5 idej, kaj početi z mulci v zimi brez snega

0
Sankanje na umetnem snegu

Pri nas na Gorenjskem in marsikje po Sloveniji v letošnji zimi še ni padlo nič snega, ne v dolini, ne v hribih. Ker pa nam je zima postregla s prelepimi sončnimi dnevi, iščemo različne možnosti za preživljanje prostega časa na prostem.

5 idej, kaj početi v sončnih zimskih dneh brez snega

1. Drsanje na drsališču, bajerju ali jezeru

Kadar ni snega, najrajši drsamo. Odpravimo se v Radovljico ali na Bled, kjer sta dve drsališči na prostem. Na obeh drsališčih otroci drsajo brezplačno, možna je tudi izposoja drsalk. Če pa je zunaj turobno, se odpravimo v ledeno dvorano, kjer se v varnem zavetju vsi dodobra nadrsamo.

foto1
Drsamo mi vsi, mali in veliki

2. Pohod na sosednji hrib

Večkrat se odpravimo tudi v sredogorje. Vendar je treba biti tudi v suhi zimi pozoren, predvsem na senčnih straneh, saj se kaj hitro najde skrita zaplata ledu. Več o našem priljubljenem hribčku pa tukaj: https://kamzmulcem.si/sv-peter-nad-begunjami-z-mulci-po-poteh-avsenikov/

foto2
Megleno morje pod nami

 3. Vožnja s kolesom, poganjalčkom, skirojem

Sončni in suhi, ne preveč hladni dnevi, so idealni za ohranjanje stika s poletnimi prevoznimi sredstvi. Dobro oblečeni in obuti se podamo na sprehod s kolesi in skiroji okoli Blejskega jezera ali le po bližnji okolici.

foto3
Kolesarjenje pozimi

4. Nočni ali dnevni sprehod po bližnji okolici

Med tednom, ko so naši urniki bolj natrpani, se pozimi večkrat odpravimo na nočni sprehod. Na glavo si poveznemo naglavne svetilke in raziskujemo bližnjo okolico. Če nam čas dopušča, se tudi iz vrtca odpravimo domov peš in obiščemo še kakšno otroško igrišče.

za 200m pot od vrtca do doma porabimo tudi do 2 uri
za 200m pot od vrtca do doma porabimo tudi do 2 uri

5. Iskanje (umetnega) snega na smučiščih

Snega ni niti v hribih. Ampak smo ga vseeno našli na smučiščih. Če želite užiti vsaj nekaj zimskih radosti, se zapeljite do kakšnega delujočega smučišča. In nikar ne pozabite sank. Več informacij o razmerah na smučiščih pa dobite tukaj: http://snezni-telefon.si/index.php

foto5
Sankanje na umetnem snegu

 

Članek je za Kamzmulcem pripravila Živa, živahna mamica 5 letni zvedavi deklici in 1,5 letnemu navihanemu mulcu. Skupaj s partnerjem se trudita, da njihovi dnevi niso dolgočasni. Raje kot drage obleke in najnovejši avto imajo izlete in dogodivščine. Včasih, ko jim vreme ni naklonjeno, pa predvsem s hčerko radi kaj spečeta ali skuhata.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime