3 preproste ideje za jesensko ustvarjanje

0

Ko se leto preveša v zadnjo četrtino in so dnevi občutno krajši, predvsem pa bolj mrzli in deževni, smo včasih z mulci v zadregi, kako kvalitetno preživeti čas, še posebej, če nimamo na voljo celega dne, ampak samo kakšno urco. Čeprav skušamo biti na svežem zraku kolikor se le da, nam jo vreme včasih zagode. Klasične ideje kot so kartanje, peka sladic in skupno kuhanje, družabne igre ali branje knjig, so vedno dobrodošle, ampak kaj pa če bi kdaj počeli kaj bolj svežega? Recimo nekaj, kjer združimo (lahko tudi zelo kratek) sprehod po parku ali gozdu in vsaj pol ure kvalitetnega dela na toplem?

Tokrat ponujamo 3 zelo preproste ideje za jesensko ustvarjanje, ki ne zahtevajo predhodnega obiska trgovine za osnovni material, saj imamo vse (zelo verjetno) že doma, dobra volja pa je zagotovoljena.

Potrebujemo torej naslednje osnovne sestavine:

  • bele ali barvne liste (kolaž papir) za podlogo
  • škarje
  • lepilo (idealno v stiku)
  • črn flumaster
  • večjo količino odpadlih listov (idealno je, da so različnih oblik in barv, da bo ustvarjanje še boljše)

Najprej torej na lep sprehod, nato pa lahko ustvarimo….

1. Ježka

Na list papirja narišemo zgolj ježkov obraz, nato pa z lepilom prilepimo (več različnih vrst) listov v obliki ježkovega telesa. In voila… nastane takšen malo poseben skuštran ježek.

2. Sovico

Pri izvedbi sovice pazimo le, da za ušesa vsamemo liste, ki so malenkost bolj špičasti in te špičke obrnemo navzgor. Telo je nato sestavljeno iz različnih, za peruti pa ponovno izberemo malo bolj ozke. Na bel list papirja dorišemo še oči in kljun, izrežemo in sovica je pripravljena.

3. Polžka

Čeprav je spodnji malenkost poseben “moderna umetnost” polžek, z (menda) slušalkami na ušesih, kot je pojasnil naš 8-letnik, je tudi klasičnega polžka enostavno ustvariti. Za telo izberemo večje podolgovate liste (kostanjevi bodo idealni), hišico pa ustvarimo z listi, ki so prilepljeni v obliki spirale.

V kolikor bi želeli takšne otroške umetnine tudi trajno shraniti in uokviriti, pa slednje naredite kolikor hitro se da, saj se listi na toplem hitro posušijo in posledično privihajo, zato umetnina več ni takšna kot na začetku. Fino je, da prednjo stran prekrijete s steklom in slikca je že lahko idealen okras na steni vašega doma.

Želimo vam veselo ustvarjanje!

Zgoraj opisane informacije so izkušnje in nasveti iz prve roke, ki jih prenašamo tudi na naše malčke. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.

 

 

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime