5 idej za lepši april

0

Pa smo že pri deževnem aprilu, ki se ga po najdaljši zimi res veselimo, predvsem na račun bližajočih se praznikov. Upamo pa seveda tudi na lepe dneve, ko bomo lahko pobegnili tudi v naravo. Kako ga bomo preživeli mi in kaj še predlagamo pa je zbrano v spodnjih 5 kategorijah.

V naravo: pohodni izleti

Na začetku pomladi že komaj čakamo tudi na dovolj dolge in tople dneve, da lahko pričnemo s pohodniškimi izleti. Vreme še sicer ni najbolj stabilno, a z nekoliko priprave in dobrimi oblačili lahko izpeljemo številne izlete, ki so bili v zimskem času manj primerni.

Za ideje, kam jo mahniti – mi smo zbrali predloge kar 40 pohodnih izletov.

Vzpon na Polhograjska Goro ali sv. Lovrenc.

Trenutek za ustvarjanje: Velikonočna dekoracija

Aprila ob deževnih dnevih ustvarjamo predvsem dekoracijo za Veliko noč. Zbrali smo predloge za različne starosti mulcev, od najlažjih za mlajše do pravih malih mojstrovin.

Več idej na spodnjih povezavah:

Nova znanja: prazniki in dela prosti dnevi

Prihajajoče praznike (Velika noč, prvomajski prazniki) izkoristimo za pogovor o dela prostih dnevih – kje je ozadje, kakšne so navade in kaj nam je pri tem všeč. Z malo večjimi mulci lahko izdelamo tudi koledar in v njem označimo dneve v tednu ter praznike pobarvamo z rdečo. Ker smo te dni doma, v krogu družine ali na izletu, bo mulc še raje odšteval in tako spoznal, da čas do prijetnih trenutkov res ne teče najhitreje :).

Opravila doma: Barvanje pirhov

Tokratno mesečno opravilo sicer ni klasično pospravljanje doma, a se ga tradicionalno Kamzmulcem družine poslužujemo – skupaj barvamo pirhe, ob tem pa se pogovorimo še o ostalih družinskih tradicijah.

Poleg barvanja pirhov se lahko skupaj lotimo tudi peke. Nekaj idej za sladka ustvarjanja je dostopnih tukaj.

Takole so mulci barvali pirhe pretekla leta.

Nekaj konkretnih idej, kako izvirno pobarvati pirhe pa na spodnji povezavi:

Igra: Lego

Ko pa je zunaj kislo, se ponovno radi poslužimo iger. Tokrat so na sporedu Lego kocke, ki ponujajo res širok razpon možnosti za vse starosti mulcev. Pri mlajšem so še vedno aktualne Duplo, medtem ko starejši že sestavlja in programira najzahtevnejše variante.

Zbrani so vtisi in ideje, ki se jih radi poslužujemo mi. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime