6 idej za podaljšan februarski vikend z otroki

0

Pred nami je eden od bolj zanimivih podaljšanih vikendov te zime. V četrtek je kulturni praznik, v petek vzamete dopust, ki ga nadaljujete v vikend ter ste tako prosti 4 dni. Predlagamo 6 idej, kje in kako lahko združite vse te dogodke in hkrati uživate z družino.

1. Podaljšan vikend na snegu na Rogli

Če želite najbolje izkoristiti sneg, se odpravite na smučišče Rogla. Zakaj priporočamo Roglo, si lahko preberete v prispevku Zimski vikend na Rogli – z mulcem na veliko snežno igrišče na prostem

Booking.com

Predlog za kulturni dan: le 30 minut stran se nahaja kraj Vitanje, kjer stoji eden bolj posebnih kulturno izobraževalnih ustanov pri nas: Noordung center – Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga ali na poti na Roglo obiščite Pokrajinski muzej Celje. Naše izkušnje iz Noording centra si lahko preberete tukaj.

2. Podaljšan vikend na slovenski obali

Vikend na morju je vedno dobra izbira. Tudi pozimi in tudi, če je slabo vreme. Kaj lahko delate v hladnem in slabem vremenu si preberite v prispevku  tudi če dežuje (kup idej, če dežuje na slovenski obali najdete v prispevku 4 sproščujoče aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki v Portorožu – tudi ob slabem vremenu, ideje za izlet v okolici:

Booking.com

Predlog za kulturni dan: obiščite Pomorski muzej v Piranu, na poti na morje pa se lahko na dan kulturnega praznika ustavite v kobilarni Lipica, kjer smo tudi mi že preživeli čudovit vikend.

3. Podaljšan vikend v Opatiji

V Opatiji tudi čez zimo obratuje kar nekaj hotelov, še posebej poživljajoč pa je sprehod Opatija z mulci – po 12 km dolgi obalni poti Lungomare.

Predlog za kulturni dan: če se boste do Opatije odpravili prek Pivke, priporočamo ogled Vojaškega muzeja Pivka. Več o njem si preberite v prispevku 16 idej v katere muzeje z otrokom, pod številko 5.

Booking.com
Lungomare, Opatija (vir: opatija.net)
Lungomare, Opatija (vir: opatija.net)

4. Podaljšan vikend v termah Olimje

Če se želite pogreti v termah, priporočamo terme Olimje in okolico. Več o tem si preberite v prispevku tukaj.

Booking.com

Predlog za kulturni dan: če vas pot do Olimja vodi mimo Celja, priporočamo obisk Muzeja novejše zgodovine Celje in njihove stalne razstave Otroški muzej Hermanov brlog. Slednjega najdete tudi v našem članku 16 idej,v  katere muzeje z otrokom, pod zaporedno številko 13.

5. Podaljšan vikend v Vipavski dolini

Kaj vse početi in kako uživati sonce, dobro hrano, krasne pohode in (pričakovano) višje temperature v Vipavski dolini (z okolico – nujno skočite tudi do italijanskega Gradeža!) si lahko preberete tukaj v našem članku: Družinsko raziskovanje Vipavske doline

Booking.com

Predlog za kulturni dan: Nedaleč stran od Vipavske doline je prekrasen grad Štanjel, lahko pa zavijete tudi čez mejo in si ogledate rimske ruševine v Ogleju, nedaleč od Gradeža.

6. Podaljšan vikend v Tržiču s sankanjem na Ljubelju

Ljubitelji snega, sankanja in/ali dobrih štrukljev bodo svoja nebesa našli v Tržiču z okolico. Najprej s sanmi na Stari Ljubelj, potem pa še na odlične štruklje na Kofce. Kaj vse se da videti in početi v okolici pa si lahko preberete v naši oceni bivanja v Glamping Mountain Fairy Tale.

Predlog za kulturni dan: V Tržiču se nahaja za nas eden najboljših muzejev, ki vljučuje tako zgodovino smučanja, kot tudi zgodovino čevljarstva. Za nostalgijo bodo zaslužni razni posnetki iz tovarne Peko, za mulce bodo pa zanimive interaktivne postaje. Opis najdete v našem članku 16 idej, v katere muzeje z otrokom, pod zaporedno številko 15.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z družino. Ideje za dogodke so zbrane iz javno dostopnih podatkov na spletnih straneh. Za spremembe ne odgovarjamo. Za dodatne predloge nam pišite na info@kamzmulcem.si.