2 stvari, ki smo ju na Sardiniji z mulcem počeli prvič

4

Sardinija je otok prelepih plaž, dobre hrane na njem pa živi 4 milijone ovac. Lepote tega otoka se zaveda veliko ljudi, zato vam v tem članku napišemo, kako se izogniti poletni gneči na lepih plažah in vseeno doživeti vse čare tega italijanskega bisera.

 • Lokacija:  Calacavallo Camping , San Teodoro, Sardinija, Italija
 • Čas potovanja:  September
 • Dnevi na potovanju: 10 dni
 • Starost otroka: 2,5 leti
 • Primerno za otroke:  malčki, predšolski, šolarji
 • Let :  leteli smo z Ryanair-om iz letališča Charleoi blizu Bruslja v Alghero, let  je trajal 2 uri.
 • Vreme:  septembra čez dan ni prevroče, proti večeru se zna ohladiti, naj vas pa ne preseneti tudi kakšen hladen dan.

Budget:

 • 473.22 EUR za 3 letalske karte
 • 401 EUR za prikolice za 8 dni
 • 250 EUR najem avtomobila skupaj z otroškim sedežem. 100 EUR za najem otroškega sedeža, mogoče se splača preveriti, koliko ceneje, če svojega pripeljete s seboj.
 • 60 EUR parkirišče pri letališču
 • 6 EUR/dan turistične takse po osebi (otrok je bil brezplačen)
 • 30 EUR za brisače in posteljnino za celoten čas bivanja

Dve stvari smo na Sardiniji z mulcem počeli prvič:  

1. Najeli prikolico v kampu Kot družina se redkokdaj odločimo, da počitnikujemo v hotelskih naseljih, prav tako pa so hoteli na Sardiniji lahko zelo dragi. Za najem prikolice smo se odločili iz več razlogov: mulci radi kampirajo (preberite si član Kampiranje z mulcem), saj po kampu prosto tekajo, brcajo žogo in hitro staknejo nove prijatelje, pa še do plaže jim navadno ni treba hoditi dolgo. Ker s seboj nismo mogli vzeti šotora in vseh kamp pripomočkov, smo se odločili za najem prikolice na vzhodni obali Sardinije v kampu Calacavallo pri mestecu San Teodoro, ki leži ob plaži La Pipara. Prikolico smo našli na spletni strani Airbnb – https://www.airbnb.com/rooms/2824100!

O prikolici in kampu

Calacavallo je prijeten kamp, zelo čist in leži čisto blizu plaže La-Pipara. Kakor se za kampe spodobi, je bilo tudi tukaj veliko animacije namenjene najmlajšim, čez dan so imeli animacijo na plaži, vsak večer pa se je na terasi odvijal »baby dance«, nad katerim je bil naš mulc neskončno navdušen. V kampu je tudi restavracija, kjer si lahko naročiš tudi hrano za v prikolicoJ, trgovina, manjše otroško igrišče, bazen, potapljaški center, lokal in teniška igrišča.

12278006_10153209142691146_1484091024_n
Naša prikolica na Sardiniji

 

DCIM100GOPROG0570172.
Predprostor pred prikolico, San Teodoro, Sardinija

Prikolica je bila oddaljena od plaže 3 minute hoda. Imela je ograjen predprostor in kuhinjo, v kateri najdeš vse kar potrebuješ. Prikolica sicer ni najnovejša, ampak smo jo uporabljali samo za spanje.  Lastniki so imeli postavljeno prikolico ne daleč stran in so nam posodili voziček, kolesa, kajake in ponudili svoj »wi-fi«, saj v tisti, ki ga nudi kamp je delal zelo slabo.

IMG_6983
3 min hoje oddaljena plaža s čudovitim razgledom La-Pipara, ki pripada kampu CalaCavallo, Sardinija

 2.  Kajakirali Naj vas ne preseneti, da so plaže v prvi polovici septembra še čisto polne kopalcev in da boste na kakšnih stežka našli prostor za svojo brisačo. Z namenom, da se izognemo gneči in ob tem tudi kaj privarčujemo, smo se odločili, da si od lastnika naše prikolice sposodimo kajak in odveslamo do simpatičnih zalivčkov brez imena in gneče. Našli smo par čudovitih zalivov, kjer smo uživali v čisti vodi, igri in lepih razgledih.

DCIM100GOPROG0710197.
S kajakom smo iskali male, skrite plaže, Sardinija

 

IMG_0643
Ena od čudpvotih plaž, ki smo jo odkrili s kajakom, Sardinija

Na kaj paziti, ko z mulcem kajakiraš:

 • V prvi vrsti se otrok mora počutiti varno, zato preden se odpravite na daljše.
 • Razdalje, naredite krajši krog, da vidite, kako se otrok ob tem počuti.
 • Otrok naj ima na sebi rokavčke, še bolje kar rešilni jopič.
 • Razdalje naj ne bodo predolge, da otroku ne bo dolgčas in bo začel vstajati.
 • S kajakiranjem pričnite zgodaj zjutraj, ko se ni prevroče. Sploh se izogibajte kajakiranju pod močnim soncem.
 • Otrok naj ima na sebi majico in pokrivalo na glavi, da ga ne opeče sonce.
 • Obvezno se vsi namažite s kremo za sončenje visokega faktorja.
 • S seboj vzemite veliko vode in prigrizke, sendviče, sploh, če se odpravite v osamele zalivčke.
 • S seboj spakirajte vse, kar imate navadno na plaži, ker je v kajaku dovolj prostora za kar nekaj »prtljage«.

Seveda smo v času našega bivanja opravili tudi kar nekaj izletov na čudovite sardinske plaže … Sončili smo se na plažah: Capo Coda Cavallo, La cinta, plaža Brandinchi, plaža Bianca, plaža Pelosa.  Žal je bila gneča na skoraj vseh plažah prevelika in velikokrat smo se raje vrnili na našo kamp plažo, ki je bila manj obljudena.

IMG_6996 (1)
sanjska plaža Brandinchi, San Teodoro, Sardinija
IMG_7050
Otroško igrišče na plaži Bianca, Sardinija

Za starše:

 • Za vstop na nekatere plaže je nujno treba plačati parkirnino – cca 14 EUR na dan,
 • ležalnik in marela cca 35 EUR/oseba/dan.
 • Od letališča Alghero do Sam Teodora je 3 ure vožnje z avtomobilom.
 • Na Sardiniji priporočajo obisk Turističnih kmetij, kjer vas postrežejo z dobro hrano.
 • Če se odločate za počitnikovanje na severu otoka, preverite kako je z vetrom, ker zna na severu zelo močno pihati.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz, s svojo družino. Za več informacij o počitnicah mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si. 

Sem mama triletniku, žena 33-letniku, sestra, hči, prijateljica, ustanoviteljica start-upa in popotnica. Moja družina praktično živi v torbah, saj se vsak mesec seli iz doma v Ljubljani v dom v Maastrichtu na Nizozemskem, no skoraj vsaj mesec.

4 KOMENTARJI

 1. Mi že 2 leti prakticiramo jemanje avtosedežev s sabo (za oba otroka). Razloga sta dva – prvi je visoka cena najema, drugi pa je, da ti ob rezervaciji avta v bistvu nihče ne zagotavlja, da boš avtosedež sploh dobil.
  Tako lepo na letališču vzamemo iz avta ven svoja sedeža, ju zavijemo v tisto veliko tovarniško prozorno folijo in oddamo na letališču kot prtljago. Pri večini prevoznikov je ta prtljaga FOR FREE (pri Ryanairu preverjeno).
  Zahteva malo več usklajenega delovanja staršev pri zavijanju / odvijanju, sicer pa si potem miren, ker veš da bodo otroci varni. Pa še veliko ceneje je. 🙂

 2. Aja pa še ena stvar – lani smo tudi mi dopustovali na Sardiniji, preko AirBnB smo najeli 2 hiši (vmes smo se selili na drug del otoka, vsako za 5 dni). Za eno smo odšteli 40 EUR na noč, za drugo pa 45 EUR na noč. Obe sta bili večji od 80 kvadratov, s svojim parkiriščem, vrtom, vsemi pripomočki (kuhinja, posoda, kopalnica, brisače, posteljnina, ležalniki, senčniki, šotor za otroka za na plažo, še celo hrano so nam pripravili za 2 dni). Ena hiša je bila 300, ena pa 500 m od plaže.
  Tako da se tak način najema ZELO splača, res ne boste razočarani, samo malo pustolovskega duha potrebujete in nekaj večerov pred rač. da preberete in poiščete to kar vam ustreza.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime