5 idej, da bo kratek februar še krajši

0

Pa smo ga dočakali – najkrajši mesec v letu.  In čeprav ob vikendih uživamo na snegu, tudi že komaj čakamo na počitnice in dejstvo, da bo kmalu pomlad. Zato še 5 zanimivih aktivnosti, da jo čim prej dočakamo.

  • Ustvarjalno popoldne – priprave na pust

Ne glede na to, ali bomo lahko kaj bolj sproščeno pustovali ali bolj zase, otroci bodo zagotovo želeli biti namaskirani. Spodaj vam ponujamo tudi možnost izdelave nekaterih mask. Z nekaj iznajdljivosti bo to zagotovo najlepša maska daleč naokoli.

  • Trenutek za novo znanje – število dni v mesecu

Za otroke nad 6 ali 7 let je sedaj morda pravi trenutek, da se spoznajo z meseci v letu. Glede na to, da se nahajamo v mesecu z najmanjšim številom dni, bodo otroci zagotovo navdušeni tudi nad načinom štetja s pomočjo členkov na roki. Saj še vsi poznamo pravilo, kajne – hribček 31 dni, jamica 30 (oz 28/29 dni za februar).

Če pa je učenje mesecev zaenkrat še prezahtevno, pa ponujamo druge luštne igre s prstki.

  • Na zrak 

Svež zrak je za Kam z mulcem družine vedno zelo pomemben in z veseljem napodimo sebe in svoje otroke ven ob praktično vsakršnem vremenu. Glede na to, da v februarju računamo na še nekaj res zimskih temperatur, bo šport meseca, poleg pohodništva, sankanja in smučanja, še drsanje. Le previdno in odgovorno na naravnih drsališčih!

Za ideje, kam na zimski izlet – pokukaj tukaj.Za smučarske zavoje tukaj, sankanje pa tukaj.

  • Za urejen dom – kulturno pospravljanje

V mesecu kulture na račun največjega slovenskega pesnika, je čas, da dom skupaj z mulcem tudi kulturno prevetrimo. Tukaj imamo v mislih predvsem pregled otroških knjigic, ki več niso zanimive (pa bodo super uporabne pri mlajših otrocih, bratrancih, sestričnah itd.). Dobra ideja je tudi priprava spiska knjig, ki bi jih želeli prebrati in bodo na vrsti ob prvem obisku knjižnice ali pa ureditev fotografij, ki čakajo na to opravilo že zadnji 2 leti.

Ideje za otroške knjige so dostopne tukaj.

  • Popoldne za družabno igro

A je pri vas podobno- igrate in igrate eno vrsto družabne igre, dokler se je popolnoma ne naveličate, jo pospravite v kot, kjer čaka nekaj mesecev na ponovni zagon? Mi smo trenutno obsedeni z Activity junior, ki ga nabijamo ob vsakem slabem vremenu ali ob trenutkih dolgega časa. Definitivno igra meseca februarja, pa še fina je za krepitev iznajdljivosti in izražanja. Win-win torej.

Preberi, katere igre so nam še všeč. 

Predlogi za krajšanje časa so zbrani na podlagi lastnih izkušenj. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime