3 ideje za obisk otroškega igrišča na prostem z mini živalsko farmo

0
Ric Sava ima mini ZOO

Kaj več bi si želeli mulci od popoldneva kot to, da jih peljete na super otroško igrišče na prostem? Po naših izkušnjah destinacija za mulca res postane popolna, ko poleg uživanja na igralih lahko kaj dobrega poje in poboža kakšno živalco – to vse najdete na spodnjih izbranih lokacijah, kjer ni treba plačati vstopnine, da bi mulcu pričarali pravo doživetje.

1. Veliko igrišče ob Savi z živalsko farmo

Otroško igrišče Rekreacijskega in izobraževalnega centra (RIC) Sava v Tomačevem v Ljubljani, je kraj, kjer lahko preživiš par uric v mirnem, sproščujočem okolju stran od mestnega vrveža. Poleg ograjenega igrišča z domislenimi igrali, bodo otroci zagotovo navdušeni nad mini živalsko farmo, kjer stanujejo ovčke, koze, pujski, race in druge živali. Mulci bodo poleg domačih živalic lahko občudovali islandske konje v kasu, konjeniškega kluba, tik ob igrišču. Lahko pa tudi poskusijo z jezdenjem ponija. Tisti, ki so še premajhni, pa ga bodo lahko vsaj pobožali in malce počesali. Več o našem doživetju, si preberite tukaj.

IMG_5953 (1)
Mala živalska farma ob igrišču bo navdušila najmlajše, RIC Sava

 

2. Mengeška koča z novimi atraktivnimi igrali in prijaznimi domačimi živalicami

Mengeška koča na Gobavici stoji na gozdnem hribčku nad Mengšem. Sredi gozda in neokrnjene narave boste našli urejeno gostišče, ki ga obdajajo nova atraktivna igrala in mini živalski vrt, kjer bivajo koze, vietnamski prašički, kokoši in konj.

IMG_2781
Simpatičen poni, eden od prebivalcev Mengeškega mini zooja, Mengeška koča

 

Vas zanima 5 razlogov, zakaj menimo, da morate obiskati Megeško kočo z mulcem. Preberite jih tukaj.

3. Igralni raj z razgledom na Jančah

Vsi vemo, da mulci po kratkem vzponu in trudu po hoji na hrib, potrebujejo eno malo nagradico. Na Planinskem domu Janče tako poskrbijo, da mulcem ni žal, da so pol ure hodili v hrib, saj jih zgoraj čaka igrišče z domiselnimi igrali, ogromen travnik primeren za divjanje gor in dol in domači mini zoo, kjer živalice čakajo, da jih malce nahranite s senom.

DCIM100GOPROGOPR0447.
Ob Planinskem domu Janče najdete tudi mini zoo z domačimi živalicami, Janče

 

Več o našem izletu na Janče si preberite tukaj.

Se pa z lepim vremenom odpira sezona obiskovanja igrišč, zato predlagamo, da se preberete tudi naš članek 14 najboljših otroških igrišč v Ljubljani in okolici.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družino. Za dodatne predloge nam pišite na info@kamzmulcem.si.