24 idej kam z otroki na sankanje

4

Zima že ostro pritiska, hkrati pa nam je poslala novo pošiljko snega in lepi dnevi pričarajo pravo zimsko pravljico.  Izkoristite prihajajoče dni za sankanje – družinsko rekreacijo za vse starosti in interese družinskih članov! Zimske klasike kot so Pokljuka, Kranjska Gora, Rogla in Pohorje vas zagotovo ne bodo razočarale. Na seznamu pa jih boste našli še nekaj, ki jih dajte na vaš seznam to zimo.

Na sankanje s kvalitetno zimsko opremo Didriksons

Tukaj nimamo dilem – v vseh letnih časih in razmerah prisegamo na Didriksons, bodisi dežna oblačila, pozimi pa na njihove nepremočljive bundice, ki nas grejejo na sprehodu po mestu, na pohodu v naravi ali sankanju. Še nikoli niso razočarala, tudi v največjih nalivih ali ob najbolj mrzlih dneh.

Vsa Didriksons oblačila so trenutno 40% znižana! 

Našo oceno njihovih oblačil si lahko preberete v članku: Kaj potrebujemo za brezskrbno zabavo na snegu?

Še posebej nas pa veseli, da so otroška oblačila tudi vsako leto bolj barvita, saj tudi na ta način zagotovo pritegnejo otroke. Nas so zaradi kvalitete tako ali tako že zdavnaj prepričala!

Na Didriksons prisegamo tudi mame 🙂

Spletna stran za spremljanje stanja snega: berfex.si

Gorenjska regija 

1. Pokljuka

Sankanje na Pokljuki, pri Športnem centru

Verjetno najbolj znana destinacija za sankanje z malčki. Na Pokljuki imate več sankališč. Tisti z večjimi otroci boste šli v bližino smučišča, saj imajo tam tudi smučarski trak. Za malčke, ki se hitro naveličajo mraza, priporočamo tisto ob Športnem centru Pokljuka. Sankališče ni preveliko, ob vznožju je iglu in mini lokalček kjer lahko spijete čaj in se malo odpočijete. V sklopu centra je restavracija, kavarna in tudi previjalnica. Če sije sonce, je terasa idealna za martinčkanje na zimskem soncu. Veliko staršev združi sankanje z rekreativnim tekom na smučeh.

Pred odhodom preverite:

  • Vreme: Kamera v živo
  • Da imate drobiž za parking. Ob našem avtomat prav tako ni vračal drobiža.
  • Koledar prireditev: ob kakršnem koli dogodku je na Pokljuko skoraj nemogoče priti. Nepregledna kolona vozil se lahko ustavi že na Krnici. Mi smo se ob zadnjem takem dogodku ustavili kar na hribu za gostiščem Anžek. Druga opcija v tem primeru je gostilna Zatrnik. Obe gostilni ponujata odlično slovensko hrano na žlico in sta kot nalašč za premražene mulce po sankanju. V vsakem primeru priporočamo obisk ob povratku v dolino.
IMG_2175
Improvizirano sankališče nad gostiščem Anžek

2. Kranjska gora

Sankanje na smučišču Kranjska Gora (december 2021)

Še ena od “zimskih klasik” za celo družino. V Kranjski Gori se boste vsi skupaj verjetno najbolj zabavali na “glavni plaži”. Sankališče je primerno tudi zato, ker lahko večji otroci smučajo na položnejših progah in traku, mlajši pa se sankajo in uživajo na snegu. Koče na obrobju plaže poskrbijo za hrano in pijačo, nekatere imajo na svojem vrtu tudi igrala. Glavna prednost Kranjske Gore je urejena infrastruktura in zabava za vso družino. Glavna slabost je precejšnja gneča.

Pred odhodom preverite:

3. Kriška planina

sankanje 3
Sankališče s čudovitimi razgledi

Sankališče na Kriški planini, ki obratuje v okviru RTC Krvavca, ponuja doživetje za vso družino in vsebuje najdaljši otroški trak v Sloveniji – dolžine 135 mUporaba traku na sankališču in smukaškem poligonu je brezplačna. Sankaška proga je ločena od sankaške, traku pa se razveselimo vsi starši, ki že po prvem vzponu dihamo na škrge, ko vlečemo mulce v klanec. 🙂  Na čudovit sončen dan, smo bili presenečeni, da na otroškem poligonu ni bilo nobene gneče. Kako do Kriške planine si preberite tukaj. 

Dostop do smučišča je možen z avtomobilom. Lahko parkirate na velikem brezplačnem parkirišču pri planini Jezerca in se sprehodite 15 min do smuščišča. V primeru svežega snega, lahko mulce vlečete na sankah do samega smuščišča. Lahko pa plačate parkirnino pri zapornici pri Jezercih in parkirate čisto ob smučišču, tik ob otroškem poligonu in sankališču. V primeru, da pridete peš, vas ob prihodu na smučišče čaka še krajši vzpon do otroškega poligona.

Bodite pozorni, če je v ljubljanski kotlini megla, vas na Kriški planini lahko pričaka “šajba”, zato ne pozabite sončnih očal, svojih in tistih od mulca. Ob smučišču in v nesporedni bližini otroškega poligona je več opcij za martinčkanje na soncu ob čudovitih razgledih in dobrem kosilu/toplem čaju (npr. na terasi turistične kmetije Viženčar).

Naj samo omenimo, da je pot do Kriške planine  polna čudovitih razgledov, ob katerih si boste odpočili oči. Na poti je nekaj turističnih kmetij s prečudovitim razgledom, kjer se lahko ustavite na kosilu.

Pred odhodom preverite vreme: Kamera v živo. Splošno vreme lahko preverite tudi tukaj.

4. Stari vrh

photo 1
Pogled na smučarski trak, smučišče in sankališče

Sankanje in smučarski trak na Starem vrhu nista tako popularna kot v prej omenjenih krajih, vseeno pa sta lahko zelo zabavna in prijetna, pa še gneča je običajno precej manjša. Če se boste z mulci odpravili na Stari vrh bodite najbolj pozorni na to, da pridete na pravo izhodišče. Smučišče ima namreč dva dostopa. En je do šest sedežnice in vodi preko Selške doline. Prava pot do sankališča in otroškega traku pa je prek Poljanske doline.

V Škofji Loki skoraj ni table za Stari vrh in Poljane, zato sledite tabli za Gorenjo vas oziroma Cerkno. Za Škofjo Loko se držite smeri Poljane, nato pa v Poljanah zavijete desno in nadaljujte pot proti Javorjem. Od Poljan naprej so table za smučišče Stari vrh bolj pogoste.

photo 3
Smučarsko – sankaški teren na Starem vrhu

Cena traku za otroke je 3€. Ob vznožju traku je majhna brunarica z osnovno gostinsko ponudbo (hot dog in topli napitki), pred njo pa sta tudi dve gugalnici in tobogan. Brunarica je na sončni legi, smučišče pa delno v senci in delno na soncu. Ob našem obisku je na smučišču tudi močno pihalo, a je brunarica vseeno v solidnem zavetju. Predlagam, da pred obiskom preverite tudi veter.

Pred odhodom preverite vreme: Kamera v živo

5. Soriška planina

Sankališče na Soriški planini se nahaja ob smučišču (februar 2016)
Sankališče na Soriški planini se nahaja ob smučišču

Na Soriški planini je manjše smučišče. ki se nahaja na višini od 1300 do 1550 mnm. Do njega se lahko pripeljete z avtom iz Bohinjske Bistrice ali čez Škofjo Loko. V času obratovanja smučišča je vsak dan urejeno otroško sankališče ob progi Slatnik. Primerna je za male sankače, če se boste povzpeli do vrha pa bodo zadovoljni tudi malo zahtevnejši in adrenalina željni mulci.

Ob vznožju boste našli tudi otroško smučarsko progo in vlečnico za najmlajše. Cena vlečnice je 6€.

Manjše smučišče ima svoje prednosti, saj na njem ni takšne gneče, otroška proga za najmlajše smučarje pa se nahaja tik ob parkirišču. Ob vznožju boste našli tudi brunarico z gostinsko ponudbo in simpatična lesena igrala s toboganom. Poleg otroške vlečnice pa so letos obnovili mini brunarico, v kateri imajo organizirano animacijo za otroke.

Pred odhodom preverite: Kamera v živo

Sankaška proga na Soriški planini je dolga in urejena (februar 2016)
Sankaška proga na Soriški planini je dolga in urejena

6. Ljubelj

Srednje dolg vzpon, ki ga zmorejo aktivni mulci že precej zgodaj (ter otovorjeni očetje z dojenčki v nahrbtnikih) do okusne planinske malice v Koči na Ljubelju ter 15-20 minut čistega užitka ob precej adrenalinski vožnji s sanmi. Dostop traja cca 1 ura odrasle hoje (v eno smer), s sanmi navzdol cca 15-20 min adrenalinske vožnje. Da pa se sankaški užitki ne zaključijo prehitro, je zadnji del poti bolj položen in raven, kar omogoča mulcem, da ponovijo sankaško vajo tudi brez spremstva staršev.

Pred odhodom na sankališče Ljubelj, še enkrat preverite aktualne informacije / razmere na sankališču v izogib nevarnosti snežnih plazov. Spremljate jih lahko tukaj.

Izlet zaključimo z najboljšim delom – sankanjem v dolino.

Parkirišče: pred predorom Ljubelj, kjer se prične 3-4 metre široka, vijugasta pot vzpenjati.

Na Koči na Ljubelju lahko ob lepem, sončnem vremenu posedimo zunaj in uživamo ob razgledu, pozimi pa se pogrejemo ob lončeni peči, kjer lahko tudi posušimo premočena oblačila.

7. Sankaški pohod do Doma pod Storžičem

Na “drugi strani” Tržiča se nahaja Storžič, pod njim pa Dom pod Storžičem. Parkirate na urejenem parkirišču, v vasi Grahovše in se po peš poti odpravite do Doma pod Storžičem. Pot s eves čas rahlo vzpenja in ni prenaporna. V našem primeru smo do doma potrebovali  skoraj 2 uri, je pa res da smo se vmes veliko ustavljali in sankali že med potjo, tempo pa je narekoval tudi najmlajši član odprave, ki je štel dobre štiri leta. Za pot v zimskih razmerah računajte vsaj uro in pol, nazaj pa se boste s sanmi spustili po dobre 3 kilometrih dolgi, idilično zasneženi gozdni poti. Za spust so najprimernješe lesene sani. Pot je čudovita, je pa več ali manj cel dan v senci, zato na res sončen dan raje izberite kak bolj prisojen sankaški pohod. Je pa zato točka izredno priljubljena za nočno sankanje.

Pred odhodom preverite razmere in če je planinski dom odprt. Spremljate jih lahko tukaj.

Sankaški pohod do Doma pod Storžičem
Idilična narava in idealna proga za 3 kilometrski spust

8. Tamar

Tamar je poleti priljubljena destinacija za vse vrste pohodnikov, pozimi pa se spremeni v krasen enosmeren izlet, ki ga zaključimo s sankanjem nazaj. Za pohodnike in sankače je primerna leva, zgornja pot (spodnja je urejena za tekače na smučeh), zaradi rahlega vzpona pa jo bodo zmogli mulci vseh starosti. Pot je lepa in nezahtevna, a je potrebno načrtovati vsaj 1 uro hoje. Če mulci pred ciljem omagajo, teren ni prezaheven niti za možnost vleke mulcev na saneh. Svetujemo le, da v primeru zbitega snega, med opremo spakirate tudi dereze, saj zna biti pot kljub manjšemu vzponu mestoma zelo ledena.

Parkirišče: plačljivo parkirišče v bližini skakalnic oz. nordijskega centra.

Lepo, razgibamo pot, ki razvaja z zimsko idilo in pogledi na okoliške gore, zaključimo v Koči v Tamarju, kjer se lahko pogrejemo in uživamo ob dobri, gorski hrani. Mulci z največ energije lahko travnik pred kočo že izkoristijo za sankanje ali pa preizkusijo lepo urejena igrala pri koči.

Pot nazaj do avta nudi okoli 20 minut užitka na saneh, mestoma bo morda potrebno nekoliko potiskanja mulcev ali sestopanja. Če bo mulcem ostalo še kaj energije, pa možnost sankanja ponujajo tudi vznožja skakalnic.

Gozdna sankaška pot s Tamarja, družinsko sankanje

9. Krnica

Tudi Krnica se uvršča med naše top sankaške (in poletne) pohode, pri čemer lahko v zimskem času doživite pravo snežno pravljico. Pot je nezahtevna, a je nekoliko daljša, zato bodo za mlajše mulce še posebej prišle prav sani, ki jih vlečete za seboj. Ni pa v celoti primerna za sankanje, saj je večji klanec zgolj v zadnjem delu poti.

Opis poti: Sledimo poti med jezerom in potokom Pišnica ter se nekoliko višje zopet združimo s cesto proti prelazu Vršič. Sledimo asfaltu nekaj 100 m in pred naslednjim mostom čez Pišnico zavijemo levon, ob desnem bregu potoka. Pot je steptana po celotni širini. Od začetka je precej položna, v zadnjem delu se bolj strmo vzpenja, zato pa so tudi sankaški užitki tu zagotovljeni na poti v dolino. Pot v eno smer je dolga približno dve uri, na koncu pa se lahko okrepčate v Koči v Krnici.

Koča v Krnici, obdana s čudovitimi pogledi na gore (Kranjska Gora)

V dolino pa s sankami

10. Vogel

Vogel zaradi svoje višine in naravnega snega velja za enega najlepših smučišč pri nas. Vsekakor pa je smučišče z najlepšim razgledom. Odlično pa so poskrbeli tudi za najmlajše. Otroci imajo v snežnem parku na voljo tekoči trak, progo za prve smučarske zavoje, sankanje ter vrtiljak, ki je primeren zlasti za otroke, ki so prvič na smučeh. Otroški park se nahaja takoj pri izstopu iz zgornje postaje nihalke. Otroci svoje brezskrbne urice v snežnem parku preživljajo popolnoma brezplačno.

Če na Vogglu prespite v eni izmed koč, pa je možnosti sankanja še več!

 

Cena: Za otroke do 6 let v spremstvu staršev je vožnja z nihalko oziroma smučanje brezplačno. Celoten cenik najdete tukaj.

Vreme: Kamera v živo

Štajerska regija 

11. Rogla

Rogla velja za snežno igrišče na prostem in je še več kot primerna za družine z otroki vseh starosti in nivoji smučanja. Poleg smučanja pa lahko otroci s pomočjo številnih animatorjev spoznajo tudi druge športne aktivnosti, ustvarjajo, obiščejo pravljične urice ali se udeležijo kuharske delavnice.

Sankanje pri Uniorčku, Rogla

Še eno od družini prijaznih smučišč, ki lepo poskrbi tudi za tiste, ki ne smučajo. Ob našem obisku je bilo sankanje urejeno neposredno v bližini Zlodejeve dežele, kjer je urejen poligon za najmlajše. Tudi tukaj se lahko mlajši otroci brezskrbno sankajo, medtem ko se starejši preizkušajo v prvih smučarskih zavojih. Glavna prednost Rogle je sigurno dodatna ponudba za otroke, kot je Zlodejeva dežela in Pohorska vas. Sankate pa se praktično lahko tudi za vašim bungalovom:)

Pred odhodom preverite:

Zimska pravljica na Rogli
Zimska pravljica na Rogli

12. Mariborsko Pohorje

Na vrhu Mariborskega Pohorja (blizu zgornje postaje gondole oz. zraven »bejbike« – proge Bellevue) je brezplačno sankališče. Priporočamo za male in velike otroke. Za plačilo 5 EUR si lahko izposodite super hitre sani. Na vrh Pohorja se lahko zapeljete z avtom ali z gondolo. Cene in obratovalni čas preverite tukaj.

Sankanje je možno tudi na Arehu. Mi smo preskusili teren, ko še ni bilo naravnega snega in niso obratovale vse proge. Parkirali smo pri cerkvi in se spustili na progo Ruška pod hotelom Areh. Ko naprave delujejo, je sankanje možno zares samo na zgornjem delu proge. Desno od nje obratuje vlečnica – krogci, primerna za otroke.

pohorje areh
Umetno zasneževanje na Arehu

Kadar je dovolj snega običajno uredijo sankališče tudi ob spodnji postaji gondole in otroški park pred hotelom Arena. Ob lepem vremenu priporočamo čaj/kavo na terasi hotela, s pogledom na sankajoče otroke v bližini.

Savinjska regija 

13. Celjska koča

Le 20 minut iz središča Celja se pod Tolstim vrhom (834 m) razteza smučišče Celjska koča, ki obsega več kot 4 ha površin. Kljub temu, da smučišče sodi v kategorijo manjših smučišč, ima, kot pravijo na njihovi spletni strani, vse kar imajo veliki. Odlični sistem umetnega zasneževanja s kompaktnim snegom, omogoča pa  tudi nočno smuko, saj je opremljeno z razsvetljavo. Ob izteku smučišča je otroški poligon s 60 m tekočim trakom. Cenik za ostale smučarske aktivnosti nadete tukaj.

photo 5
Trak na Celjski koči je primeren za sankanje (januar 2016)

V modernem hotelu se boste lahko ogreli ob kaminu ali pa z otroki obiskali mini igralnico. V sklopu hotela je tudi restavracija z razgledom na Celjsko kotlino. Nudijo vam vse od domačih jedi na žlico do hot dogov in sladic. Več o ponudbi preverite tukaj. Poleg hotela je tudi zanimivo otroško igrišče.

Pred odhodom preverite vreme: Kamera v živo – Celje

Osrednjeslovenska regija

14. Rakitna

Rakitna je super kraj za kratek pobeg iz betonske džungle, kjer dobiš dozo svežega zraka za dušo in možgane ter uživaš v idiličnem okolišu.

FullSizeRender (4)
Zimski piknik v naravi

Na Youtubu smo našli filmček, ki na kratko zajame radosti sankanja na Rakitni – sankanje na Rakitni. 

Če je dovolj hladno, pa nikar ne pozabite na drsalke. Rakitna je pozimi priljubljen kotiček za vse, ki se radi drsajo ali igrajo hokej na ledu. Vozičkarji se lahko odpravite na sproščujoč sprehod ob jezeru in po okoliških hribčkih. Čisto ob jezeru stoji Hotel Rakitna z restavracijo. V sončnem vremenu priporočam martinčkanje na njihovi terasi, s pogledom na jezero/drsališče. Tam vas čaka tudi dnevna ponudba kosil. Pred hotelom najdete tudi manjše igrišče s toboganom.

Če sončno in je jezero zaledenelo, pridite čim prej, da boste še dobili kakšno prosto mesto na makadamskem parkirišču.

Pred odhodom preverite vreme: Kamera v živo

IMG_3963
Sankališče na zmrznjenem jezeru

15. Tivoli

Če nimaš preveč časa in volje za organizacijo izleta, je tudi Tivoli dobra alternativa – s soncem ali brez. Pa še spomini na naše otroštvo se bodo vrnili … tudi mi smo se podili po Tivolskem griču in to se nam je zdel cel zimski podvig 🙂 Če si Ljubljančan boš zagotovo srečal tudi kakšnega sošolca ali znanca in seveda so njihove sanke boljše od vaših …. Za vse tiste, ki nimate svojih sank, si jih lahko izposodite v lokalu Mini golf – Tivoli.

Tivolski grič na lep sončen dan

16. Skirca – Logatec

Igra na snegu ob vznožju sankališča na Skirci
Igra na snegu ob vznožju sankališča na Skirci

Skirca je znani hrib na obrobju Logatca, kjer domačini, ko je sneg, lepo uredijo tako sankališče kot tekaške proge. Sankališče je ravno prav strmo in široko, da se tudi ob največji gneči po njem sproščeno spušča tako staro kot mlado.

V bližini ni gostinske ponudbe, zato predlagamo, da vzamete s seboj termovko s toplim čajem in malico.

Če sončno in snega veliko je največji problem parkiranje. Predlagamo, da prostor najdete nekje v okolici Hoferja.

Pred odhodom preverite vreme.

Sankaška tekma na Skirci, Logatec
Sankaška tekma na Skirci, Logatec

17. Šentjošt nad Horjulom

Sankali smo se tudi na smučišču Šentjošt nad Horjulom, kjer je “sankašem” namenjen le manjši del proge, ki pa je za otroke prav tako zabaven. Sankališče je ponoči osvetljeno, tukaj pa je informacija o tem, da se sani lahko tudi izposodi. Ker se smučišče in sankališče nahajata praktično v vasi, je lokalcija manj primerna za pse. V Šetjoštu je gostišče Grič, kjer lahko z družino nekaj pojeste ali spijete.

Na smučišču Šentjošt nad Horjulom (februar, 2015)
Na smučišču Šentjošt nad Horjulom

18. Polževo

Pri Hotelu Polževo boste našli odlično postojanko za otroke, priložnost za malico, kosilo ali le otroške vragolije na njihovem “Kuclju”, ki nudi lahek začetniški izziv za najmlajše smučarje in sankanje. Bo pa za bsak ponovni spust potrebno malo hoje v hrib, saj nimajo nobenega traku:)

Več kaj početi na Polževem, si preberite v članku “Polževo – po sledeh višnjanskega polža“.

untitled
Polževo- pozimi

19. Katarina nad Ljubljano

Katarina nad Ljubljano velja za eno izmed najbolj priljubljenih točk v okolici našega glavnega mesta, saj velja za odlično izhodišče za pohodniške izlete po Polhograjskem hribovju. okoliških hribih. Še posebej priporočamo Potepanje po Polhograjskem hribovju – Sv. Jakob nad KatarinoKatarina je izredno priljubljena tudi v hladnejših mesecih, še posebej takrat, ko se Ljubljanska kotlina še valja v megli, saj je na vrhu običajno sonce. To lahko preverite tudi na njihovi spletni kameri.

Spontano sankališče na vrhu nad Katarino ( v ozadju megla nad Ljubljansko kotlino)
Spontano sankališče na vrhu nad Katarino ( v ozadju megla nad Ljubljansko kotlino)

Na Katarini boste našli kar nekaj spontanih sankališč. Mi smo parkirali na makadmskem parkirišču nad gostilno na Vihri, ki se nahaja na vrhu vasi Topoli in se odpravili po gozdni poti na vrhu hriba, kjer smo se dričali s plastičnimi krožniki in lopatami. Ob našem obisku ni bilo pretirane gneče, res pa je, da nismo bili tam na vrhuncu sa

nkaške sezone 🙂 Na poti v dolino priporočamo, da se ustavite v eni izmed domačih gostiln. Mi smo bili navdušeni nad  domačo hrano v Gostilni na Vihri.

Če vas zanima katera smučišča so primerna za mulce, pa si preberite v Članku Kam prvič na smučišče z mulci v Sloveniji?

20. Ulovka

Ulovka je priljubljen hrib in pa manjše lokalno smučišče nad Vrhniko, v smer Zaplane. Smučišče obratuje v sezonah, ko je sneg, vendar pa je zaradi prostranosti in kar tremi vlečnicami zagotovo eno bolj zanimivih znotraj Osrednje slovenske regije. Mi smo ga obiskali v času Covid ukrepov, ko je bilo ogromno snega, smučišče pa ni delalo, tako da smo imeli kljub velikem obisku vsi dovolj prostora za sankanje.

Parkirišče: po najnovejših informacijah parkiranje pod sankališčem več ni mogoče.

21. Velika Planina

Velika planina je odeta v debelo zimsko odejo. Nihalka med vikendom obratuje od 8:00 – 17:00 (vsako polno uro), sedežnica pa od 8:30 – 16:15. Možno je smučanje in nočno sankanje.

Otroški zimski park, kjer vas čakajo spusti s snežnimi tubami, se nahaja le nekaj metrov stran od zgornje postaje nihalke. Otroški park bo odprt vsak dan od 10:00 – 16:00.

Odprta je tudi okrepčevalnica Skodla na zgornji postaji nihalke ter gostilna Zeleni rob.

Dostop je možen iz Kranjskega raka, kjer pa je med vikendi izjemna gneča za parkiranje. Več o dostopu pa v članku: https://kamzmulcem.si/ko-zmanjka-idej-v-dolini-je-cas-za-veliko-planino/

Parkirišče: nihalka Kamniška Bistrica

22. Kranjska reber ali planina Kašna

Če iščete zimsko pravljica na meji Osrednjeslovenske in Savinjske regije jo boste našli malo naprej od izvoza za Veliko planino, kjer se nahaja prelaz Črnivec. Od tam vodi trenutno zasnežena pot proti planini Kašna. Pot je zanimiva saj greste lahko s sankami navzgor po poti dokler se vam ljubi, nato pa se spustite dol. Ne pozabite malice in pa dejstva, da je za parkiranje med vikendom na prelazu reees gneča, zato bodite dovolj zgodnji ali pa dovolj pozni.

Snežni pohod na planino Kašna
Čudoviti razgledi in sonce na poti

Zasavska regija 

23. Kandrše Vidrga

Kandrše Vidrga je manjše, simpatično smučišče z umetnim zasneževanjem, ki pa poleg smučanja za najmlajše, omogoča tudi brezskrbno sankanje. Sankališče boste našli v kraju Vidrga, ki leži med Moravčami in Izlakami. Ker smučišče umetno zasnežujejo, je sankanje možno tudi, ko je okolica že pošteno zelena, saj je skrajni del smučišča, ločen in namenjen sankališču.

Sankališče pri Gostišču pr Vidergarju - Kandrše Vidrga
Sankališče pri Gostišču pr Vidergarju – Kandrše Vidrga

V času zim, bogatih s snegom pa je nasproti smučišča ogromen hrib, ki je primeren za sankače vseh nivojev in adrenalinskih želja. Mi smo seveda preiskusilo oboje. Ko vas zazebe ali postanete lačni, pa je poleg sankališča tudi Gostišče pri Vidrgarju, ki nudi domačo hrano pa tudi prenočišča.

Levo od smučišča vas čaka sankaški hrib (Kandrše Vidrga)
Levo od smučišča vas čaka sankaški hrib (Kandrše Vidrga)

Koroška regija 

24. Kope

Na Kopah je v bližini prenovljenega Grmovškovega doma urejeno manjše sankališče. Štart spusta je Ob Uti pri Zajcu 🙂 Poleg je tudi trak in poligon za najmlajše smučarje ter otroško igrišče.

Sankališče Kope

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za aktualne snežne razmere si oglejte priložene linke spletnih kamer. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.