KZM ocenjuje : 4 sproščujoče aktivnosti, ki jih lahko počnete z otroki v Portorožu – tudi ob slabem vremenu

1
Naj vas slabo vreme ne odvrne od raziskovanja (Porotorož)

Tudi vaša družina sodi med celoletne odvisnike od morskega zraka? Vas že samo pogled na mirno morje spravi v boljšo voljo? Potem ne odlašajte in obiščite Portorož ne glede na vremensko napoved.

Naša družina je preskusila nekaj zanimivih spa aktivnosti, zaradi katerih smo čisto pozabili na turobno zimsko vreme na obali. V Portorožu smo preživeli kar cel vikend in lahko rečemo, da smo si tokrat napolnili baterije prav vsi člani družine.

 • Čas obiska: februar 2017
 • Starost otrok: 4,5 let
 • Primerno za otroke: dojenčki, malčki, predšolski in šolarji
 • Raj za: vse ljubitelje term, razvajanja v spa centrih in pogleda na spokojno zimsko morsko pokrajino.
 • Dostop: Portorož velja za enega naših najbolj znanih letovišč, zato se na poti težko izgubite, če le sledite tablam in želji po morskem zraku.
 • Parkirišče: v Portorožu so javni plačljivi parkingi ob glavni promenadi. Hoteli imajo navadno za svoje goste parkirišča urejena.
 • Vreme: trenutne vremenske razmere in napoved si oglejte tukaj
 • Spletna kamera: v živo
Nastanitev za popolna oddih: hotel Mind Hotel Slovenija

Vikend smo preživeli v Mind Hotelu Slovenija, kjer smo bili najbolj navdušeni nad norim razgledom na morje. Hotel je bil pred kratkim v celoti obnovljen in zagotovo velja za enega najlepših na slovenski obali. Od kar je hotel obnovljen sodi v kategorijo 5 zvezdic, tako da naj vas velikost sobe ne skrbi. Mi smo dejansko pred večerjo igrali skrivalnice 🙂

Nor razgled Mind hotel Slovenija, Portorož
Nor razgled iz hotelske sobe – Mind hotel Slovenija, Portorož

Odlična ponudba lokalnih, zdravih jedi tako za zajtrk, kot za večerjo bo zadovoljila še tako izbirčnega jedca. V  restavraciji Tree Top poleg samopostrežnega bifeja poskrbijo tudi za sveže pripravljeno hrano. Vsekakor pa nas je navdušila prostorna, svetla jedilnica s pogledom na morje in prijaznim osebjem.

Bogat izbor lokalnih jedi in posebna ponudba zdravih obrokov v testavraciji Tree top, Portorož
Bogat izbor lokalnih jedi in posebna ponudba zdravih obrokov v restavraciji Tree top, Portorož

Navdušilo nas je tudi, da je hotel neposredno povezan z novimi bazeni s termalnim Pramorjem in bazenskim kompleksom z ogrevano morsko vodo. Notranja povezava vodi tudi do 7 centrov z  medicinsko in wellness ponudbo. Tako da smo deževni dan v celoti preživeli v kopalnem plašču. Oblekli smo se le za zajtrk in večerjo 🙂

Mind hotel Slovenija je z vsemi wellness in vodnimi kompleksi povezan s hodniki (Portorož)
Mind hotel Slovenija je z vsemi wellness in vodnimi kompleksi povezan s hodniki (Portorož)

V skupino LifeClass spada kar 6 hotelov, ki so med seboj povezani s hodniki, saj imajo vsi pokrit dostop do Term Portorož (bazeni s Pramorjem). Za najbolj družinam prijazen hotel velja hotel Appolo.  Družinski paket med počitnicami (tudi med zimskimi) poleg kopanja v bazenih  s termalnim Pramorjem in novih bazenih z morsko vodo Sea Spa, nudi še dodatno animacijo za otroke: otroško delavnico s kuharskimi mojstri, family jogo, Mini klub aktivnosti in voden rekreacijski program za družine. Več o programu si preberite tukaj.

Hoteli Liffeclas se nahajajo v samem centru Portoroža
Hoteli LifeClass se nahajajo v samem centru Portoroža
4 sproščujoče aktivnosti, ki jih z mulci lahko počnete v Portorožu, tudi, če je slabo vreme
1. Kopanje v bazenih s Pramorjem –  Terme LifeClass Portorož
Terme LifeClass se ponašajo z dvema bazenskima kompleksoma. Lahko se kopate v 42.000 let starem Pramorju. Nudijo pa tudi kopanje v plavalnem kompleksu z ogrevano morsko vodo Sea spa, ki ima tudi zunanji bazen z lepim razgledom na Portorož in Piranski zaliv. Oba plavalna kompleksa vključujeta bazene za najmlajše. Ob našem obisku je bil bazen z morsko vodo zaprt, zato preverite delovni čas pred obiskom.
Osrednji bazen
Osrednji bazen s podvodnimi masažnimi klopmi (Terme LifeClass, Portorož)
IMG_9568
Plavalni bazen s Pramorjem (Terme LifeClass, Portorož)
Aktivnosti za mulce:
 • Plavalni kompleks s Pramorjem obsega: plavalni bazen, veliki počivalni bazen, otroški bazen, dva whirlpoola, sončno teraso, ki obratuje v toplejših mesecih, z razgledom na Portorož in Piranski zaliv. Za malce starejše mulce zna biti zgodba o plavanju v 42.000 let starem Pramorju zanimiva dogodivščina, pod svojimi stopalci pa bodo začutili tudi sol. Plavalcem v tem kompleksu so na voljo vodni topovi, podvodni masažni ležalniki, podvodne masažne klopi in topli vrelci, ki tudi znajo biti animacija za najmlajše.
 • Plavalni kompleks z morsko vodo obsega: 2 notranja bazena, 2 masažna bazenčka, zunanji bazen na sončni terasi (odprt v toplejših mesecih), finsko savno
 • Posebnih vodnih atrakcij za otroke ni, razen slapa in jacuzzijev. Bazeni za otroke so visoki 40 cm.
Uživanje v Pramorju, Lifeclass, Portorož
Uživanje v Pramorju, LifeClass, Portorož
Čista voda
Ob našem obisku je bila voda zelo čista (Terme LifeClass, Portorož)

Pomembno za starše:

 • Ob našem obisku je bil kompleks zelo lepo vzdrževan in čist.
 • Gostinska ponudba: v obeh kompleksih nudijo prigrizke (sendviči, toasti) in pa pijačo. V termalnih bazenih s Pramorjem pa vam v lokalčku pripravijo tudi zdrave smoothije. Nismo po zaznali, da je nošenje svoje hrane prepovedano, tako da se prej pozanimajte.
 • Za najmlajše, ki še nosijo pleničke, prinesite s seboj plavalne pleničke, saj se jih v bližini ne boste mogli kupiti. Previjalnica se nahaja pri garderobah.
 • Cene se razlikujejo med vikendom in med tednom, prav tako ponujajo veliko možnosti in družinskih kombinacij- več informacij si poglejte tukaj. Cene se razlikujejo za termalne bazene s pramorjem in bazene z morsko vodo.
Previjalnica je urejena v garderobi (terme Lifeclass, Portorož)
Previjalnica je urejena v garderobi (Terme LifeClass, Portorož)
2. Ajurvedska masaža za otroke v Shakti-Ayurveda Center

Na masažo z otrokom? Tudi midva sva bila skeptična, vendar smo bili odločeni, da preizkusimo kako se naš hiperaktiven štiri in pol letnik znajde v ajurvedskem wellnes centru. Priznam, da sva bila presenečena nad njegovo zen osebnostjo, ki doma le redko pride do izraza 🙂 Wellnes center je sprejel kot nekaj običajnega, zanimivi so mu bili hindujski motivi, ki so ga spomnili na naše potovanje po Šrilanki. Z možem sta bila na masaži v istem prostoru, tako da se je počutil dovolj varnega in predvsem radovednega, saj se ni pritoževal niti nad olji, niti nad dejstvom, da smo med masažo navadno tiho. Očitno pa je, da je bil več kot sproščen, saj je po petnajstih minutah zaspal. Masaža drugače traja 40 minut. Vsekakor mu je od celega vikenda ravno masaža najbolj ostala v spominu.

Edinstvena sporostitev in počiotek po Ayurvedski masaži - primerno tudi za aktivne mulce (Portorož)
Edinstvena sprostitev in počitek po Ayurvedski masaži – primerno tudi za aktivne mulce (Shakti-Ayurveda center, Portorož)

Načeloma program nudijo za otroke od 5 let naprej, vendar vas bodo verjetno pozitivno presenetili tudi mlajši otroci. Vsekakor poskusite! Za več informacij, pokličite na 386 (0)5 692 80 09, več o ostalih programih pa si preberite tukaj.

Center je urejen (Ayurveda center)
Center je urejen v tradicionalnem slogu (foto: Shakti-Ayurveda center, Porotrož)
3. Barvna “Bubble me” kopel za otroke in starše v Thalasso centru

V Thalasso wellnes centru ponujajo programe, ki temeljijo na lokalnem izročilu. Uporabljajo izključno lokalne zdravilne dejavnike iz morja: fango, slanico, piransko sol, alge in neokrnjeno morsko vodo.  V centru nudijo tudi solne terapije v solni sobi. Raznovrstne kopeli blagodejno vplivajo na počutje, primerne pa so tudi za majhne otroke. S sinom sva preizkusila barvno Bubble me kopel. Kopel poteka v posebni sobi, kjer je masažna banja, v katero dodajo peno in raznovrstne igračke za v vodo. Glede na starost se lahko otroku pridružite v kopeli in preživite zabavnih 15 minut. Več o wellness programih za otroke, preberite tukaj.

Zajeta slika34 (1)
Bubble me kopel (Thalasso wellnes center, Portorž)
4. Sprehod od Portoroža do Bernardina (Pirana)

Promenada od Portoroža do Bernardina oziroma Pirana velja za eno najpriljubljenejših na slovenski obali, če en celo v Sloveniji. Ker je pot odmaknjena od prometne ceste, je primerna tudi za vozičkanje, poganjalčke, skiroje, male kolesarje, rolanje… Najbolje pa je, da je zanimiva v vseh letnih časih in vremenskih pogojih, saj je pot tlakovana, tako da bo hoja ali “vožnja” prijetna tudi ob kakšnem nežnejšem nalivu. Več o izletu v Piran, si preberite v članku Ideja za izlet: piranski akvarij in najboljši istrski fuži s tartufi.

Pot ob morju (Portorož)
Pot ob morju (Portorož)
Igrala
Igrala pred Mind hotelom Slovenija, Portorož

Ob poti vas preseneti del razstave Pomorskega muzeja Razvoj vodnih športov in Tradicionalno ladjedelništvo.

Ob poti si lahko ogledate razstavo (Bernardin)
Mimogrede si lahko ogledate razstavo Pomorskega muzeja, Bernardin
Dodatne zimske aktivnosti v Portorožu za starše
 • Welness centri: tretmaji, masaže in programi Shakti – Ayurveda center, Thalasso center, Wai Thai center, Lepotni center
 • Sauna Park s sedmimi vrstami savn
 • Medicinski center celostnega pomlajevanja in rehabilitacije
 • Vsako jutro v hotelih Liffeclass organizirajo jogo, popoldne pa ob nekaterih dnevih meditacijo
 • V Liffeclassu je tudi fitnes center, nudijo pa tudi vodno aerobiko, vodene sprehode in kolesarjenje, nordijsko hojo, rekreacijo v vodi pod vodstvom fizioterapevta, jutranjo telovadbo na prostem, pravljično jogo za otroke
 • Dodatna doživetja: večer slovenske kuhinje ob ponedeljkih in mediteranske kuhinje ob sredah, aperitiv dobrodošlice in vstop v Casinò Riviera
Ideje za izlet v okolici:
Ideja za slastno istrsko večerjo v osrčju Portoroža – Istrian Tapas

Če se boste odločali az večerjo, vam toplo priporočamo obisk restavracije Istrian Tapas. Izbirali boste lahko med svežimi istrskimi jedmi, postreženimi na domiseln način. Tudi če niste preveč lačni, priporočamo krožnik mešanih predjedi. Med drugim nas je navdušil izvrsten bakalar in buškarinov tatarski biftek.

Tradicionalne istrske dobrote na modern način (Istrian tapas, Porotorož)
Tradicionalne istrske dobrote na modern način (Istrian tapas, Porotorož)
V restavraciji Istrian tapas vas bodo razvajali z lokalno kulinariko (Portorož)
V restavraciji Istrian tapas vas bodo razvajali z lokalno kulinariko (Portorož)

Portorož smo obiskali na povabilo družbe LifeClass Portorož . Zgoraj opisane informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela s svojo družino. Za več informacij o vikend oddihu nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.