18 idej za darila, ki bodo osrečila vsakega mulca

0

Praznični čas, ko otroke obiščejo veliki možje morajo biti čarobni. Poleg lučk in praznične glasbe na vsakem koraku, je to tudi čas obdarovanja. Naj bo to v obliki prostega časa, ki ga starši namenijo otrokom (tudi na račun spet prostega 2. januarja ;)) ali pa daril, ki si jih otroci zaželijo.

Za družine, ki skozi leto aktivno preživljajo čas z svojimi otroki smo pripravile seznam idej za darila, ki bodo marsikatero doživetje, krajši ali daljši oddih obogatile. Na seznamu bo vsak »žep« našel nekaj primernega zase.

1. Zemljevid Slovenije za otroke ali zemljevid krajev po Sloveniji. Otroci se učijo o krajih, poteh, ki jih prevozimo ali prehodimo. Učijo se orientacije in odkrivanja novih krajev.

Zemljevid za otroke - Medvd Lovro raziskuje Slovenijo
Zemljevid za otroke – Medved Lovro raziskuje Slovenijo

2. Popotniški dnevnik je zares izvrstno darilo, saj si otroci med družinskimi oddihi zapisujejo poti, spomine, občutke, ki jih kasneje tudi podoživijo.

3. Popotniška torba, kovček ali ruzak – otroška oprema za potovanje, v katero si otroci shranijo vse, kar potrebujejo. Naučijo se pakiranja ter čuvanja lastnih stvari na poti. Pustite jim, da si jo uredijo po svoje.

4. Igrače za na pot, kot so pobarvanke in barvice, prenosljive igrice “potapljanje ladjic”, 4 v vrsto, sestavljanke ipd.

Igrače za na pot so običajno tudi v manjši velikosti, da jih lahko enostavno pospravimo v prtljago
Igrače za na pot so običajno tudi v manjši velikosti, da jih lahko enostavno pospravimo v prtljago

5. Škatla eksperimentovpoučna darila za otroke od 8 do 14 let. Poskusi v zbirki bodo gotovo navdušili radovednega otroka, saj so izvirni, poučni in hkrati preprosti. Primerni so tako za fante kot za dekleta. Set eksperimentov je lahko darilo za rojstni dan, darilo za Miklavža, božično darilo in druge priložnosti.

Škatla eksperimentov – poučna darila za otroke od 8 do 14 let

6. Knjige so vedno dobro darilo. Skorajda ne morete zgrešiti, običajno osrečijo tako mulce kot njihove starše. Za idejo, katero knjigo bi nakupili, si preberite članek Najlepše pravljice za lahko noč – seznam najbolj priljubljenih otroških knjig

7. Kopalne brisače – za zaprisežene popotnike, ki si zimo krajšajo v toplih krajih ali pa se pozimi radi odpravijo v kopališča, kjer je lepa brisača uporabno in kul darilo.

8. Družabne igre, ob katerih se zabava cela družina. To je Enka, Twister, Brain Box, Človek ne jezi se, šah, igralne karte Črni Peter, ki jih lahko uporabimo tudi za Spomin, Tik Tak Boom ipd.

Igre za vso družino
Igre za vso družino

9. Ročna ura je lepo in koristno darilo, s katerim se otroci naučijo gledati na uro.

10. Čelna svetilka bo otrokom (in vsem članom družine) prišla prav na kampiranju, ob večerih in drugih doživetljih. Preberite si tudi na kaj vse morate pomisliti, ko se z mulcem opravljate na kampiranje.

11. Walkie – talkie kot darilo, s katerim skorajda ne morete zgrešiti. Sploh če so na njih najljubši junaki naših mulcev.

Walkie talkie gasilca Samota
Walkie talkie gasilca Samota

12. Manjši vzglavnik s privlačnim motivom je zelo uporabno darilo, ki ga bo mulc nosil s seboj na kampiranje ali na daljšo pot z avtom.

13. Zobna ura je zabavno darilo, ob katerem garantiramo, da si bodo otroci zobke čistili precej dlje kot sicer.

Za nas eno najbolj koristnih daril
Za nas eno najbolj koristnih daril

14. Kompas je super darilo za vse raziskovalce in za družinske pustolovske izlete, kjer je navigator kar mulc sam.

15. Vstopnice za v kino, lutkovno gledališče ali kakšno drugo doživetje za otroke je prav gotovo eno bolj uporabnih daril.

Doživetje v Ljubljani
Doživetje v Ljubljani

16. Rokavice, šali in nogavice s simpatičnimi motivi ali tistimi kul znamkami so zelo uporabno darilo za decembrske praznike.

17. Globus je čudovito večnamensko darilo, s katerim se otroci učijo o državah, kontinentih, mejah … V nekaterih primerih ga otroci lahko uporabijo kot žogo. V manjši velikosti pa lahko služi kot dekoracija.

18. Daljnogled primeren za male popotnike, raziskovalce in radovedneže.

Poleg prejemanja daril pa moramo otroke učiti tudi ta poklanjati, sploh če so ta v obliki pomoči drugim. To lahko začnemo že, ko so čisto majhni. Preberite si kako lahko polepšate praznike otrokom iz socialno ogroženih družin.

Za dodatne predloge za darila nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.