15 idej za družinske prvomajske počitnice z letalom

0

Prvomajski prazniki bodo kot bi mignil tu in z njimi priložnost za težko pričakovani oddih. Pripravile smo vam 14 idej za tedenske družinske oddihe za čas prvomajskih dopustov, če se na pot želite odpraviti z avionom. Torej lahko z izbiro prvomajske družinske destinacije začnemo kar takoj.

1. Najlepši spomladanski vrt na svetu, Nizozemska

Nizozemska je majhna država, a ena največjih v količini izvoza kmetijskih izdelkov. Najbolj znana so polja rož, ki vsako leto privabijo več sto tisoč obiskovalcev. Tako v aprilu in maju postane Keukenhof ali “kuhinjski vrt” po naše, pravo gostišče ljubiteljev cvetja. Preberite si članek “Z otrokom v najlepši spomladanski vrt na svetu“.

Vohanje cvetlic
Keukenhof, Nizozemska
Pri mlinu na vodo skočite v ladjico za ogled nasadov tulipanov
Keukenhof, Nizozemska

 

2. Den Haag, Nizozemska

Le slabo uro stran od najlepšega vrta na svetu, v mestu Haagu, pa z otroki ne smete izpustiti obiska muzeja pravljičnih junakov, po katerih slovijo nizozemski literarni pisci ter obiska mesta in top aktivnosti za mulce.

IMG_3247
Plaža Scheveningen, Den Haag
Vikend z mulci v Den Haagu (Nizozemska)
Obisk Madurodam, Den Haag

3. Amsterdam, Nizozemska

Amsterdam nudi čudovit vikend ali tedenski pobeg za celo družino. Mesto bogato z muzeji in umetnostjo, zelenimi parki, prelepimi stavbami, dnevnim utripom kolesarjev ter prepleteno z rečnimi kanali, je primerno za obisk v kateremkoli letnem času, vendar imajo nekatere aktivnosti še poseben čar ravno spomladi ali poleti. Preberite si top 5 doživetij v Amsterdamu z otroki.

IMG_1803
Amsterdam je čudovit za obisk z otroki

 

4. Čudoviti Köln, Nemčija

Čeprav je Köln eno večjih in gosteje naseljenih mest v Nemčiji, se v njem skriva nešteto zelenih površin in parkov, dnevnih postajališč za družine in posameznike, ki se zatečejo v zelene oaze sredine velemesta. V Kölnu pa ne pozabite obiskati tudi enega najlepših živalskih vrtov v Nemčiji.

Najlepši pogled na Kolen, Nemčija
Najlepši pogled na Köln, Nemčija

 

5. Sicilija, Italija

Sicilija je največji mediteranski otok. Je otok nasprotij, kjer bela barva solin in ognjena pokrajina vulkana Etna sobivata z zelenimi vinogradi ter turkizno barvo morja. Edinstvena kulinarika ter bogata arheološka najdbišča, ki ostajajo kot zapuščina tisočletne zgodovine mnogih osvajalcev. Na Siciliji vas čakajo prijazni domačini ter odlično okolje za družinske počitnice z malimi ali velikimi mulci. Po odhodu si boste želeli, da bi se na ta mediteranski biser zopet kmalu vrnili. Preberite si članke “10 – dnevni družinski roadtrip po Siciliji“, “Top doživetje za otroke – magičnost vulkana Etna“,” Zahodna Sicilija” in “Raziskovanje vzhodne obale Sicilije“.

IMG_5712
Taormina, Sicilija
IMG_5902
Etna z otroki, Sicilija
soline (slika 8)
Soline, zahodna Sicilija

 

6. Sardinija, Italija

Sardinija je otok prelepih plaž, dobre hrane, na njem pa živi 4 milijone ovac. Lepote tega otoka se zaveda veliko ljudi, zato predlagamo obisk pred poletnimi počitnicami. Preberite si članek.

IMG_0643
Sardinija z otroki

 

7. Pariz, Francija

Kdo ne pozna Pariza in kdo si ga ne želi obiskati vsaj enkrat v življenju? Pariz se splača obiskati menda najbolj spomladi, ker še ni prevroče. Čaka vas pa veliko aktivnosti primernih za otroke. Preberite si članek “Pariz – v mesto ljubezni s tremi mučki“.

20160419_124546_001
Pariz z otroki

 

8. Porto, Portugalska

Porto je mestece na severu Portugalske, z zelo dolgo in vihravo zgodovino ter unikatno Portugalsko tradicijo. Mesto nudi številne nepozabne aktivnosti, tako za mlajše in starejše. Čeprav je sinonim za Porto sladko vino portovec, pa ima Porto še veliko drugih atributov, ki jih družina preprosto mora spoznati. Ljubitelji potovanj z vlakom bodo pri potovanju po Portugalski prišli na svoj račun. Preberite si članek “Družinsko potovanje po Portu z okolico“.

portugalska_2015 570
Porto z otroki, Portugalska

 

9. Lizbona, Portugalska

V Lizboni se lahko zabava vsa družina. Ponudb in raznolikih dogajanj je na pretek. Mi smo si izbrali vsakega po malo, otroci si bodo pa zagotovo zapomnili enega lepših akvarijev v Evropi. Preberite si članek “Družinsko potepanje po Lizboni z okolico“.

Stolp Belem (Lizbona, Portugalska)
Stolp Belem, Lizbona, Portugalska

 

10. Azorski otoki, Portugalska

Azorsko otočje je redko obiskano območje avtonomne pokrajine Portugalske. K temu gotovo botruje njegova odmaknjenost, saj leži v Severnem Atlantskem oceanu, približno 1.360 km od celinske obale Portugalske. Otočki so odlična destinacija za potovanje z otroki.

3.4
Zelena oaza, Azori

 

11. Pokrajina Baskija, Španija

Baskija velja za najbolj priljubljen košček Španije, Baski pa za najbolj prijazne gostitelje. Svojevrstna pokrajina s številnimi plažami in visokimi valovi je pravi raj za surfarje. Skoraj sigurno se boste za prvomajski oddih lahko tudi okopali, tako vi kot otroci. Baski pa bodo tudi naklonjeni vašim pasjim članom družine. Preberite si članek “Baskija – priljubljen del Španije za družino“.

IMG_2825
Obala Baskije, Španija

 

12. Pokrajina Katalonija, Španija

Katalonija ponuja dolge peščene plaže, bogato zgodovino umetnosti in kulture, plesa in kulinarike. Primerna je tako za družine kot tudi za individualne popotnike. Preberite si “Katalonija – špansko kulturno središče z družino”.

barcelona-107
Barcelona z otroki, Španija

 

13. Kanarsko otočje, Španija

Otok Tenerife je največji izmed sedmih otokov Kanarskega otočja in verjetno tudi najbolj obiskan. Ker se je otok v daljšem časovnem obdobju oblikoval v večih vulkanskim izbruhih (zadnji je bil se leta 1909) ima otok veliko razgibanega terena, od najvišje gore Španije (El Teide z 3718 m) do peščenih plaz ter zelenih z borovci poraščenih gozdičkov. Na tem raznolikem otoku pa družino z otroci lahko prijetno preseneti se veliko več. Zakaj menimo, da je primeren prav za vsako družino z majhnimi otroci?

Letalske povezave na Kanarsko otočje so zelo dobre in ob vnaprejšnjem nakupu kart, jih lahko najdete po zares dostopnih cenah. Obiščete pa lahko tudi njegovega soseda otok Fuertaventura ali Lanzarote.

40222_427519894309_6372982_n
Fuerteventura, Kanarsko otočje
IMG_14841-e1459877199116-580x435
Tenerife, Kanarsko otočje
lev-surfa-e1451138661407
Lanzarote, Kanarsko otočje

 

14. Kreta, Grčija

Ahh ta Grčija, ki nas vedno znova očara… Čeprav je v Grčiji vreme že zelo kmalu ugodno, da se znebimo toplih oblačil, pa bolj kot gremo južno več je verjetnosti, da se bomo za 1. maj tudi okopali. Kreta, otok na jugu, z več kot 1000 km dolgo obalo, ponuja poleg užitkov ob kopanju na prečudovitih peščenih plažah, tudi kulinarične užitke ter gostoljubne domačine, ki prepričajo družine, da se rade vrnejo na ta raznoliki otok. Preberite si “6 razlogov, zakaj se bomo z mulci še vrnili na Kreto“.

IMG_0285345
Kreta, Grčija

 

15. Rdeče morje, Egipt

Nam je misel na 2,5 urni let, brez časovne razlike, toplim morjem, družinsko ponudbo in z dostopnimi all inclusive paketi, kljub nestabilni politični situaciji mamljiva. Ravnokar smo se vrnili iz tedenskega oddiha in priporočamo ti dve destinaciji: Soma Bay in El Gouna. Če imate še vedno dvome, pa si preberite članek “Ali je Egipt že primerna destinacija za družinske počitnice“.

IMG_0433
Resort v mestu El Gouna, Egipt

 

Da bo pot potekala čimbolj mirno in brez velikih presenečenj, pa si preberite še naslednje članke:

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družinami. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.