5 najslajših zdravih prigrizkov naših mulcev za na pot

2

Ko smo postale mame, so prigrizki ali malice za na pot postali še posebej pomembni. Zdravi, so pomemben vir energije, hkrati pa predstavljajo vmesni obrok, ki otroka ne nasiti do te mere, da ne bi doma pojedel kosila ali večerje.

Ko se odpravimo ven za nekaj ur ali za cel dan, preverimo ali smo s seboj vzeli dovolj hrane, da nas kruljenje otroškega želodčka ne prisili, da bi se morali predčasno vrniti domov. Zdravi in slastni prigrizki so tako postali obvezen del naše otroške torbe. Tem se seveda tudi same ne branimo 🙂

1. Sadna skuta MU muki

Mlečni izdelki so nepogrešljiv del malice za na pot, saj vsebujejo potrebne sestavine za dobro počutje in zdrav razvoj naših malčkov. Seveda pa smo tukaj izbirčne in pazimo, katere izdelke kupujemo. Vedno preverimo sestavo izdelka, saj je prisotnosti sladkorja v izdelkih vse (pre)več. Poleg navadnih jogurtov v manjši embalaži (kateremu dodamo sveže narezano sadje), pa je naša priljubljena malica tudi skuta.

[box]

Mu muki visual LM digital 02 20182

Otroška sadna skuta MU muki iz Ljubljanskih mlekarn, ki vsebuje le naravne arome, je brez dodanega sladkorja in brez dodanih barvil. To so obogatili s kalcijem in vitaminom D in je na voljo v dveh okusih: mi ponavadi posežemo po okusu jabolko-hruška, okusna pa nam je tudi banana. Ravno prav nasitna, hranljiva in zdrava malica za na pot.

[/box]

2. Mešanica brusnic in indijskih oreščkov

Za naše malčke super kombinacija sladkega in slanega prigrizka, ki otroka nasiti in mu da potrebno energijo za »norenje«.

Slastna malica na poti za manjše in večje malčke
Slastna malica na poti za manjše in večje malčke

3. Sadno žitne ploščice

Te včasih pripravimo same, so pa v nekaterih trgovinah na voljo tudi že pripravljene, ki ne vsebujejo dodatnega sladkorja in so iz sestavih ekološke pridelave. Nekatere vsebujejo tudi oreščke in semena.

4. Krekerji in grissini palčke

Nujen prigrizek kjerkoli, še posebej na poti – v avtu, avtobusu ali na vlaku, saj je suh prigrizek, ki otrokom, ki trpijo za potovalno slabostjo, ne povzroča slabosti. Zdravi so običajno iz pirine ali ovsene moke, enostavni ali prekriti z različnimi semeni, ki zopet vsebujejo »gorivo« za otroško igro zunaj.

Suhi prigrizki so primerni za grizljanje tudi med vožnjo, slastna malica na poti
Suhi prigrizki so primerni za grizljanje tudi med vožnjo, slastna malica na poti

5. Bananin ali jabočni čips

Preprost prigrizek, ki sušen ne deluje kot pravo sadje, vseeno pa med sušenjem ohrani svoje hranilne vrednosti. Ne nasiti, a napolni s potrebno energijo.

Našim najljubšim prigrizkom pa se pogosto pridruži tudi sadje (celo ali narezano), kos domačega kruha in rezine korenja, paprike ali kumare, ki so za naše otroke najljubša zelenjava. Seveda ne pozabite na tekočino (nesladkani čaj, kokosova voda, voda). In še nekaj – našteti prigrizki nam predvsem pri manjših otrocih dajo nekaj minut, da v miru spijemo kavico in se pogovorimo, medtem, ko malicajo svoje dobrote.

 

Objavo je podprlo podjetje Ljubljanske mlekarne in sodi med oglasna sporočila. Hvala Ljubljanskim mlekarnam za zaupanje, saj nam na ta način omogočajo, da si pokrijemo vsaj del stroškov, ko raziskujemo vedno nove poti z našimi mulci in mulkami.