5 idej, kako preživeti sivino januarja

0

Prazniki so mimo, do pomladi je pa še dolga. Januarja nas ponavadi čaka sivina in slabše vreme. Na ta način se hitro lahko ujamemo v trenutke slabe volje, družinski čas odzunaj pa zamenjamo za posedanje pred televizijo.

Da televizije, računalnikov in pametnih naprav vendarle ne bo preveč, vam spodaj ponujamo 5 sklopov idej, ki jih lahko nadomestijo, hkrati pa nudijo veliko zabave, pa tudi koristnih in poučnih trenutkov.

Ustvarjalno popoldne: zimsko ustvarjanje

Za super ustvarjalno popoldne ne potrebujemo veliko – papir, škarje in lepilo, mogoče tudi kaj drugih odvečnih  materialov, ki se zagotovo najdejo doma. Spodaj je podanih nekaj idej za zimsko ustvarjanje, izdelki pa so tako lepi, da bodo z veseljem krasili otroško sobo ali kar celoten dom.

  • Snežinka

  • Snežak

  • Pingvin

Popoldne za družabno igro

Klasika, ampak nikoli prav iz mode. Še posebej, če izberemo takšno družabno igro, kjer lahko sodeluje celotna družina, igranje pa je prepleteno s kančkom tekmovalnosti, smehom in zabavo. Mi smo trenutno obsedeni z naseljenci otoka Catan in jo igramo v troje (z dodatkom dvoletnega mulca na kolenih v podporo enemu izmed staršev) in celo zvečer, ko mulca zaspita, v dvoje (takrat se prava tekmovalnost šele prične :)).

Kar 22 drugih idej za družabne igre pa si lahko ogledate tukaj.

Januarska hišna opravila: pospravimo jelko in preglejmo oblačila

Januar je tudi čas za pospravljanje – tistega, kar se je čez praznike nabralo pa tudi odvečnih stvari skozi celo leto. A pozor glede tega, kar boste zavrgli – stvari so bodisi primerne za predelavo, ponovno uporabo prijateljev in znancev ali pa tudi tistih, ki so se znašli v stiski. KZM družine januarske puste dneve izkoristimo najprej za pospravljanje novoletne jelke, nato pa pregledamo tudi oblačila in igrače, ki več niso v uporabi ter jih razdelimo.

Novo znanje: zabavni eksperimenti

Novo znanje je mogoče pridobivati tudi na zelo zabaven način. In januar je mesec za zabavne eksperimente. Tukaj si lahko ogledate nekaj idej.

Na svež zrak

Ko pa le posije sonce (pa tudi sicer), pa se je fino podati tudi na svež zrak. Tukaj ponujamo nekaj možnosti za zabavo celotne družine:

Zbrani so nasveti, ki se jih poslužujemo KZM mame. Za dodatne ideje in več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime