5 idej kje z družino porabiti bone za počitnice v Sloveniji

6

Zadnje tedne je bilo veliko govora o turističnih bonih. Nekateri med vami ste se verjetno spraševali kako jih izkoristiti, drugi pa smo tuhtali predvsem, kje jih bomo porabili. Upamo, da vam bo ta prispevek odgovoril na večino vaših dilem. Zato za začetek pokrijmo osnovna vprašanja.

Kdo je upravičen do bonov? Vsi državljanom Slovenije, ki smo imeli 13. marca 2020 stalno prebivališče v Republiki Sloveniji. Starejši od 18 let jih bomo prejeli v vrednosti po 200 evrov, mlajši po 50 evrov. Za štiričlansko družino to pomeni skupaj kar 500 evrov, uporabili jih bomo lahko v tudi več delih.

Kdaj jih lahko izkoristimo? Boni so veljavni od 19. junija do 31. decembra 2020.

Kako jih lahko unovčimo? Pr izbranem ponudniku ali agenciji (turistična agencija, booking, airbnb…) bomo lahko opravili rezervacijo, ponudnik pa nam bo potrdil, da bo za določeno rezervacijo sprejel plačilo v bonih. Bone bomo nato lahko koristili samo s predloženo osebno izkaznico ali potnim listom. Evidentirani bodo v informacijskem sistemu Finančne uprave RS (Furs), o čemer bomo obveščeni po elektronski pošti. Vpogled v stanje dobroimetja svojega gosta bodo imeli tudi nastanitveni obrati. Ob prijavi gosta bodo v obratu sredstva, ki jih bo gost želel porabiti s svojega turističnega bona, rezervirali in tako zagotovili, da jih gost v vmesnem času ne bo porabil drugje. Ob odjavi pa se bodo ta sredstva odštela od dobroimetja. Uporabniki bomo lahko stanje dobroimetja spremljali prek mobilne aplikacije Edavki, ki si jo lahko brezplačno naložite na svoj telefon. Za dodatna vprašanja so na Fursu na voljo na številki: 08 200 1005.


Potek koriščenja bonov prek agencije Kompas: 
  1. Uporabnik si izbere želeno Kompas ponudbo.
  2. Izpolni posebno formo s podatki, kjer se vplača samo varščina za rezervacijo – celotni znesek stranka poravna v namestiti s kombinacijo turističnih bonov in ostalh plačilnih sredstev. Za dodatne informacije naj uporabnik pokliče na 01 2006 111 ali piše na vednozvami@kompas.si.

Kje jih lahko unovčimo? V vseh namestitvah, ki so bile registrirane pred 13. 3. 2020 (hoteli, počitniški domovi, kampi, turistične kmetije, apartmaji…) za nočitve ali nastanitve z zajtrkom.

 

5 idej za koriščenje turističnih bonov za družine

Sedaj, ko je jasno kdo, kdaj, kako in kje jih bomo lahko koristili, smo pripravile 5 raznolikih idej za koriščenje le teh.

1. Bone izkoristite v katerem izmed slovenskih kampov.

Če ste ljubitelji kampiranja in aktivnega preživljanja prostega časa v čudoviti naravi, imate to leto možnost da morsko kampiranje zamenjate za katerega od top slovenskih kampov, ki vas znanjo res pozitivno presenetiti. Eden naših najljubših zadnjih let je vsekakor kamp Menina, v katerem vam zagotovo ne bo dolgčas. Katere kampe še priporočamo si poglejte si članek Trije slovenski kampi, primerni za podaljšan vikend z mulci

2. Slovenske turistične kmetije

Najboljše slovenske turistične kmetije za družine združujejo izjemno gostoljublje, vrhusko domačo hrano, pristni stik z domačimi živalmi in opravili, čudovito naravo in po možnosti še cel kup aktivnosti za otroke. Vsakič znova, ko obiščemo katero izmed njih, smo pozitivno presenečeni nad nivojem njihovih storitev in nad tem kako lepo je poskrbljeno za otroke in starše. Naše najljubše so zbrane na seznamu Najboljše slovenske turistične kmetije za družine. Največji minus slovenskih turističnih kmeti je to, da so noro hitro zasedene, zato se res podvizajte pri rezervaciji in se ne čudite, da boste bone tam lahko izkoristili šele za krompirjeve počitnice 😉

3. Aktivni oddih v gorah

Posočje, Logarska dolina, Kranjska gora in Rogla vas verjetno najprej spomnijo na zimo. Ampak tudi same zadnja leta ugotavljamo, da so to odlične poletne destinacije, na katerih lahko preživite več dnevni aktivni oddih, na katerem bodo uživali vsi družinski člani. Preverite nekaj idej:

Bedančev dom, Kranjska Gora

4. Slovenske terme

Slovenske terme imajo odlično ponudbo za družine. Če imate mulce, ki si želijo adrenalinskih doživetij, potem je idealno da obiščete Aqualuna – tematski termalni park z najbolj norim toboganom v Sloveniji. Otroci bodo zagotovo uživali tudi, če boste:

 

5. Privoščite si glamping

Ste že dlje časa sanjali o glampingu? Izkoristite bone in si privoščte posebno namestitev za vašo družino. Glamping so v zadnjih letih postali izredno priljubljeni tudi med družinami. Vas zanima kako smo se imeli mi? Preverite v člankih:

Mnenja o namestitvah in doživetjih, ki so opisana v člankih odražajo zgolj naše osebne izkušnje. Za več informacij nam pišite na info@kamzmulcem.si.