4 razlogi, zakaj bi vsaka družina morala obiskati Turistično vas Pristava na Dolenjskem

1

Samo pol ure vožnje iz prestolnice proti jugovzhodu boste nad Stično našli slikovito turistično vas Pristava, ki vas bo navdušila s svojimi pogledi tja do Triglava in domačo gostijo, mulci pa bodo navdušeni nad prostranimi pokošenimi travniki, igrali in otroškim igriščem.

Primeren čas obiska: izlet je primeren v vseh letnih časih

Priporočen čas obiska: 1,5h do cel dan

Primerno za otroke: dojenčki (v nosilkah in vozičkih), malčki  predšolski, šolarji

Primerno za vreme: vse, razen dežja

Primerno za pse: psom prijazna izletna točka

Oddaljenost od Ljubljane: cca 40 km

V Turistični vasi Pristava  najdete 4 kmetije s skupno 19 prebivalci, ki poskrbijo, da obiskovalci dobijo kar največ od čudovite narave, ki obdaja vasico.  Verjamite, še nekaj časa ne boste pozabili čudovitih razgledov na Gorjance in Kamniško -Savinjske Alpe na eni strani in na Ivančno gorico. Nič nas ni presenetilo, da so iz meglene Ljubljane sem sonce prišle iskat številne družine z otroci. Spodaj preberite 4 razloge, zakaj bi vsaka družina morala obiskati to čudovito vasico

1.   Športni park z otroškim igriščem

Za  mulce je res dobro poskrbljeno – na Pristavi jih čaka nogometno igrišče, igrišče za odbojko, lesene hutke, gugalnice, lesen orel itd. Tako da ne pozabiti na vse vrste žog,  za vsak slučaj pa vzemite s seboj tudi kolo ali poganjavčka, saj bodo mulci nemoteno lahko kolesarili po urejenih makadamskih poteh.

igrala
Gugalnica z razgledom na Gorjance
igrala 2
Skočim sem, skočim tja

 

2.   Poti urejene za vozičkarje

Kar nekaj družinic je ušlo ljubljanski megli in prišlo vozičkat po urejenih makadamskih poteh.

makadamske poti
Zadaj se vidijo urejene makadamske poti primerne za vozičkarje

 

3. Okusna domača hrana Pr Okornu

Ustavili smo se na domači pojedini pod drevesi pri Okornu, mulc pa je bil več kot navdušen nad igrali, ki jih imajo pripravljene za najmlajše: tobogan, vozila, vrtiljak itd. Nikar ne pozabite naročiti okusnega domačega jabolčnega zavitka za posladek.

pr okornovih 2
Kosilo Pr Okornu
pr okornovih
Igrala Pr Okornu z razgledom na Ivančno Gorico

 

4.   Odlična izhodiščna točka za izlete v bližini

Za vse tiste, ki se pred sprostitvijo na travnikih želite se malo sprehoditi, je Pristava odlična točka za planiranje družinskega pohoda. Namreč skozi Pristavo vodijo številne poti: Slovenska planinska pot od Maribora do Ankarana, Badjurova, Lavričeva in Viridina pešpot. Tukaj poteka tudi Romanov pohod ter pot Prijetno domače.

Za starše:

  • Pristava je več kot primerna za vozičkarje, saj imajo urejene makadamske poti.
  • V vasi oddajajo piknik prostor z nadstreškom in klopmi, pokritim žarom in tabornim ognjem. Zraven je tudi igrišče za nogomet in odbojko.
  • Na Pristavi se nahaja tudi parkirišče za avtodome. Lahko tudi kampirate, organizirane so tudi sanitarije in dostop do spleta.
  • V lepem in suhem vremenu prinesite piknik deke in si organizirajte piknik.

Predlogi za dodatne izlete, aktivnosti, primerne za mulce:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o počitnicah mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si