4 ideje za podaljšan februarski vikend z otroki

0

Pred nami je eden od bolj zanimivih podaljšanih vikendov te zime. V četrtek praznujemo Kulturni praznik, v petek si bodo nekateri srečneži privoščili “most”, v soboto pa se uradno začne pustno rajanje. Predlagamo 4 ideje, kje in kako lahko združite vse te dogodke in hkrati uživate z družino.

1. Podaljšan vikend na snegu na Rogli

 

Če želite najbolje izkoristiti novo zapadli sneg, se odpravite na smučišče Rogla. Zakaj priporočamo Roglo, si lahko preberete v prispevku Zimski vikend na Rogli – z mulcem na veliko snežno igrišče na prostem

Predlog za kulturni dan: le 30 minut stran se nahaja kraj Vitanje, kjer stoji eden bolj posebnih kulturno izobraževalnih ustanov pri nas: Noordung center – Center vesoljskih tehnologij Hermana Potočnika Noordunga ali na poti na Roglo obiščite Pokrajinski muzej Celje.

Predlog za pustovanje: Kot vsako leto, se bodo tudi tokrat na Rogli potrudili, da bodo pustne šeme lahko uživale tudi na smučišču. Več o tem si lahko preberete tukaj:

 

  • Zimska pravljica na Rogli
    Zimska pravljica na Rogli

 

2. Podaljšan vikend na slovenski obali

 

Vikend na morju je vedno dobra izbira. Tudi pozimi in tudi, če je slabo vreme. Kaj lahko delate v hladnem in slabem vremenu si preberite v prispevku  tudi če dežuje (pr idej, če dežuje na slovenski obali najdete v prispevku 4 sproščujoče aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki v Portorožu – tudi ob slabem vremenu, ideje za izlet v okolici:

Predlog za kulturni dan: obiščite Pomorski muzej v Piranu, na poti na morje pa se lahko na dan kulturnega praznika ustavite v kobilarni Lipica, saj imajo dan odprtih vrat in je vstop prost.

Predloga za pustovanje: V okviru pustovanja v Istri predlagamo 8. otroško pustno rajanje v Izoli s Pravljičnimi junaki in Romano Kranjčan, ki bo v petek, 9.2. ob 15h v Izoli, v soboto pa potekajo karnevali praktično v vseh slovenskih obmorskih mestih. Več o tem si lahko ogledate na tej povezavi.

Ob poti si lahko ogledate razstavo (Bernardin)
V Bernardinu si lahko ogledate eno izmed razstav Pomorskega muzeja

 

3. Podaljšan vikend v Opatiji

 

V Opatiji tudi čez zimo obratuje kar nekaj hotelov, še posebej poživljajoč pa je sprehod Opatija z mulci – po 12 km dolgi obalni poti Lungomare.

Predlog za kulturni dan: če se boste do Opatije odpravili prek Pivke, priporočamo ogled Vojaškega muzeja Pivka. Več o njem si preberite v prispevku 7 idej v katere muzeje z otrokompod številko 5.

Predloga za pustovanje:  V bližini Opatije lahko doživite enega najbolj znanih karnevalov na Hrvaškem – Reški karneval. Vrhunec bo v nedeljo, 11.2. ob 12h, ko organizirajo mednarodno povorko. V soboto, 10.2., pa organizirajo tradicionalno otroško pustnovanje tudi v Ilirski Bistrici.

Lungomare, Opatija (vir: opatija.net)
Lungomare, Opatija (vir: opatija.net)
4. Podaljšan vikend v termah Olimje

 

Če se želite pogreti v termah, priporočamo terme Olimje in okolico. Več o tem si preberite v prispevku Vikend užitkov za starše in mulce.

Predlog za kulturni dan: če vas pot do Olimja vodi mimo Celja, priporočamo obisk Muzeja novejše zgodovine Celje in njihove stalne razstave Otroški muzej Hermanov brlog. Vstop na kulturni praznik je prost.

Predloga za pustovanje: sobotno pustno rajanje za otroke med drugim organizirajo v Šmarju pri Jelšah

Uživanje v termah Olimje
Uživanje v termah Olimje

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z družino. Ideje za dogodke so zbrane iz javno dostopnih podatkov na spletnih straneh. Za spremembe ne odgovarjamo. Za dodatne predloge nam pišite na info@kamzmulcem.si.