3 TOP družinske terme, tik za mejo

0

Bi želeli idejo enodnevnega ali vikend obiska družinskih term v Avstriji? Ponudba je pestra in tako izbira pravega termalnega kopališča za otroke težka. Nekaj ​​je gotovo: mora biti termalno kopališče s tobogani in vodnimi doživetji in otrokom (tudi starejšim) ne sme biti dolgčas ne poleti ne pozimi.

Sami smo obiskali že 3, ki niso daleč od meje in ki poleg vodne zabave ponujajo tudi odlične enodnevne ali vikend izlete v okolici.

KärntenTherme Warmbad Villach (Beljak)

V Beljaku boste našli najboljše in najbolj moderne terme na Koroškem, KärntenTherme Warmbad Villach, katere smo obiskali v sklopu našega zimskega smučarskega oddiha na Gerlitznu.

 • Več informacij o termah: www.kaerntentherme.com
 • Lokacija: Kadischenallee 25, 9504 Villach, Avstrija
 • Vstopnina: Link do cenika. Priporočamo kombinacijo smučarske karte in vstopa v KärntenTherme Warmbad Villach. Priporočamo, da mesto rezervirate vnaprej z nakupom online vstopnice.

Booking.com

Kaj otroke čaka na 1100m2?

Za obisk term je dovolj že 2-3 ure, saj je kljub bogati ponudbi dovolj obvadljiv.

 • za najmlajše ločen bazen s toboganom in igrali v vodi
 • 3 tobogani: silver hole slide (86m dolg), sightseeing slide (75m dolg) in wave slide, ki je primeren tudi za mlajše otroke
 • Crazy river- otroci nad 130cm in min 30kg lahko izkusijo to res zabavno igro. Z veliko tubo jih reka odnese v hrib ter z valovi ponese navzdol. 72m zabave :).
 • Vremenski stolp- v nekaj sekundah boste doživeli tropsko nevihto do rahlega dežja, od morskega vetriča do močnega sunka.
 • Notranji in zunanji bazen z veliko zabavnimi dodatki (masažni stoli, vodnimi fonatanami, tunelom). Bazen ima 32-34 stopinj.
 • Za vse tiste, ki ste bližje Beljaku, pa v termah nudijo tudi tečaj plavanja morske deklice “mermaid class”.

KärntenTherme Warmbad Villach
KärntenTherme Warmbad Villach

KärntenTherme Warmbad Villach
KärntenTherme Warmbad Villach
KärntenTherme Warmbad Villach

Če si lahko ukradete trenutek zase, priporočam obisk njihovega wellness sveta, ki se razteza na kar 2000m2 in 2 nadstropjih in ponuja 8 različnih savn (tudi zunanje) ter panoramski whirpool.

Za plavalce pa je v 1. nadstropju športni bazen, dolžine 25m (voda ima 24-26 stopinj).

KärntenTherme Warmbad Villach

Pomembno za starše:

 • brezplačnih ležalnikov ali prostorov za odlaganje brisač je res dovolj, imate pa možnost zakupa ležalnega otoka, ki pride sploh prav, v kolikor boste v termah preživeli več kot le 2-3 ure.
 • na voljo je samopostrežna restavracija Pool25 s hrano in pijačo, za starše pa v 2. nadstropju tudi bar Sky25 v sklopu wellnessa.
 • na voljo je tudi lepo založena trgovina s plavalnimi pripomočki za vse starosti.

Priporočamo zakup ležalnega otoka, KärntenTherme Warmbad Villach
Na voljo pa je prav tako veliko ležalnih površin kot tudi ležalnikov

Thermen-& Vulkanland, avstrijska Štajerska

Destinacija: Thermen-& Vulkanland, avstrijska Štarjerska

Le nekaj 10km čez mejo z Avstrijo se prične čudovita pokrajina Thermen-& Vulkanland, ki v sebi skriva raznolika doživetja za celo družino! Na tleh ostankov 40 ugaslih ognjenikov je danes med drugim 26 vrelcev zdravilne, termalne in mineralne vode, ki jo lahko izkusite v enem izmed 6 termah. Zdravje in dobro počutje sta zagotovo osrednji tržni temi regije, dodatno pa se ponašajo z odlično kulinariko in vinom, za naše najmlajše pa se najde nešteto zanimivosti. Nekatere izmed teh smo tudi sami obiskali v sklopu 3 dnevnega raziskovanja.

Thermenresort Loipersdorf

Thermenresort Loipersodorf so največje avstrijske terme. Počitek in sprostitev, regeneracija in zdravljenje, zabava in akcija … Terme Loipersdorf bodo zadovoljile potrebe celotne družine in tudi najbolj zahtevnih gostov. Medtem ko sta sprostitev in zdravje na prvem mestu za vse goste v termah, bo adrenalinski del term spremenil termalni dan v vodno pustolovščino polno akcije. Nekaj za naše mulce 🙂 Za vmesni počitek, pa jih le odpeljite v vodno igralnico. Nekaj novega, kar smo mi izkusili v termah.

 • Več informacij o termah: www.therme.at
 • Lokacija: Thermenstraße 152, 8282 Bad Loipersdorf, Avstrija
 • Vstopnina: na voljo je več možnosti kart- kliknite tukaj.
Booking.com
Thermenresort Loipersdorf
Thermenresort Loipersdorf
Thermenresort Loipersdorf – večji mulci bodo uživali na enem izmed 3 toboganov
Thermenresort Loipersdorf – panoramski tobogan, kjer se je spustila tudi naša mulka
Vodna igralnica, Loipersdorf Thermen

Najmlajši bodo imeli zase svojo plažo z igrali, mi smo hitro preživeli 3 ure v njej.

Thermenresort Loipersdorf – otroška plaža z igralnim kotičkom
Thermenresort Loipersdorf – otroška plaža z igralnim kotičkom

Medtem ko se bodo starejši mulci lahko sami spuščali po toboganih, pa si vi le vzemite nękaj trenutkov zase – ali v svetu savn, v solni sobi ali pa se potopite v svet kreativnosti Alphasphere Cocoon.

Solna sobą, Loipersdorf Thermen
Alphasphere Cocoon, Loipersdorf Thermen
V Therme Loipersdof je na voljo tudi odlična restavracija…
…in odlični sladoledi 🙂

Therme H2O

Ne glede na to, ali gre za enodnevni izlet ali krajše počitnice, otroške Therme H2O ponujajo zabavo za vse starosti otrok in vsak letni čas. Širok tobogan z dvojnim obročem “modra strela”, tobogan “H2O-Speedy”, bar ob bazenu, vodni valovi ali vodni igralni vrt HopiHo so le nekatere izmed doživetij, ki bodo všeč vašim mulcem. Preberite si vsa doživetja, ki vas čakajo tukaj.

Booking.com
Kindertherme H2O
Veliko zabave za naše mulce, Therme H2O
Tobogan z obročem je bil glavna atrakcija:)
Zunanji bazen z masažnimi stoli, H2O Therme
Veliko različnih kotičkov za vse starosti otrok, H2O Therme

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Dodatna vprašanja ali pa vaše izkušnje lahko zapišete v komentar ali pa nam pišete na info@kamzmulcem.si

Sem mamica šolarju Eriku in dojenčici Freyi, trenutno živeča v nemškem Kölnu in velika ljubiteljica potovanj. Sem navdušena kajtarka, potapljačica in inštruktorica pilatesa. Tako so naša potovanja večinoma stvar iskanja krajev, kjer smo aktivni, predvsem pa krajev, kjer se imamo vsi fajn.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime