5 let Kamzmulcem in 10 najbolj branih izletov na našem portalu

0

Praznujemo 5 let Kamzmulcem skupnosti! V ta namen smo zbrale top 10 izletov po Sloveniji, ki so v vseh letih obstoja našega portala najbolj brani. Spodaj naštete izlete bi vsaka izmed nas priporočila družinam z manjšimi ali večjimi otroki. Tudi sedaj v zimskem času. Zaradi bližine sosednjih držav pa smo na lestvico top izletov uvrstile dodatno še 2 destinaciji tik čez mejo!

1. Od Kranjske Gore do Belopeških jezer

Statistika branj v 5 letih: več kot 48.700 branj

Regija: Gorenjska

Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo, na italijanski strani. Iz Kranjske Gore do tja vodi urejena kolesarska steza, ki jo obdajajo najlepši razgledi na okoliške hribe. Več o tem, kaj doživeti med kolesarjenjem do Belopeških si preberite v članku.

Belopeška jezera (top družinski izleti)

Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise, kaj početi ali si ogledati v okolici:

2. Janče

Statistika branj v 5 letih: več kot 28.000 branj

Regija: Osrednjeslovenska regija

Ideja za hribolazce, ki ni daleč od Ljubljane, vzpon ni pretežak ali predolg za mlajše mulce  in kjer vas na vrhu čaka kosilo. Na Jančah boste našli vse to, na vrhu pa bo mulca pričakal pravi mali igralni raj. Zakaj vse se bo vaš dopoldanski izlet zavlekel za par ur, pa preberite v članku Janče – igralni raj na prostem.

Janče (top družinski izleti)

3. Planinski dom Komenda

Statistika branj v 5 letih: več kot 24.000 branj

Regija: Osrednja Slovenija

V večnem lovu za razgibanimi otroškimi igrišči, smo, na priporočilo kar nekaj naših bralk, preizkusili tudi tega ob Planinskem domu Komenda. Ob zavetju dreves in narave ter več možnostmi za otroško igro, obisk Planinskega doma Komenda zagotovo priporočamo kot destinacijo za krajši družinski pobeg. Preberite si 4 razloge, zakaj si dajte izlet na vašo pomladno listo izletov.

Planinski dom Komenda (top družinski izleti)

4. Menina planina

Statistika branj v 5 letih: več kot 23.000 branj

Regija: Štajerska

Pot do doma na Menini planini omogoča krasen izlet z mulci, ki ne zahteva veliko truda, nagradi pa s prekrasnimi pogledi na pašnike. Mulci bodo uživali tudi ob spremljanju pašnje ovac in konjev, najbolj pa jih bo gotovo navdušilo srečanje iz oči v oči s kravami in telički. Več v Menina Planina – z mulci po čudoviti planoti

Menina Planina (top družinski izleti)

5. Izlet do slapa Veliki Kozjak

Statistika branj v 5 letih: več kot 21.000 branj

Regija: S Primorska

Brez dvoma je eden najlepših in najbolj slikovitih slapov, ki jih najdete v naši deželi in ki je na seznamu vseh obiskovalcev doline reke Soče – slap Veliki Kozjak. Najdete ga v spodnjih koritih potoka Kojzak, v Kobaridu. Več v Izlet v pravljično deželo, do najlepšega slapa v Sloveniji.

Slap Kozjak (top družinski izleti)

Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise, kaj početi ali si ogledati v Posočju:

6. Izlet na Mengeško kočo

Statistika branj v 5 letih: več kot 19.000 branj

Regija: Osrednja Slovenija

Mengeška koča na Gobavici stoji na gozdnem hribčku nad Mengšem. Sredi gozda in neokrnjene narave boste našli urejeno gostišče, ki ga obdaja mini živalski vrt in nova atraktivna igrala. Bodite pripravljeni, da se lahko vaš kratek obisk z mulci, zaradi zabave na vrhu, raztegne tudi na nekaj ur. Več v članku 5 razlogov za obisk Mengeške koče z mulcem.

Mengeška koča (top družinski izleti)

7. Velika Planina

Statistika branj v 5 letih: več kot 18.000 branj

Regija: Osrednja Slovenija

Velika planina je zanimiva celo leto, saj nam vsak letni čas postreže s svojo pravljico. Zrak, razgled, kosilo so najboljša nagrada za prehojeno pot. Preberite več v članku Ko zmanjka idej v dolini, je čas za Veliko planino.

