5 idej, kam z otrokom za avgustovski podaljšan vikend

0

Letošnje leto je 15. avgust umestilo na torek, kar je poleti ravno prav za:

1. Uživanje na hrvaški obali

Tudi vam za poletni podaljšan vikend prvo na pamet pade uživanje nekje ob Hrvaškem morju? Navadno za vikend izberemo kaj v Istri ali pa na na Krku, ampak za podaljšani vikend se nam izplača zapeljati tudi do malenkost bolj oddaljenih destinacij.

Kampi na Hrvaškem

2. Obisk zabaviščnega parka “čez mejo”

Podaljšan vikend je tudi odličen izgovor, da napakirate mulce v avto in jih odpeljete do njim (in vam ;)) sanjskega zabaviščnega parka. V tem času ogledate še kakšno okoliško znamenitost, ali pa samo počivate na bližnji obali.

Eden od naših počitniških ciljev je tudi obisk Legolanda v Nemčiji
Eden od naših počitniških ciljev je tudi obisk Legolanda v Nemčiji

3. Obisk evropskih mest, primernih za otroke, ki jih je najbolje obiskati poleti

Hamburg z otroki
  • Avstrijski Salzburg, rojstno mesto Wolfanga Amadeusa Mozarta, je odlična družinska destinacija. Sproščeno vzdušje, kratke razdalje med mestnimi znamenitostmi in široka izbira doživetij za mulce zagotavljajo zabavo za vso družino. Preberite si naš program 3 dnevnega obiska Salzburga.
Čudovita palača Mirabell z vrtovi, Salzburg

4. Oddih z otroki v objemu slovenskih gora

Visoke temperature nas avgusta pogosto zvabijo v višje ležeče kraje. Mi smo z mulci zelo uživali na naslednjih destinacijah:

  • Mogočno triglavsko pogorje, šumeča zeleno modra Sava Bohinjka, plavanje in veslanje v osvežilni in čisti jezerski vodi, tišina in mir v osrčju Julijskih Alp, adrenalinski užitki raftinga in adrenalinskega parka, raziskovanje bohinjskih dolin na islandskih konjih, kolesarjenje po urejeni kolesarski poti, sprehod okoli jezera ali pohodni izleti po Julijskih vrhovih, vragolije v Vodnem parku, obisk planšarjev in okušanje domačih bohinjskih dobrot. Bi si želeli še kaj več za idiličen družinski vikend kot ponuja Bohinj? Če vas še nismo prepričali, preberite naših 8 razlogov za poletni družinski vikend oddih v Bohinju.
IMG_2208
Jahanje na islandkih konjih po bohinjski dolini
  • V naročju Kamniško-Savinjskih Alp, v povirju reke Savinje leži Zgornja Savinjska dolina z območjem Solčavskega. Solčavsko tvorijo tri najlepše alpske doline – Krajinski park Logarska dolina, Matkov kot in Krajinski park Robanov kot. Nad njimi se dviguje čudovita Solčavska panoramska cesta, ki s svojim naravnim in kulturnim bogastvom ter dih jemajočimi pogledi na vršace, doline ter idilične visokogorske kmetije dopolnjuje harmonijo treh alpskih dolin
  • Velika planina je čudovit nekajdnevni oddih poln sprehodov, lepih razgledov, tišine v objemu narave in dobre domače hrane. Preberite si tudi naše ocene koč v članku Ko zmanjka idej v dolini, je čas za Veliko planino. 

    Velika planina z otroki
  • Zreško Pohorje, poznano kot priljubljena zimska destinacija, skupaj z Roglo nudi številne možnosti za poletne aktivnosti, med njimi mnoge namenjene mulcem. V kombinaciji z obiskom Term Zreče pa je prav idealna poletna destinacija. preverite kaj vse smo doživeli na našem Vikend oddih na Zreškem Pohorju in v Termah Zreče
  • Pohorski gozdovi so nam, odkar imamo mulce, zelo ljubi pozimi, vedno rajši pa jih obiščemo tudi poleti. Ne glede na to, na kateri strani in višini Pohorja se boste potikali, boste vedno deležni blagodejne klime, pomirjujočih učinkov čudovitega gozda in presenečeni nad skritimi vodnimi kotički. Preberite si naš članek Osvežujoče aktivno poletje na Mariborskem Pohorju.
Na Rogli boste poleti našli mnogo aktivnosti za celo družino
Osvežilen vikend na Mariborskem Pohorju

5. Slovenski kampi, primerni za podaljšan vikend z mulci

Kampiranje je vedno svojevrstno doživetje z mulci. Če razmišljate, kam bi se z družino odpravili za podaljšan vikend, vam priporočamo 9 slovenskih kampov za aktivne počitnice, ki jih obdaja čudovita narava, naravna kopališča in ponujajo ogromno športnih aktivnosti za mulce.

Kanu Kamp Radenci, Kolpa
Kamp Menina

Opisani nasveti so napisani na podlagi lastnih izkušenj. Za več informacij nam lahko pišete v komentar ali na info@kamzmulcem.si.