5 razlogov zakaj peljati mulca v Terme Banovce

7

Pogostokrat junija še ni dovolj lepih vikendov za podajšane vikende na morju, je pa zato v Sloveniji polno term, ki ponujajo obilo zabave za mulce in starše. Skoraj vsako leto junija si privoščimo vikend v enih od slovenskih term in tokrat smo se z veseljem odzvali srečanju družin v termah Banovci.

Ker v Banovcih še nismo bili, je pa hiter prelet informacij na spletu obetal veliko, smo se  z veseljem odpravili na novo dogodivščino. Naša šestletnica in dvoletnik sta oba komaj čakala plavanje v bazenu in druženje s prijateljčki, midva pa kakšno kavico v miru in nekaj sproščujočih trenutkov 🙂

20160617_144823
Pikasta rutica in majica, ki sta zaščitni znak term Banovci

 

Čas obiska – Junij 2016

Lokacija – Terme Banovci (GPS koordinate: 46.5725, 16.17166)

Starost otrok – 6 let, 2 leti

Primerno za – nosečke, dojenčke, malčke, dedije in babice,…. vse!

Najprimernejši letni čas obiska – Banovce lahko obiščeš v vseh letnih časih, saj imajo tako notranji bazen, kot tudi zunanje bazene s temralno vodo, toplo 38ºC – sami smo jo preizkusili v ohlajeno-deževnem nedeljskem popoldnevu in moram priznati, da smo uživali v toploti bazena in sivem nebu na sabo.

Namestitev – nameščeni smo bili v apartmajskem naselju Zeleni gaj, ki se razprostira v bližini bazenskega kompleksa. Naselje Zeleni gaj je sklop ličnih hišk poimenovanih po drevesih (Jelša, Hrast…), v katerih se nahaja 6 sobic/apartmajčkov z lastno kopalnico in teraso oz. izhodom na vrt. V naselju je tudi peskovnik za otroke, gusarska ladja s tobogani in veliko zanimivih površin, ki budijo otroško domišljijo. V neposredni bližini hišk je tudi parkirišče, tako da je dostop v resnici udoben in omogoča aktivnim družinam, enostaven dostop do neštetih športnih pripomočkov.

20160617_154522
Apartmajski kompleks Zeleni gaj z igralom gusarsko ladjo

 

Poleg kompleksa apartmajev pa Banovci nudijo še možnost namestitve v hotelu, kampu in tudi naturističnem delu kampa, ki ima svoj/ločen bazen, tako da resnično lahko vsakdo pride na svoj račun. Okolica je lepo urejena in čista.

20160618_081832
Prijazna okolica, ki sprošča domišljijo otrok
20160617_154458
Simpatična in okolju prijazna rešitev za ločevanje odpadkov

 

Recepcija v Banovcih – pred recepcijo se nahaja prijetena terasa, kjer lahko posediš in v miru popiješ kavico, pivo… sam vstop pa je zelo zanimivo opremljen in zamami malo večje in manjše mulčke v raziskovanje okolice. Pri nas je bil najbolj aktualen mlinček z veliko žabjo družino, ki se je s pomočjo vseh otrok preseljevala večkrat dnevno.

20160617_204908
Pred recepcijo, Terme Banovci

 

Racepcija je povečini tudi izodiščna točka za različne dogodivščine za otroke, ki jih v termah vodita Banovička in gusar Edi in pa za izlete v bližnjo in daljno okolico, ki jih ponujajo v sklopu bivanja.

Dostop – terme Banovci se nahajajo v neposredni bližini Veržeja, kamor nas vodi avtocesta A1 v smeri proti Mariboru, na odcepu Dragučova pa se usmerimo na A5, ki jo zapustimo na izvozu št. 6. Pot iz Domžal je trajal dobro uro in pol, izkoristili pa smo jo za opoldanski počitek vseh treh sopotnikov v avtu.

TOP 5 AKTIVNOSTI ZA OTROKE

1. Kopanje v zunanjih in notranjih bazenih

V samem sklopu term, se nahaja 7 bazenov, z različno temperaturo vodo in ponujajo različne užitke za mulce in starše. Poleg velikega plavalnega bazena s temperaturo vode okoli 25ºC, se na kopališču nahaja še pristajalni bazen z dvema topoganoma, ki je bil TOP atrakcija za našo šestletnico. In bazenom za otroke, ki sicer ni posebej opremljeno z otroškimi igrali je pa primerno nizek in namenjen mlajšim družinskim članom.

Na tem delu kopališča žal ni naravne sence, in tudi senčnikov je kaj hitro zmanjkalo, tako da sem kar malo pogrešala senčko, kamor bi se lahko skrila ob nadzorovanju mojih nadebudnežev – pa mi je potem prijazen reševalce iz vode odstopil senlnik in stol :).

20160618_125631
Bazenski del z malo hladnejšo vodo, tobogani in otroški bazenčkom

 

V sosednjem termalnem delu kopališča pa se nahaja še masažni bazen z malo starejšo populacijo ter bazen, zanimivih oblik in vodnnih animacij, s termalno vodo 38ºC. Ta bazen je primeren tudi za zunanje namakanje ob slabšem vremenu in je neposredno povezan tudi z notranjim bazen.

