3 dni družinskih doživetij v Thermen-& Vulkanland, avstrijska Štajerska

2

Le nekaj 10km čez mejo z Avstrijo se prične čudovita pokrajina Thermen-& Vulkanland, ki v sebi skriva raznolika doživetja za celo družino! Na tleh ostankov 40 ugaslih ognjenikov je danes med drugim 26 vrelcev zdravilne, termalne in mineralne vode, ki jo lahko izkusite v enem izmed 6 termah. Zdravje in dobro počutje sta zagotovo osrednji tržni temi regije, dodatno pa se ponašajo z odlično kulinariko in vinom, za naše najmlajše pa se najde nešteto zanimivosti. Nekatere izmed teh smo tudi sami obiskali v sklopu 3 dnevnega raziskovanja.

Therme so najbolj pomembna turistična ponudba regije Thermen-und Vulkandland

Zanimivost: vse do srede 90-ih let prejšnjega stoletja je bila to najbolj nerazvita regije Avstrije. Danes sodi med najbolj turistično razvite regije.

Destinacija: Thermen-& Vulkanland, avstrijska Štarjerska

Čas potovanja: oktober 2021; obisk pa je primeren v vsakem letnem času

Starost otrok na potovanju: 3 leta, 9 let

Primerno za otroke: malčke, predšolske, šolarje

Namestitev: naša baza 3- dnevnega potepanja je bil JUFA Hotel – Sport-Resort *** Superior v Fürstenfeldu- idealno izhodišče za raziskovanje izletniških destinacij in term v Thermen- & Vulkanland. Preproste a lično opremljene sobe (mi smo imeli sobo za 4 s pogradom), največji plus pa da hotelu družinska naravnanost. Naša 9 letnik je bil navdušen nad notranjim igriščem, mulka pa nad igralnico. V samem hotelu ali njegovi neposredni bližini pa je na voljo veliko športnih objektov: npr. večnamenske dvorane za badminton, odbojko, košarko in rokomet, kegljišče s 4 stezami, neposredno s hotelom je povezana tudi plezalna dvorana; teniški center v zaprtih prostorih pa je oddaljen le dve minuti. Posebna ugodnost za hotelske goste je tudi brezplačen vstop v zunanji bazen Fürstenfeld, kar je primerno za obisk v toplejših mesecih.

Mi smo si vzeli kar polpenzion, saj je bilo po celem dnevu doživetij zelo priročno, da nas je večerja pričakala v hotelu, potem pa direktno v posteljo:)

JUFA Sport Hotel Fürstenfeld
Preproste a lične sobe, JUFA Hotel Fürstenfeld
V hotelu boste našli več kotičkov za otroke – od biljarda…
…do igralnic za manjše in posebno za večje otroke
Vaflji za zajtrk 🙂 Jufa Hotel Fürstenfeld
Pred hotelom je tudi manjše igrišče, JUFA Hotel Fürstenfeld

3 dni potepanja po Thermen- & Vulkanland – program po dnevih

  1. dan: Styrassic Park (cca 4h), norenje v igralnicah hotela ter večerja
  2. dan: dopoldansko kopanje v Therme H2O, z vzpenjačo na grad Regensburg ter popoldnansko okušanje čokolade v čokoladnici Zotter; večerja v hotelu
  3. dan: celodnevno kopanje v Thermenresort Loipersdorf in odhod proti domu
Čudovita pokrajina v barvah jeseni, Thermen-und Vulkanland

1.dan 

  • Nepozabno doživetje v Styrassic parku – parku dinozavrov

Le katerega mulca ne zanimajo dinozavri 🙂 V kraju Bad Gleichenberg, cca. 60km od Maribora, se ob vznožju prastarega vulkana nahaja park z dinozavri, imenovan »Styrassic Park«.

Styrassic Park – park dinozavrov, Avstrija

Poti v parku nas bodo vodile skozi lepo urejen gozdni kompleks in zabaviščni park, kjer je zgrajenih več kot 90 dinozavrov v naravni velikosti in predstavljajo zgodovino dinozavrov od nastanka do izumrtja (napisano tudi v slovenskem jeziku!!). Poleg nekaterih zelo atraktivnih podob dinozavrov kot npr. pachycephalosaurus v boju za samičko, tanystropheus, ki je pravkar ulovil ribo ali novi kentozaver, ki ga napada leteči dinozaver pterosaur, je v parku možno slediti 7 milijonom let zgodovine človeštva ter videti živali iz ledene dobe.

Styrassic Park – čudovito doživetje za celo družino
Styrassic Park – v parku boste spoznali več kot 90 dinozavrov
Styrassic Park – hello there:)
Spoznali boste lahko tudi živali iz ledene dobe, Styrassic Park
Vsi opisi v parku so napisani tudi v slovenske jeziku, Styrassic Park

V parku prav tako ne manjka različnih igral ter aktivnosti za otroke, kot so vrtiljaki, tobogani, peskovniki, kreativne delavnice, zipline, plezanje po mrežah, ki se razprostirajo na drevesih, in še in še. V parku je na voljo tudi restavracija ter piknik prostor. Na koncu pa seveda lahko kupite tudi spominek v eni izmed 2 trgovih. Več o doživetju ter vse informacije si preberite v našem članku “Styrassic park – park dinozavrov, ki ga morate obiskati“.

Top igrala za vse starosti otrok, Styrassic Park
op igrala za vse starosti otrok, Styrassic Park

2. dan

  • dopoldansko kopanje v Therme H2O

Ne glede na to, ali gre za enodnevni izlet ali krajše počitnice, otroške Therme H2O ponujajo zabavo za vse starosti otrok in vsak letni čas. Širok tobogan z dvojnim obročem “modra strela”, tobogan “H2O-Speedy”, bar ob bazenu, vodni valovi ali vodni igralni vrt HopiHo so le nekatere izmed doživetij, ki bodo všeč vašim mulcem. Preberite si vsa doživetja, ki vas čakajo tukaj.

Kindertherme H2O
Veliko zabave za naše mulce, Therme H2O
Tobogan z obročem je bil glavna atrakcija:)
Zunanji bazen z masažnimi stoli, H2O Therme
Veliko različnih kotičkov za vse starosti otrok, H2O Therme
  • z vzpenjačo na grad Riegersburg po čudovite razglede ter vpogled v zgodovino

Grad Riegersburg boste videli že od daleč, ko se boste bližali istoimenovanem mestu, saj ponosno stoji na vrhu skoraj 500 metrov visoke skale. Prva pisna omemba gradu Riegersburg je že iz leta 1138.

Na vrhu gradu se odpira čudovit razgled na vinorodno pokrajino, otroke pa bo takoj navdušilo motorično leseno igrišče. Dovolite otrokom svojo dozo igre še pred vhodom v grad, saj imate starši poleg igrišča lep lokal, s še lepšim razgledom:). Toplo priporočamo tudi sam ogled gradu, saj hrani zelo zanimivo muzejsko zbirko, ki bo zagotovo navdušila vse starosti otrok. Več o doživetju in vse informacije si preberite v članku “Ideja za izlet: grad Riegersburg“.

Grad Riegersburg
Del muzejske zbirke- orožje, grad Riegersburg
Igrišče z razgledom, grad Riegersburg
  • Sladkanje s čokolado ter ogled proizvodnje v čokoladnici Zotter

“Le najboljša zrna lahko dajo najboljšo čokolado”, je bilo preprosto razmišljanje ustanovitelja Josefa Zotterja in tako se je povezal neposredno s pridelovalci in s tem tudi njim omogočil višjo odkupno vrednost ter boljše življenje. Kakavova zrna v Avstrijo pripeljejo v velikih vrečah, nato pa v čokoladnici Zotter sami opravijo ves proces, od kakavovega zrna do tablice čokolade, katerega si v sklopu ogleda tovarne tudi sami lahko ogledate- le steklo nas loči od proizvodnje.

Poleg ogleda celotnega procesa pa je seveda največji užitek ogleda to, da se lahko najeste čokolade v vseh oblikah do nezavesti ? Dobesedno. Več o doživetju ter vse informacije si preberite v članku “Ideja za izlet: čokoladnica Zotter“.

Ogled čokoladnice in okušanje se prične z žličko 🙂
“Od zrna do tablice”, čokoladnica Zotter
Okušali smo preko 200 vrst čokolade- v vseh oblikah

3. dan

  • Cel dan uživanja v največjih avstrijskih termah- Thermenresort Loipersdorf

Thermenresort Loipersodorf so največje avstrijske terme. Počitek in sprostitev, regeneracija in zdravljenje, zabava in akcija … Terme Loipersdorf bodo zadovoljile potrebe celotne družine in tudi najbolj zahtevnih gostov. Medtem ko sta sprostitev in zdravje na prvem mestu za vse goste v termah, bo adrenalinski del term spremenil termalni dan v vodno pustolovščino polno akcije. Nekaj za naše mulce 🙂 Za vmesni počitek, pa jih le odpeljite v vodno igralnico. Nekaj novega, kar smo mi izkusili v termah.

Thermenresort Loipersdorf
Thermenresort Loipersdorf
Thermenresort Loipersdorf – večji mulci bodo uživali na enem izmed 3 toboganov
Thermenresort Loipersdorf – panoramski tobogan, kjer se je spustila tudi naša mulka
Vodna igralnica, Loipersdorf Thermen

Najmlajši bodo imeli zase svojo plažo z igrali, mi smo hitro preživeli 3 ure v njej.

Thermenresort Loipersdorf – otroška plaža z igralnim kotičkom
Thermenresort Loipersdorf – otroška plaža z igralnim kotičkom

Medtem ko se bodo starejši mulci lahko sami spuščali po toboganih, pa si vi le vzemite nękaj trenutkov zase – ali v svetu savn, v solni sobi ali pa se potopite v svet kreativnosti Alphasphere Cocoon.

Solna sobą, Loipersdorf Thermen
Alphasphere Cocoon, Loipersdorf Thermen
V Therme Loipersdof je na voljo tudi odlična restavracija…
…in odlični sladoledi 🙂
  • Več informacij o termah: www.therme.at
  • Vstopnina: na voljo je več možnosti kart- kliknite tukaj.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Dodatna vprašanja ali pa vaše izkušnje lahko zapišete v komentar ali pa nam pišete na info@kamzmulcem.si