5 idej, kam z otrokom za avgustovski podaljšan vikend

0

Letošnje leto je 15. avgust umestilo na sredo, kar pomeni, da si morate vzeti 2 dni dopusta za 5 prostih dni na off z vašimi mulci, kar je poleti ravno prav za:

1. Uživanje na hrvaški obali

 

Tudi vam za poletni podaljšan vikend prvo na pamet pade uživanje nekje ob Hrvaškem morju? Navadno za vikend izberemo kaj v Istri ali pa na na Krku, ampak za štiri dni se nam izplača zapeljati tudi do malenkost bolj oddaljenih destinacij.

Skradinski Buk, Slapovi Krke z otroki
Skradinski Buk, Slapovi Krke z otroki
2. Obisk zabaviščnega parka “čez mejo”

Štirje prosti dnevi so tudi odličen izgovor, da napakirate mulce v avto in jih odpeljete do njim (in vam ;)) sanjskega zabaviščnega parka. Zakaj štirje dnevi? Ker si lahko v tem času ogledate še kakšno okoliško znamenitost, ali pa samo počivate na bližnji obali.

Eden od naših počitniških ciljev je tudi obisk Legolanda v Nemčiji
Eden od naših počitniških ciljev je tudi obisk Legolanda v Nemčiji
3. Obisk evropskih mest, primernih za otroke, ki jih je najbolje obiskati poleti

Obisk velikih mest z otrokom večina odsvetuje. So pa predvsem mesta na severu tista, v katerih lahko doživite veliko več poleti, kot v drugih letnih časih. Preverite naš izbor Evropskih mest, primernih za otroke, ki jih je najbolje obiskati poleti

Poletne dogodivščine z mulci v Helsinkih na Finskem
Poletne dogodivščine z mulci v Helsinkih na Finskem
4. Oddih z otroki v objemu slovenskih gora

Visoke temperature nas avgusta pogosto zvabijo v višje ležeče kraje. Mi smo z mulci zelo uživali na naslednjih destinacijah:

  • Mogočno triglavsko pogorje, šumeča zeleno modra Sava Bohinjka, plavanje in veslanje v osvežilni in čisti jezerski vodi, tišina in mir v osrčju Julijskih Alp, adrenalinski užitki raftinga in adrenalinskega parka, raziskovanje bohinjskih dolin na islandskih konjih, kolesarjenje po urejeni kolesarski poti, sprehod okoli jezera ali pohodni izleti po Julijskih vrhovih, vragolije v Vodnem parku, obisk planšarjev in okušanje domačih bohinjskih dobrot. Bi si želeli še kaj več za idiličen družinski vikend kot ponuja Bohinj? Če vas še nismo prepričali, preberite naših 8 razlogov za poletni družinski vikend oddih v Bohinju.
  • Pravljične Logarske doline ni treba posebej predstavljati. Poleg čudovitih izletov, primernih za mulce, kot je Robanov kot – izlet po pravljični alpski dolini in obisk Pravljičnega gozda si obvezno privoščite tudi spanje in domačo hrano na izredno lepo urejenih turističnih kmetijah.
  • Zreško Pohorje, poznano kot priljubljena zimska destinacija, skupaj z Roglo nudi številne možnosti za poletne aktivnosti, med njimi mnoge namenjene mulcem. V kombinaciji z obiskom Term Zreče pa je prav idealna poletna destinacija. preverite kaj vse smo doživeli  na našem Vikend oddih na Zreškem Pohorju in v Termah Zreče
IMG_2208
Jahanje na islandkih konjih po bohinjski dolini

 

5. Dva slovenska kampa, primerna za podaljšan vikend z mulci

Kampiranje je vedno svojevrstno doživetje z mulci. Če razmišljate, kam bi se z družino odpravili za podaljšan vikend, vam priporočamo 2 slovenska kampa, ki jih obdaja čudovita narava in ponujajo ogromno aktivnosti za mulce. Pred prihodom obvezno preverite zasedenost kampa!

 

 

Veselje v kanuju, kamp Podzemelj
Veselje v kanuju, reka Kolpa (kamp Podzemelj)

Opisani nasveti so napisani na podlagi lastnih izkušenj. Za več informacij nam lahko pišete v komentar ali na info@kamzmulcem.si.