14 predlogov za prvi počitniški pobeg ob koncu šole

0

Bliža se konec šole in s tem možnost prvih lepih počitniških pobegov. Ponujamo nekaj lepih idej, ki jih lahko izkoristite že za prvi pobeg na lepše, četudi načrtujete samo podaljšan vikend ali kakšen dan več.

Avstrija

1. Salzburg: Avstrijski Salzburg, rojstno mesto Wolfanga Amadeusa Mozarta, je odlična družinska destinacija. Primerno za vse starosti otrok, za vse letne čase in vremenske razmere ter pravo razmerje med kulturo, zgodovino in doživetji v naravi, ki obdajajo mesto. Več v našem članku: 3-dnevno odkrivanje Salzburga z otroki

Krasen Salzburg, ki nas vedno znova očara

Nastanitev: Gasthof Doktorwirt, ki leži le nekaj km ven iz centra mesta. Ima čudovit vrt, notranji in zunanji bazen.

Booking.com

2. Dunaj : Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin in hkrati mesto, ki je bilo večkrat izbrano za najboljše mesto za življenje na svetu. Seveda z razlogom, saj ponuja tako čudovito mešanico kulture in narave, da rezervirajte vsaj podaljšan vikend. Več si lahko preberete tukaj: 5 znamenitosti, ki jih morate obiskati z otroki na Dunaju

Booking.com

3. Thermen& Vulkanland: Le nekaj 10km čez mejo z Avstrijo se prične čudovita pokrajina Thermen-& Vulkanland, ki v sebi skriva raznolika doživetja za celo družino! Na tleh ostankov 40 ugaslih ognjenikov je danes med drugim 26 vrelcev zdravilne, termalne in mineralne vode, ki jo lahko izkusite v enem izmed 6 termah. Kako smo se imeli mi? 3 dni družinskih doživetij v Thermen-& Vulkanland, avstrijska Štajerska

Nastanitev: JUFA Hotel – Sport-Resort *** Superior v Fürstenfeldu (igralnica, notranja igrišča, prost vstop v zunanje kopališče)
4. Celovec z Vrbskim jezerom in Goro opic: Vsem poznana Avstrijska Koroška skriva kar nekaj turističnih znamenitosti za celo družino- jezera (nam najbolj znana sta Vrbsko jezero in Baško jezero ali Faaker See), doživljajski parki (Minimundus v Celovcu), ogled rudnika Terra Mystica in parki:  park z oslički – Eselpark Maltatal, Alpski park divjih živali – Alpen Wildpark Feld am See, ptičji park ob Zablaškem jezeru – Vogelpark Turnersee ter Hrib opic – Abenteuer Affenberg. Nedeljski izlet med opice? Zakaj pa ne!
Nastanitev: Sun and See Apartmensts (nepreverjeno)

Hrvaška

5. Pula z rtom Kamenjak: Staro mestno jedro, Pujska arena, na drugi strani pa (žal ne več tako) divji Kamenjak s številnimi pohodnimi in kolesarskimi potmi, lepimi plažami in drugimi zanimivostmi. Ne pozabite na kopalke! Kaj početi? Družinsko kolesarjenje po rtu Kamenjaku in okolici
Nastanitev: Studio Prommontore (nepreverjeno)
Booking.com
6. Otok Krk: Pobeg na otok s kristalno čisto vodo, pa še hitro ste tam! Nič lepšega za sončen jesenski vikend, ko se plaža sprazni, dnevi so še topli, morje pa prav tako. 3 skrivnosti otoka Krk
Nastanitev: Sun house (nepreverjeno)
Italija
7. Gradež: Ljubitelji morja, sončka, lepo urejenih italijanskih mestec, dobre hrane, še boljšega sladoleda, pa tudi čudovitih sprehajalnih in kolesarskih poti ob morju z ogromno igrali za mulce – na svoj seznam poti je potrebno nujno dodati italijanski Gradež/Grado. Zakaj? Zato: 6 razlogov za obisk italijanskega Gradeža/Gradota
Gradež je top v vseh letnih časih

Nastanitev: Residence Punta Spin (apartmaji in mobilne hiške različnih velikosti ali klasičen kamp. Ima otroško igrišče, 3 bazene, vključno s pokritim, mini golf, košarkarsko, nogometno in tenis igrišče).

Booking.com
8. Benetke: Kdo pravi, da so romantične Benetke lahko lep vikend izlet zgolj v dvoje? Ni res! Tudi otroci bodo radi raziskovali uličice, se popeljali z ladjico, polizali odličen italijanski sladoled in si morda ogledali katerega izmed sosednjih otočkov.
Nastanitev: Eureka Azienda Agrituristica (nepreverjeno)

9. Gardsko jezero, Italija

Gardsko jezero je odlična destinacija za prvomajske počitnice, v kolikor si želite izpolnjene 4 pogoje: da je dolžina poti z avtom znosno dolga (= kratka), da boste ob vodi, da obiščete kakšen doživljajski park ali ZOO in da imate možnosti sprehodov ali kolesarskih izletov. Preberite si več o naših doživetjih v članku Družinske dogodivščine ob Gardskem jezeru.

Booking.com

10. Po tematskih parkih Benečije in Lombardije, Italija

Obstaja več razlogov zakaj obiskati italijansko pokrajino Benečijo. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo in čudovita mesta. Doživetje »aktivnih dogodivščin« po italijanskih tematskih parkih pa je nekaj drugega. Vodni in ostali tematski parki ter živalski vrt s safari parkom je nekaj kar bo očaralo celo družino.

Gardaland

Booking.com

Slovaška
11. Bratislava: »Veliko malo mesto« Bratislava, kot mu pravi turistični slogan, je mesto, kjer je vsega po malem. Od pestre zgodovine, oddiha v parkih, jezera, veličastna reka Donava in še mnogo. Več si preberite v našem članku: 3 razlogi za obisk Bratislave z otroki

Velika Britanija

12. London

London je zaradi svoje bližine in relativno ugodnih letalskih povezav (tudi iz Ljubljane, še več opcij pa iz sosednjih letališč) zelo pogosta destinacija za podaljšan vikend. Ker je bil visoko na listi želja našega starejšega mulca, hkrati pa se je 3-generacijsko potovanje že izkazalo za dobro idejo v preteklosti, smo se London odpravili raziskovati v družbi babi. Ponovno smo prejeli potrditev, da so velika mesta odlična izbira predvsem za nekoliko večje otroke/najstnike, hkrati pa da podaljšan vikend popolnoma zadostuje za takšen mestni odklop, kjer so možnosti za zanimiva doživetja in raziskovanja res neomejena. Preverite v članku Družinsko raziskovanje Londona.

Booking.com

Nemčija

13. Bavarska z Legolandom

Obiska Salzburga lahko podaljšate z ogledom Bavarske. Ta najjužnejša in največja zvezna dežela Nemčije vas bo presenetila s pestro zgodovino, kralji, srednjeveškimi gradovi in mesteci, pravljičnimi vasicami, jezeri, nacionalnimi parki, klobasami, pivom in prestami ter mnogo drugih zanimivosti, ki jo uvršča med družinam prijazno potovalno destinacijo. Kaj vse si morate ogladati, preberite v članku 5 dnevno družinsko potepanje po Bavarski. Ko ste enkrat tam, podaljšajte še do Legolanda – ne bo vam žal.

DSC_1076
Booking.com

14. Europa – Park in Rulantica 

Če smo se lani res navdušili nad Legolandom v Nemčiji in Legolandom na Danskem, smo šli letos še korak dlje v izkušnji tematskih in zabaviščnih parkov. Končno se nam je uresničila želja (ja, celi družini:)) in smo obiskali kar dva največja parka v Nemčiji- zabaviščni park Europa-Park in vodni park Rulantica. Eno samo veliko navdušenje otrok, ki izkušnje in doživetij zagotovo ne bosta pozabila še dolgo. Več v našem članku tukaj.
Zbrani so predlogi vikend izletov, kot smo jih doživeli sami. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.
Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime