol- seznam najdete tukaj.

Mi smo za našo 5 letnico kar rezervirali tečaj direktno v trgovini Snowsports pri gondoli (link za več informacij). Bila je v skupini še z dvema otrokoma, prav tako tujcema- sporazumevali pa so se delno z nemščino in delno z angleščino. V kolikor vzamete tečaj za pol dneva in samo za 1 dan, je ta opcija seveda najdražja (60eur za 2 uri), medtem ko se več dnevni tečaj veliko bolj izplača (5dni po 2h/dan= 180eur).

Tudi tokrat smo dali našo mulko v smučarski tečaj
  • Restavracije

Na Steinplatte boste našli tudi različne tradicionalne gostilne in planinske koče, kjer se lahko ustavite in uživate v dobri hrani ter panoramskih razgledih. Mi smo oba dneva jedli v restavraciji Berghaus Kammerkör, je pa na voljo seveda še več možnosti.

Pogled na panormasko restavracijo Berghaus Kammerkör s smučišča, Steinplatte
Panoramska restavracija Berghaus Kammerkör, Steinplatte
Panoramski razgledi z restavracije

2. Snowpark Steinplatte

Raj za ljubitelje prostega sloga sredi smučišča Steinplatte! S svojo 1,5 km dolgo progo, več kot 50 elementi na 4 različnih težavnostnih progah (Fun- Easy- Medium- Pro) Snowpark Steinplatte zagotovo posrkbi za adrenalinske mulce in starše. Tudi na najmlajše niso pozabili, saj imajo čisto svojo progo Triassic Funline– valovi, strmi ovinki, dino pozdravi in tunel. Vsekakor zabava za majhne smučarje.

Snowpark Steinplatte z več kot 50 elementi…
na 4 različnih težavnostnih progah!
Snowpark Steinplatte
Tudi na najmlajše niso pozabili!
Triassic Funline- valovi, strmi ovinki…
dino pozdravi… Triassic Funline
in tunel, Triassic Funline

3. Panoramski razgledi in razgledna ploščad

Najlepše panoramske razglede boste dobili že iz sedežnic in smučišča, predvsem na vrhu gore Steinplatte so le ti najlepši, ponuja pa smučišče še eno doživetje- razgledno ploščad v obliki pahljačaste korale, ki visi 70 metrov nad breznom in ponuja obiskovalcem, predvsem nesmučarjem, spektakularne razglede. Pohod v dolžini približno 2 km se začne neposredno pri zgornji postaji gondole Steinplatte.

Panoramsko smučanje, Steinplatte
Najlepši razgledi so na vrhu Steinplatte
Najlepši razgledi so na vrhu Steinplatte
Razgledna ploščad (vir: www.steinplatte.tirol)

4. Triassic Park in varstvo otrok na smučišču

Na smučišču vsekakor ne izpustite njihove najnovejše pridobitve- Triassic Park, ki ponuja znanstveno raziskovalno pot skozi sneg in led – mimo dinozavrov v naravni velikosti – proti razgledni ploščadi ali do nedavno odprte kapniške jame.

In v kolikor potrebujete varstvo ali le kratek počitek z otroki, imajo organizirano varstvo s Hubsi Bubsi in Irene v centru za varstvo otrok Triassic Park. Medtem ko starši s starejši mulci smučamo, se najmlajši lahko odpočijejo v dobrih rokah Hubsijevega in Ireninega varstva: igre v snegu, delavnice in igre v njihovi igralnici.

  • Cena: pol dneva varstva s kosilom- 25eur, lahko pa ste starši z otroki skupaj v igralnici in plačate le 5eur
V sklopu Triassic imajo tudi res lepo trgovinico z veliko poučnih sporočil o zgodovini, naravi…ter seveda spominki:)
Igralnica Triassic Park
S čudovitimi razgledi, Triassic Park

5. elaya hotel steinplatte

In sladko češnjico na vso izkušnjo našega družinskega smučarskega vikenda, nam je dal družinski wellness hotel elaya hotel steinplatte (trenutno imenovan Aus Kuhotel), ki vam bo vsaj za nekaj dni odvzel skrbi in planiranje vsakdanjih opravil ter zabaval celo družino od jutra do večera. Preberite si našo oceno hotela tukaj, spodaj pa le nekaj utrinkov, zakaj bi se takoj zopet vrnili k njim- za še par dni več :).

elaya hotel steinplatte
Zunanji ogrevan panoramski bazen, elaya hotel steinplatte
Notranja igralnica, elaya hotel steinplatte
Imajo tudi veliko teens sobo, elaya hotel steinplatte
elaya hotel steinplatte
In res vrhunsko kulinariko, elaya hotel steinplatte

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družino. Za več informacij o izletu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.