40 brezplačnih zvočnih pravljic za lahko noč naših mulcev

0

Do konca decembra bomo na portalu Lahkonočnice.si lahko našli kar 40 zvočnih pravljic. Nikoli zaspani” mulci pa jih bodo lahko vsak večer poslušali brezplačno in se tako lažje zazibali v sen.

Med tednom se zaradi zgodnjega vstajanja otrok za v vrtec ali šolo marsikateri starš trudi spraviti svojega otroka čim prej v posteljo. Prav to počnemo tudi Kamzmulcem mame. S projektom Lahkonočnice.si je vsak večer čisto svoje presenečenje. Namreč, vsak dan ob 18. uri na portalu Lahkonočnice.si objavijo novo pravljico. To spravi v posteljo še tako nezaspanega mulca!

Najlepše pravljice za naše štiriletnike so bile vsekakor:

Poslušali smo jih prek telefona in tablice, a je bilo za nas najenostavneje uporabiti telefon z dobrim zvočnikom.

Zakaj so te pravljice nekaj posebnega?

  • ker so pravljice dostopne povsem brezplačno in neomejeno
  • ker so jih napisali priznani slovenski avtorji
  • ker jih prebirajo stanovalci Doma starejših občanov Fužine v Ljubljani
  • ker je pedagoško ustreznost pravljic potrdila tudi Zvezdana Majhen, univ. dipl. psih. in  književnica, s šestnajstletnimi izkušnjami
  • ker se lahko otroci svojim najljubšim pripovedovalcem zahvalijo z risbico ali pismom ter
  • tako ustvarjajp edinstveno medgeneracijsko povezovanje.

Če vaši otroci niso ljubitelji zvočnih pravljic, lahko vsako od njih odprete posebej in jo preberete sami. Zadnja objavljena pravljica je Modri zajček, danes zvečer pa bomo dočakali novo, že 25. po vrsti. Do konca meseca boste lahko izbirali kar med 40 različnimi pravljicami znanih slovenskih pravljičarjev.

Kaj so Lahkonočnice?

Gre za zakladnico avtorskih pravljic v obliki zvočnega zapisa, ki so brezplačno dostopne na spletni strani www.lahkonocnice.si. Pravljice je posebej za projekt, ki ga podpira podjetje Simobil napisalo 8 uveljavljenih sodobnih slovenskih pravljičarjev: Ana DušaBoštjan Gorenc – PižamaCvetka SokolovDamjana Kenda HussuJana BauerTinka BačičTomo Kočar in Žiga X Gombač. Pravljice so na spletnem mestu podkrepljene tudi z ilustracijami znanih slovenskih ilustratorjev, to so Milanka FabjančičMiha Hančič in Anja Držanič.

Več o snemanju Lahkonočnic si oglejte na spodnjem videu.

Če je vašemu mulcu kakšna od pravljic še posebej všeč, se lahko pripovedovalcem zahvalijo z risbico ali pismo, katere bodo starostniki Doma starejših občanov Fužine zagotovo zelo veseli.

Pripovedovalka pravljic Ana Golob
Pripovedovalka pravljic Ana Golob

[box]Simobilov projekt je nekaj zelo očarljivega, saj najmlajšim ponuja nepozabno doživetje pravljic in povezuje generacije med sabo. [/box]