5 idej za aktiven (družinski) jesenski vikend z mulcem v Sloveniji

0

Ko načrtujemo jesenski vikend oddih z mulci, se slej ko prej pojavi vprašanje “Kaj pa, če bo dež?”. Zato smo za vas izbrali 5 preizkušenih idej za jesenski vikend, ki vsebujejo tudi predlog za aktiven deževen dan z mulci.

1. Vikend v slovenski Istri

Jeseni se velikokrat zgodi, da je vreme lepo samo na Primorskem, zato vam še posebej priporočamo, da vikend preživite v osrčju Istre. Mi smo uživali predvsem v naravi, geolovu, dobri hrani in prijetni turistični kmetiji v idilični vasici Puče.

Ideje za sončen dan: za pohodnike priporočamo vzpon na Lačno, kjer se boste pa ta pogumni lahko povzpeli na razgledni stolp, kjer pa vas čaka lep razgled. Za gurmane pa raziskovanje slikovitih vasic slovenske Istre.

Ideja za deževen dan: kopanje v pramorju bazenov Lifeclass, v Portorožu.

Naslovka
Slovenska Istra na sončen jesenski dan

 

2. Vikend oddih na prelepem Cerkljanskem

Le kdo ne bi užival v lepi naravi in okusni domači hrani? Cerkljansko je odlična izbira za ljubitelje turističnih kmetij in degustiranja pristnih žlikrofov. Mi smo bili navdušeni nad kulinarično ponudbo turistične kmetije Želinc, gozdnato pokrajino in raznolikimi aktivnostmi.

Ideje za sončen dan: za pohodnike priporočamo sprehod ob reki Idrijci, malo večjim mulcem pa bo zanimiv tudi ogled Bolnice Franja.

Ideje za deževen dan: Obisk turističnega rudnika v Idriji – Antonijev rov, kjer bodo mulci spoznali tudi škrata Perkmandlca ali degustacijo sira v eni, izmed bližnjih kmetij.

Razgled na dolino reke Idrijce, Cerkljansko
Razgled na dolino reke Idrijce, Cerkljansko

 

3. Aktiven jesenski vikend na Rogli

Zreško Pohorje je poznano kot priljubljena zimska destinacija, skupaj z Roglo in termami Zreče pa nudi številne možnosti za aktivnosti v vseh letnih časih.

Ideje za sončen dan: Dopoldan lahko obiščete Zlodejevo deželo, se ustavite na kosilu v Koči na Pesku in potem, če vam čas še dopušča, obiščete še Lovrenška jezera. Posebna doživetje za mulce pa bi lahko bilo tudi, če se od tu (pri ribniku Mašin Žaga) s sedežnico povzpnete do spodnje postaje Planja (sedežnica dela samo ob vikendih). Malce nad Hotelom Rogla se boste lahko sprehodili po tipičnem Pohorskem kmečkem dvorišču z mini ZOO-jem. Naše mulce so najbolj razveselili poniji, ki so jih lahko jahali in se odpravili z njimi na sprehod po dvorišču. Z veseljem pa sta mulca hranila živali v mini ZOO-ju, kjer med drugim bivajo koze, pujski, zajci, mula, kokoši in petelini od blizu pa si lahko ogledate tudi veliko sovo uharico.

Lahko pa se z mulci odpravite tudi na pohod po Srčkovi učni poti, ki se vije med naravnimi in kulturnimi znamenitostmi Zreč.

Ideja za deževen dan: Kopanje v termah Zreče.

Hranjenje živali je vedno zabavno, Pohorje
Hranjenje živali je vedno zabavno, Zreško Pohorje

 

4. Vikend pobeg z mulcem med valovite Slovenske gorice

Kmečki turizmi v Sloveniji so jeseni še posebej vredni obiska. Nas je prepričala Domačija Firbas v Slovenskih goricah.

Ideja za sončen dan: Prvi dan, smo se odpravili na skoraj 4 urni sprehod po čudoviti okolici med slikovitimi vinogradi, klopotci in lepo urejenimi njivami Občine Cerkvenjak.

Ideja za deževen dan: obisk Term Radenci

Jesenski razgled na prelepe Slovesnke gorice
Jesenski razgled na prelepe Slovenske gorice

5. Vikend razvajanja v Olimljah

Olimje lahko obiščete za dan, bolje vikend, najboljše pa kar za cel teden. Kraj vas ne bo razočaral v nobenih vremenskih pogojih, ponudba pa bo zadovoljila še tako zahtevne mulce. Starši boste zagotovo uživali tudi v odlični kulinariki in wellness ponudbo.

Ideje za sončen dan: Obisk Jelenovega grebena in hranjenje jelenov, domišljiji bodo mulci dali prosto pot v Koči pri Čarovnici, lahko pa se bodo vozili tudi s cestnim vlakom.

Ideje za deževen dan: kopanje v Termah Olimljeobisk čokoladnice in Minoritskega samostana.

 

Razvajanje v spa Olimlje
Razvajanje za mulce in starše v termah Olimlje

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.