20160618_132516
Bazen s termalno vodo, Terme Banovci

 

2. Animacija z Banovičko in gusarjem Edijem

Naša mulka (6 letnica) je bila daleč najbolj navdušena nad aktivnostmi, ki smo jih počeli z Banovičko in Edijem. Otroci so iskali in se spopadali za čisto pravi gusarski zaklad… uživali so v športnih igrah in igri med dvema ognjema, ki smo se ji lahko pridružili tudi starši.

20160617_164422
Igre z Banovičko, Terme Banovci
20160618_170230 (1)
Igre z Gusarjem Edijem, Terme Banovci

 

Spoznali smo peka, ki nam je razložil, kako se pripravi testo in pokazal trike oblikovanja pletenic in ptičkov. V krušni peči smo spekli pravi 2 meterski kruh, ki smo ga kasneje uporabili za čisto pravi gusarski sendvič. Sendvič je gusar Edi razkosal kar z gusarsko sabljo in z veseljem smo ga pojedli.

20160618_102729
Izdelovanje kruhastih dobrot s pomočjo kuharja peka
20160618_102244
Končni izdelek mulcev
20160618_161645
Kuharske vragolije, Terme Banovci

 

Pripravili in spekli smo tudi čisto pravo prleško gibanico (ki se razlikuje od prekmurske gibanice po tem, da so njene glavne sestavine samo skuta, sladkor in smetana).

20160618_104837
Takole pa je nastajala čisto prava Prleška gibanica
20160618_113311
In tudi hitro izginila 🙂

 

Enega od večerov pa smo preživeli ob lončarjenju in izdelovanju glinenih skodelic in spoznavanju glinenih skrivnosti.

20160617_200912
Dotik gline in izdelava glinenih skledic, Terme Banovci

 

Presenečena sem bila nad celotnim osebjem in animatorji, saj so bili vedno na uslugo in zelo sproščeni in zabavni, tako da so se otroci hitro udomačili. Na koncu pa so nas presenetili še s CD-jem fotografij posnetih na delavnicah.

3. Nočno kopanje v zunanjem termalnem bazenu

V soboto smo se lahko pridružili nočnemu kopanju v zunanjem termalnem bazenu, ki traja od 22:00 do 24:00. Ker je voda prijetno topla je kopanje pod zvezdami pravi užitek, otroke pa je nvaduševala barvna vodna animacija, saj je voda spreminjala barve ob soju pisanih luči. Vsem kopalcem pa so pripravili tudi sadje in vodo, da se lahko okrepiš po napornem plavanju. Otroci so potem zanesljivo popadali v postelje.

4. Široko in čisto kopališče z dovolj zelenimi površinami

V splošnem je kopališče zelo čisto in lepo urejeno. Ponuja kar nekaj naravne sence na okoliških zelenih površinah, možnost športnega udejstvovanja z žogo, loparji, poležavanja na ležalnikih ali pa ohladitve v sladolednem vrtu.

20160618_112216
Zelenih površin in možnosti razigbavanja v okolici bazena res ne primankuje, Terme Banovci

Poleg tega je hotelska restavracija in bar, kjer si lahko privoščite kosilo ali pa popijete požirek osvežilne pijače. Večina animacije za otroke se nahaja v bazenskem sklopu, tako da se lahko otroci pridružijo skupinam ob vsakem trenutku in potem brez težav skočijo nazaj v vodo.

Tudi stranišča so čista, urejena in jih je dovolj na razpolago, ne glede na gnečo na kopališču.

5. Izleti v bližnjo okolico

Terme Banovci se nahajajo na izjemno mirni lokaciji, obdani s polji, ki kar vabi v raziskovanje. Ponuja se nešteto možnosti za kolesarjenje in raziskovanje.

Sami smo si ogledali bližnje čebelarstvo – turistična kmetija Šalamun in se spoznali s pravim čebelarjem, medenimi dobrotami in pripravki. Naredili smo vsak čisto svojo svečko ter si pogledali kratek filem o življenju čebel. Za otroke so bili seveda najboljši medenjaki, starši pa smo uživali ob preizkuševanju medice in pa bezgovca z medom. Vreme nam žal ni omogočilo, da bi se odpeljali opazovati čebele v njihov naravni prostor s čisto pravim turističnim avtobusom/čebelnjakom.

20160619_104542
Obisk pri čebelarju Šalamunu

 

Ravno tako pa smo zaradi dežja izpustili še ogled Babičevega mlina na Muri. Pa kaj potem? Nekaj si moraš pustiti tudi za naslednje potepanje v Pomurju.

POMEMBNO ZA STARŠE – ne pozabite:

  • na poganjalčke, skiroje in ostale podobne otroške pripomočke, ki omogočajo hitro in enostavno gibanje in potepanje po okolici,
  • na vodne igrače, potapljaško masko, rokavčke in vse ostale vodne pripomočke,
  • na to, da si tudi sami privoščite nekaj zabave/sprostitve, spijete kavico, se posladkate s posebno sladico v kozarčku in uživate ob sproščenih otrocih

Mi zagotovo pridemo še kdaj :).

Prispevek je napisala Erika, otrok in potepuh po duši, ki neskončno uživa v igri, raziskovanju in odkrivanju skritih kotičkov skupaj z možem in svojima nadebudnežema. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.