16 zunanjih kopališč v Sloveniji, primernih za otroke

3

Prihajajo poletne počitnice in kaj je lepšega otrokom kot skok v bazen in spust po toboganu:) Za vas smo preizkusile kar 16 kopališč, ki nudijo zunanje bazene in dodatne vragolije za otroke. Razvrščena so po regijah Slovenije, dve pa sta dodani tudi na Hrvaškem, saj so le skok čez mejo.

Osrednja Slovenija

1. Terme Snovik

48-32-b007923a9c7ce962
Terme Snovik

 

Terme Snovik, obdane z neokrnjeno naravo, se nahajajo v Tuhinjski dolini, le dobre  pol ure iz Ljubljane. Zaradi bližine Alp, možnosti oddiha v naravi, okoliških hribov ter celotne ponudbe, ki jo nudijo v Termah, le te postajajo vedno bolj priljubljena točka za družinski oddih. Preberite si celoten članek in ponudbo v članku7 razlogov za aktiven družinski odih v Termah Snovik“.

Vstopnina: otroci do 3- leta imajo brezplačen vstop, celoten cenik vstopa v Termalno riviero  si oglejte tukaj.

Aktivnosti za mulce in starše:

 • Zunanji bazen z velikimi tobogani pa je nedvomno raj za nekoliko večje mulce in tudi starše.
 • Palček Snoviček, ki obišče otroke vsamo soboto v Termah in jih zabava.
 • Otroško igrišče.

Poti in izleti v okolici Term Snovik:

2. Kopališče Laguna, Ljubljana

Veselje v otroškem bazenčku, Laguna
Veselje v otroškem bazenčku, Laguna
Kopališče Laguna velja za eno najbolj priljubljenih kopališč v prestolnici. Kot pravijo na svoji spletni strani, že 10 let veljajo za najboljše kopališče v kategoriji bazenskih kopališč v Sloveniji. Več o našem doživetju na Kopališču Laguna si preberite v prispevku Laguna – kopanje z mulci na mestni plaži Ljubljana
Vstopnina: za otroke do 1 metra brezplačno, ostali po ceniku, ki ga najdete tukaj.
Aktivnosti za mulce: 
Kopališče je izredno lepo urejeno in ponuja ogromno aktivnosti za otroke vseh starosti. Poleg samih bazenov je ogromno rekreacijskih površin, namenjenih družabnim aktivnostim. Manjši bazenček za najmlajše, otroška igrišča in igrišča za igre z žogo so vam na voljo brezplačno. Doplačilo zahtevajo le za uporabo trampolina. Priporočamo, da s seboj prinesete loparje, frizbije, žoge… in preživite aktiven dan na obrobju Ljubljane.
 • Otroški bazenček z mini toboganom
 • veliko otroško igrišče s peskovnikom
 • ogromen trampolin, ki pa se plača posebe
 • zipline in ostala adrenalinska doživetja
 • igrišče za nogomet in košarko.

3. Vodno mesto Atlantis Ljubljana

Vodno mesto Atlantis se uvršča med glavna športna, razvedrilna in sprostitvena doživetja v Sloveniji. Predvsem Ljubljančani in družine iz okolice, ga radi obiščejo, saj Mesto ponuja številne aktivnosti za otroke (in odrasle).

Vstopnina: osnovni cenik si oglejte tukaj

Aktivnosti za mulce: 

 • Večji mulci bodo lahko uživali v notranjih in zunanjih bazenih, predvsem pa jim bo verjetno največji užitek predstavljal spust po toboganu ter vragolije v valovih ter pod slapom.
 • Mlajši otroci imajo na voljo dva, med seboj ločena bazena, ki sta namenjena različnim starostim. V bazenu za najmlajše, kjer je voda prav prijetnih 33 stopinj, se nahaja tobogan, vodna kača in ostala igrala. Bazen za večje otroke pa je opremljen s številnimi dodatnimi otroškimi atrakcijami, kot so naprimer vodni topovi)

4. Kopališče Kolezija

Marsikateri starš pravi kopališču Kolezija kar kopališče “moje mladosti”. Julija 2015 je Kopališče Kolezija ponovno zaživelo v obliki sodobnega kopališča, ki omogoča aktivnosti tako za rekreativne plavalce, tekmovalce kot najmlajše. Prenovljeno kopališče se nahaja na mestu nekdanjega kopališča, na naslovu Gunduličeva 7, 1000 Ljubljana. Objekt je zasnovan v enem nivoju (pritličje in ena kletna etaža). Vsebuje tudi parkirišče v kleti.

Bazeni za otroke na Kopališču Kolezija
Bazeni za otroke na Kopališču Kolezija

Vstopnina: Celotni cenik si oglejte tukaj

 

Aktivnosti za večje in manjše mulce (pa tudi starše):

 • Kompleks zunanjih bazenov vključuje olimpijski in otroški bazen, čofotalnik, masažni bazen in ob-bazensko ploščad z lesenimi ležalnimi tribunami.
 • Na voljo so tudi športno-rekreacijske površine z mizami za namizni tenis, košarkarskim igriščem ter igriščem za odbojko na mivki. Kopališče je brez arhitektonskih ovir, s čimer smo omogočili večjo dostopnost za gibalno ovirane.
 • Manjše otroško igrišče, ki pa mu na žalost manjka senca
 • Gostinjski lokal, kjer si z malčki lahko privoščite kosilo in/ali sladoled.

 

Štajerska

5. Terme Zreče

Tobogani, Terme Zreče
Tobogani, Terme Zreče

 

Kopališča Terme Zreče ponujajo kopanje v zunanjih termalnih bazenih, ki so v užitek in zabavo za celo družino. Le v poletnem času lahko v sklopu kopališč obiščete Gozdni vodni park s hitrimi drčami in toboganom ali v otroškem čofotalniku.

Vstopnina: Cenik. Gostje hotelov Terme Zreče imajo brezplačen vstop v bazene vsak dan, tudi na dan prihoda in odhoda.

Aktivnosti za mulce in starše:

 • En od bazenov je še posebej primeren za najmlajše otroke, se pa tisti z rokavčki prav tako zabavajo v bazenih “za odrasle”. Na kopališču so 3 tobogani, na katere je vstop prost in so primerni tud za mlajše otroke, otroci pa se lahko zabavajo tudi na otroškem igrišču (Gozdni vodni park)
 • Otroško igrišče: Poleg lokala s hitro prehrano (v poletni sezoni) leži večje otroško igrišče v senci dreves, ki obsega vsaj dve hutke, gugalnice, tobogan in še in še.

Poti in izleti v okolici Term Zreče:

 • Srčkova učna pot, kjer z otroci povezujete pomembne elemente naravne in kulturne dediščine na Zreškem. Pot je dolga okoli 10 km, a jo lahko skrajšate glede na otroške in vaše zmožnosti. Skupaj ima kar 13 učnih postaj: park, potok, bunker iz druge svetovne vojne, Zreško jezero itd.
 • Družinsko kolesarjenje po Zrečah in Zreškem Pohorju. Kolesa si lahko sposodite v termah po veljavnem ceniku.

 6. Terme Olimia, Podčetrtek

IMG_1057
Zunanji bazeni s tobogani – poskrbljeno za velike in male mulce

Terme Olimia s svojo ponudbo presega še tako visoka pričakovanja- vas in mulcev. Poleg enega večjih kompleksov pokritih in odprtih bazenov, tudi z welness ponudbo, otroško animacijo ter odličnimi namestitvami.

Vstopnina: za družine priporočamo ugodnost “Družinska vstopnica” ali “Družinski dan”, več informacij o cenah pa si poglejte tukaj.

Aktivnosti za mulce: 

 • Bazeni v centru Termalia, ki ponujajo vodna doživetja za vse generacije. Olimska termalna voda je prijetno ogrevana (med 30 in 32 stopinj), tako da bo vaš mulc ure in ure lahko preživel v čofotanju in užitku vseh vodnih iger. Večji mulci bodo uživali pod vodnimi slapovi in na toboganu, za najmlajše pa sta na voljo dva posebna otroška kotička z manjšimi tobogani in drugimi vodnimi igrali.
 • V termalnem parku za otroke poskrbijo animatorji v Mini King Kobra klubu
 • Termalni park Aqualuna – poletno vodno zabavišče, ki vas očara z valovalnim bazenom, z vznemirljivimi vodnimi drčami, stezami za spuste hitrosti in divjimi zavoji. V sklopu kopališča so otrokom namenjene safari živali v naravni velikosti ter vodno zabavišče Aquajungle za najmlajše.

