19 zabavnih animacij in spletnih tečajev v času korona ukrepov

0
Hiša eksperimentov še kako živi, a začasno lahko ekperimentirate na spletu

Čas, ko zaradi izrednih okoliščin ostajamo doma, je vsekakor poseben, še posebej za mulce. Je pa ta čas tudi težek in naporen, še posebej za tiste starše, ki animirajo in skrbijo za šolske obveznosti večih mulcev ter hkrati še delajo od doma. In ko pride trenutek, da staršem zmanjka idej za animacijo ali pa preprosto potrebujejo nekaj časa za nujno delo od doma in hišna opravila (ali pa enostavno 5 min pavze za kavo), so (poleg risank) zelo dobrodošle tudi druge aktivnosti, ki se jih lahko poslužimo. Spodaj ponujamo 18 brezplačnih animacij in spletnih tečajev, ki bodo zaposlili tako predšolske mulčke kot šolarje in staršem “kupili” težko prisluženih 15 (ali več) minut.

Aktivnosti za malčke in predšolske otroke:

1. Učenje risanja po korakih

S preprostimi in zanimivimi koraki preko video navodil lahko otroci ustvarijo prave mojstrovine v obliki preprostih risanih junakov in drugih figur. Navodila so primerna za mulčke od nekje 3 let naprej, težavnost risb pa je različna in primerna tudi za večje mulce, do 5 let. Navodila so dostopna tukaj.

Zabavno učenje risanja

2. Origami

Skakajoča žabica ali preprost srček; prav nič ne bo več težko s pomočjo video navodil, ki bodo zaposlile mulčka za nekaj časa. Videi, ki so dostopni tukaj, so narejeni za pripravo različno težkih origamijev in so primerni od 4. let naprej.

3. Vodena telovadba za mulčke

Preprosta in učinkovita telovadba za mulčke od 3. let naprej. Čeprav so navodila v angleškem jeziku, bodo mulci brez težav spremljali video navodilo in sledili.

4. Lutkovna predstava Sneguljčica

Vsem dobro poznana zgodba o deklici s črnimi lasmi, hudobni kraljici, palčkih in živalih v gozdu, tokrat tudi v obliki lutkovne predstave. Sledite povezavi TUKAJ.

5. Lutkovna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn

Predstava Lutkovnega gledališča FRU-FRU.

6. Predstava Diči diča

Predstava lutkovnega gledališča FRU – FRU

7. Delavnica izdelave lutk za otroke

Mulčki bodo izjemno uživali tudi v delavnici izdelave mimičnih ali prstnih lutk, ki jih lahko nato uporabijo za svojo lutkovno predstavo.

 

8. Lutkovna predstava Rdeča Kapica

Klasika bratov Grimm v uprizoritvi Lutkovnega gledališča Maribor je dostopna tukaj.

9. Lutkovna predstava Žogica Marogica

Klasična predstava Lutkovnega gledališča Maribor o nagajivi žogici. Dostopna je tukaj.

10. Predstava Žabica Greta

Predstava o žabici, ki ni zadovoljna s seboj in svojo mlako, zato se poda na zanimivo potovanje. Predstava Lutkovnega gledališča Maribor je dostopna tukaj.

11. Pravljice na spletu

Mulčki lahko uživajo tudi v poslušanju pravljic, tokrat v skupni pobudi primorskih gledališč. Do različnih pravljic lahko mulčki dostopajo tukaj.

12. Predstava To ni pika!

Še ena lepa predstava Lutkovnega gledališča FRU-FRU, o dečki in deklici, ki spoznavata črke. Otroci od 2 let naprej se bodo na prijeten in zanimiv način srečali s svetom črk. Predstava je od sobote, 28.11., dostopna tukaj.

Aktivnosti za šolarje in najstnike:

1. Učne ure risanja

Najljubši risani junaki, zvezde iz stripov in knjig ali pa šopek rož za babičin rojstni dan niso več nobena umetnost ob jasnih in preprostih video navodilih, primernih za mulce od 8. let naprej. Pester izbor navodil je dostopen tukaj.

2. Brezplačno učenje tujih jezikov

Mogoče je sedaj priložnost za učenje angleškega, španskega, francoskega ali pa japonskega jezika. Mulci in mulke lahko tukaj na preprost način (ob nekoliko pomoči staršev, ker je stran v angleškem jeziku) spoznajo osnovne besede ali pa nadgradijo svoje znanje preko različno dolgih programov.

3. Predstava Krst pri Savici

Klasika Franceta Prešerna, tokrat upodobljena v obliki predstave. Dostopna je tukaj.

4. Radijska igra Na vrtu pomladi

Zgodba o dveh grlicah, ki prvič spletata gnezdo. Ker nimata še izkušenj, jima je težko, a na koncu uspešno  premagata vse ovire. Radijska igra je dostopna tukaj.

5. Virtualni obisk muzeja

Pokrajinski muzej Koper omogoča virtualni obisk muzeja, ki je dostopen tukaj.

6. Zabavni “telovadni” videi na Youtubu

Mi temu rečemo kar družinska telovadba. Namreč na youtubu boste našli kar nekaj posnetkov, ki so namenjeni mulcem za telovadbo doma s predlogi za vaje ali za učenje enostavne plesne koreografije. Seveda so opremljeni z živahno glasbo. Najdete jih v članku Kako vas Youtube lahko reši na deževen dan?

7. Hiša eksperimentov

Pri Hiši eksperimentov pravijo da niso zaprti, pravzaprav migajo, a v okviru e-eksperimentov, ki jih opravljate kar preko računalnika. Kliknite tukaj.

Spletne vsebine so lahko dopolnitev ostalih aktivnosti, predvsem gibanja na svežem zraku, ki bodo pripomogle k zdravemu načinu življenja in dvigu odpornosti celotne družine. Dodatne predloge nam lahko posredujete na info@kamzmulcem.si.