Velika planina (top družinski izleti)

8. Robanov kot

Statistika branj v 5 letih: več kot 17.000 branj

Regija: Koroška

Pot po dolini Robanov kot je idiličen enodnevni izlet za vse tiste družine, ki ljubite gore in čudovito naravo. Čarobna pot do Robanove planine je ravno prav dolga in ves čas položna, zato jo lahko prehodijo mulci sami oziroma je prijazna tudi do staršev, ki imajo dojenčke v nosilkah. Več v članku Robanov kot – izlet z mulcem po pravljični alpski dolini.

Robanov kot (top družinski izleti)

Preberite pa si tudi naš zapis Cesta najlepših razgledov – Solčavska panoramska cesta.

9. Slap Ogrlice

Statistika branj v 5 letih: več kot 16.000 branj

Regija: Osrednja Slovenija

Kamniška Bela je potok, ki se izliva v Kamniško Bistrico. Na svoji poti v dolino pa skriva Slap Orglice, približno 40 m visok slap. Slap je zaradi lahkega dostopa do tolmunov pod skalovjem slapu in čudovite okolice priljubljena točka za krajši družinski izlet, ki ga lahko podaljšate z obiskom katere od drugih naravnih znamenitosti v dolini Kamniške Bistrice. Več si preberite v članku Sproščujoči družinski izlet do slapa Ogrlice.

Slap Ogrlice (top družinski izleti)

10. Mlinčki pri vasi Suhadole

Statistika branj v 5 letih: več kot 14.000 branj

Regija: Osrednja Slovenija

Vas Suhadole je eno večjih naselij v občini Komenda. Obiskovalci vasi, mali in veliki, pa še posebej radi zahajajo v bližnji gozd, poznan po lesenih mlinčkih, ki se vrtijo na potoku Mrzli studenec. Izlet do mlinčkov je odlična ideja za vikend dopoldne, ki ga nadgradite na koncu še s kosilom in odličnimi postrvi v okrepčevalnici Kriva ščuka v Mavčičah. Več si preberite v članku

Mlinčki pri vasi Suhadole (top družinski izleti

Dodajamo pe še 2 izjemno brana izleta, tik čez mejo

11. Rilkejeva pot (v Italiji)

Statistika branj v 5 letih: več kot 31.000 branj

Lokacija: Italija

Pomirjajoč razgled na morje in čudovite vonjave mediteranskih rastlin – to je Rilkejeva pešpot. Ta je speljana ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom in je del Naravnega deželnega rezervata Devinske Stene. Več v članku Po Rilkejevi poti do Devinskega gradu.

Rilkejeva pot, Italija (top družinski izleti)

12. Hrib opic – Abenteuer Affenberg, Avstrija

Statistika branj v 5 letih: več kot 24.000 branj

Lokacija: Avstrijska Koroška

Vsem poznana Avstrijska Koroška skriva kar nekaj turističnih znamenitosti za celo družino in ena izmed teh je tudi Hrib opic. Hrib opic se nahaja v bližini Beljaka (Villach), pod ruševinami gradu Landskron. Park je v lasti privatne družbe, katera se financira izključno iz vstopnin obiskovalcev in se je odprl leta 1996. Takrat so iz Japonske pripeljali 40 opic, katere so se na posestvu pričele pridno razmnoževati:)

Hrib opic, Affenberg (top družinski izleti)

Čimveč časa aktivni in na svežem zraku je naš preverjen recept za (bolj) zdravo zimo!

Dopolnjujemo ga pa še z dopolnili k zdravi in uravnoteženi prehrani:

  • Za krepitev imunskega sistema v obdobju med septembrom in marcem izberemo Medex Gelee royale Junior.
  • Za energijo in dobro počutje izberemo Medex Multivitamin Junior
  • Za zdrava dihala izberemo Medex Apisirup Junior
  • Za boleče grlo doma ali na poti izberemo Medex Propolis Oral Junior

Klik in uporabite kodo ODPORNOST20 za 20% popust na vse izdelke Gelee royale. Popust velja od 13.1. do vključno 19.1.2020

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za aktualne snežne razmere si oglejte priložene linke spletnih kamer. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.