Dodatna ponudba za mulce v okolici Olimij:

7. Terme Ptuj

7405_pic
Ptičja perspektiva (vir: uradna stran Terme Ptuj)
Terme Ptuj so ene izmed najmlajših term v Sloveniji, z lokacijo v najstarejšem slovenskem mestu, Ptuj, ki je bogat predvsem z rimsko in srednjeveško zgodovino. To prednost so tudi v termah dobro ponotranjili in je temelj dogajanja in njihove animacije.
Vstopnina: 
 • cene se razlikujejo med vikendom in med tednom, prav tako ponujajo veliko možnosti in kombinacij- več informacij si poglejte tukaj.
 • Ob petkih je dan za družine – brezplačno kopanje za do 3 otroke v spremstvu dveh odraslih, ki plačata celodnevno vstopnico.
Aktivnosti za mulce:
 • Med glavnimi zunanjimi vodnimi atrakcijami so bazen z valovipočasna reka in največji sistem vodnih drč v Sloveniji- za večje mulce bo sigurno zanimiv eden izmed osmih toboganov.
Dodatna ponudba za mulce v okolici:
 • še več idej za izlete po Štajerski regiji si poiščite tukaj.

8. Thermana Laško

55d25689dd
Kopališče Laško (vir: uradna stran)
Thermana Laško vam nudi dva ločena kompleksa s termalno vodo- Termalni center in Termalno kopališče, kjer bodo mulci vseh starosti prišli na svoj račun.
Vstopnina: 
 • cene se razlikujejo med vikendom in med tednom, prav tako so cene različne za kopališče in Termalni center- več informacij za Zdravilišče si poglejte tukaj, za Termalni center pa tukaj.
 • V Thermani ponujajo tudi ves čas ugodnosti za družine, z ali brez nastanitve- več informacij.
Aktivnosti za mulce: Thermana Laško ponuja dva termalna kompleksa
 • novejši Termalni center ki pod stekleno kupolo ponuja številne aktivnosti za otroke in je primernejši za večje mulce,
 • Mulci lahko uživajo izven bazena tudi na Grajskih igralih- v ograjenem igrišču čakajo jih stolpi, tobogani, brvi in plezala. Igrala se nahajajo ob robu Zdraviliškega parka.
Igrala_Park1
Igrala, Zdravilišče Laško (vir: uradna stran)
Dodatna ponudba za mulce v okolici:
 • še več idej za izlete po Štajerski regiji si poiščite tukaj. 
Dolenjska

9. Wellness center Balnea z bazeni Laguna, Dolenjske Toplice

20626-2015-1-8_hotel-balnea-dolenjske-toplice-slovenija(2)
Dolenjske toplice

 

Dolenjske Toplice so ene najstarejših zdravilišč pri nas. Ležijo med zelenimi dolenjskimi griči in ponujajo veliko možnosti za aktiven oddih v naravi.

Vstopnina: Otroci do 4. leta brezplačno, za družine ponujajo različne pakete. Celoten cenik najdete tukaj.   

Aktivnosti za mulce:

 • zunanji otroški bazen ima v sredini tudi gusarsko ladjo
 • ob zunanjem bazenu je tudi igrišče za odbojko na mivki
Dodatna ponudba za mulce v okolici:
 • Še več idej za izlete po Dolenjski regiji si poiščite tukaj.

10. Šmarješke toplice

Nov tobogan in otroško igrišče v Šmarjeških Toplicah
Nov tobogan in otroško igrišče v Šmarjeških Toplicah

Šmarješke toplice so znane predvsem po zdraviliškem turizmu za odrasle. letos pa so v ponudbo dodali tudi nov tobogan in otroško igrišče.

Vstopnina: Otroci do 4. leta brezplačno, za družine ponujajo različne pakete. Cene med tednom in vikendom se razlikujejo. Celoten cenik najdete tukaj.   

Aktivnosti za mulce:

 • nov zavit tobogan
 • ob zunanjem bazenu je tudi otroško igrišče
Dodatna ponudba za mulce v okolici:
 • Še več idej za izlete po Dolenjski regiji si poiščite tukaj.

11. Mestno kopališe Višnja Gora

545451_480485378630502_1977406033_n
Mestno Kopališče Višnja Gora

Začetki kopališča segajo že v leto 1937 in je že takrat razveseljeval starše in mulce iz daljne in bližje okolice, tudi naše babice in dedke. Danes je sodobno kopališče, ki obiskovalcem ponuja vse za ohladitev v poletnih dneh in to po zelo ugodni (simbolični) vstopnini. Bazen so popolnoma prenovljen odprli pomlad 2015. Preberite si celoten članek ” Z otroki v Mestno kopališče Višnja Gora“.

Lokacija: Mestno Kopališče Višnja Gora, Kopališčna ulica 25, 1294 Višnja Gora. Podrobnejša navodila najdete tukaj.

Vstopnina: otroci do 7. leta plačajo le simbolično ceno 1eur, otroci do 14. leta pa 4eur.

Aktivnosti za mulce: 

 • Veliki zunanji bazen, ki je dolg 33, širok 12 metrov in ima kar 5 plavalnih stez. Bazen je zjutraj (8.00 -10.00) in na koncu vsakega kopalnega dne (19.00 – 20.00) namenjen rekreativnemu plavanju, vmes pa je na uporabo vsem željnim poletne ohladitve.
 • Za najbolj razposajene imajo tudi tobogan.
 • Najmlajšim čofotalcem sta namenjena dva otroška bazenčka in urejeno otroško igrišče.
 • Poleg osvežitve v bazenu, boste našli osvežitev tudi ob kopališču, v kavarna, ki ima bogato ponudbo za žejna grla in sladkosnede otroke.
IMG_8211
Igrišče ob bazenu, Mestno kopališče Višnja Gora

 

Predlogi za dodatne izlete v okolici, primerne za mulce:

12. Terme Čatež

Čatežke-2
Gusarska ladja je ena izmed večjih atrakcij za otroke v Termah Čatež

Terme Čatež so ene izmed bolje poznanih term v Sloveniji, ki se lahko pohvali z bogato turistično ponudbo in animacijskih programom. Družina jih lahko obišče za en dan ali več, saj gosti pri njih bivajo v hotelih, apartmajih ali v kampu.

Vstopnina:

 • otroci do 5. leta starosti imajo v spremstvu staršev brezplačen vstop
 • Celoten cenik si oglejte tukaj.

Aktivnosti za mulce: 

 • Poletna Termalna riviera z največjim zunanjim bazenskim kompleksom daleč naokoli omogoča zabavo za vse generacije na več kot 10.000 m² termalnih vodnih površin. Pričakujejo vas vodne atrakcije in bazeni raznolikih oblik s temperaturo termalne vode od 26 do 36 °C.
 • Mlajši otroci pa na toboganih primernih njihovi starosti, zaplavali s starši med valovi in doživeli pravo gusarsko pustolovščino s topi, tobogani in vodnimi ovirami na ladji.
 • Pred vhodom v termalno riviero je mali zabaviščni park.
Dodatna ponudba za mulce v okolici:
 • Še več idej za izlete po Dolenjski regiji si poiščite tukaj.
termalna_riviera_tobogani
Poletna termalna riviera, Terme Čatež (vir: uradna stran)
Gorenjska

13. Vodni Park Bohinj

IMG_2457
Zunanji bazen Vodni park Bohinj

 

Vodnem Parku Bohinj ni velik, nudi pa vse kar mulc potrebuje za svoj popolni oddih.

Vstopnina:

 • osnovni cenik si oglejte tukaj. Vključuje vstop na notranje in zunanje bazene. V kolikor nočite v Bohinj ECO Hotel, imate vstop v Vodni park brezplačen.

Aktivnosti za mulce: 

 • Dva zunanja bazena
 • Poleti nudijo tudi domači sladoled in seveda ponudbo hrane za kosilo ali le prigrizek. Restavracija se nahaja v notranjosti, zunaj pa se v senci lahko ohladite v njihovem zunanjem baru.
IMG_2456
Zunanji del Vodnega parka Bohinj

 

Dodatna ponudba za mulce v okolici:

Prekmurje

14. Terme Banovci

Zunanji bazen
Zunanji bazen (Terme Banovci)

Vstopnina:

 • osnovni cenik si oglejte tukaj
 • otroci do 4. leta se kopajo brezplačno

Aktivnosti za mulce: 

Dodatna ponudba za mulce v okolici:

 • Priporočamo tudi ogled okolice: Babičev mlin na Muri in čebelarstvo – turistična kmetija Šalamun
Dodajamo pa še 2 destinaciji na Hrvaškem, le skok čez mejo:

15. Krapinske toplice, Hrvaška

Zabava v Krapinskih toplicah
Zabava v Krapinskih toplicah

Krapinske Toplice so vmeščene v mirno zeleno dolino, obkroženo s slikovitimi hribi hrvaškega Zagorja. Mesto je že od nekdaj poznano kor termalno središče in kopališče, ki črpa vodo iz 4 termalnih vrelcev.

Lokacija: Krapinske Toplice, 144km od Ljubljane (2h) in 45 km SZ od Zagreba

Obratovalni čas in vstopnina: več informacij poiščite na njihovi uradni spletni strani.

Aktivnosti za mulce:

 • Nedavno nazaj so odprli nove terme Aquae Vivae, enega največjih in najbolj modernih vodnih centrov na Hrvaškem, s številnimi vodnimi atrakcijami, kot je divja reka, tobogani, gejziri, slapovi in valovi.
 • Za najmlajše obiskovalce nudijo tudi otroški bazen, za večje rekreativce pa plavalni bazen s progami. Voda v bazenih je topla (32- 34 C, razen v plavalnem do 27 C) in tako primerna za prav vse.
Tobogani, Krapinske toplice
Tobogani, Krapinske toplice

Aktivnosti v bližini:

 • Obiščite kmečki turizem Vuglec Breg, kjer boste starši ob prelepem pogledu na hrvaško Zagorje uživali v dobrotah zagorske kulinarike (in dobre kapljice). Na posestvu boste našli tudi majhno otroško igrišče in avtentične hiške.
 • Urejene peš in kolesarske poti vodijo vse naokoli Krapinskih Toplic in so odlično izhodišče za družinsko potepanje po tej pokrajini.
 • Lahko obiščete tudi bližnji konjeniški klub Ranch Vrbanc, kjer lahko konje le občudujete ali se tudi preizkusite v jahanju.
 • Grešna Gorica- kmečki turizem po meri mulca

16. Terme Tuhelj

Mimo prelepega Kozjanskega parka, takoj čez mejo, se razprostira Hrvaško Zagorje, ki ga marsikdo v Sloveniji ne pozna dovolj dobro, a v sebi skriva čudovito naravo, termalne izvire, številne zgodovinske dvorce, odlično kulinariko ter vrhunska vina. In v to čudovito okolje so vmeščene Terme Tuhelj, odlična družinska destinacija, ki ponuja širok nabor aktivnosti za vso družino, v vsakem letnem času.

Lokacija: Hrvaška, Terme Tuhelj, 140km od Ljubljane (2h) in 40 km SZ od Zagreba

Obratovalni čas in vstopnina: več informacij poiščite na njihovi uradni spletni strani.

IMG_6696
Zunanji vodni park, Terme Tuhelj

 

Aktivnosti za mulce:

 • Terme Tuhelj so pravzaprav največje kopališče na Hrvaškem, z osmimi notranjimi ter zunanjimi bazeni, v vsakem od njih pa je tuheljska termalna voda. Poleg bazenov bodo mulci navdušeni nad dodatnimi vodnimi atrakcijami, adrenalinskimi tobogani, bazenom z valovi ter mlajši nad vodnimi gradovi.
 • Vsakodnevna popoldanska organizirana otroška animacija na bazenu Vodeni planet (Tuhi Aqua Fun), večji otroci pa se se lahko zabavajo tudi v trenutno zelo popularni vodni žogi – zorb.
 • Družinski wellness program v SPAeVITA centru ter družinsko savnanje (sobota in ponedeljek dopoldne). Mi smo preizkusili masažo za mami in mulca s privatnim jacuzzijem, Tuhi čokoladno kopel ter družinsko savnanje. V času družinskega savnanja, je savna zaprta za ostale goste.
 • Zunanje otroško igrišče za večje ter manjše mulce s tobogani, plezalno steno itd.
 • Kaj vse smo počeli za vikend, preberite v članku Aktiven družinski oddih v Terme Tuhelj.

Aktivnosti v bližini:

 • Grešna Gorica
 • Grad Veliki Tabor
 • Kumrovec – rojstni kraj Titota
 • Kolesarske steze (možen najem koles v hotelu)

Za hladnejši čas leta, pa si preberite tudi članek

Katerih 15 kopališč priporočamo za otroke

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.