13 idej za podaljšan velikonočni vikend

0

Večina družin bo preživela velikonočne praznike ob barvanju pirhov in v družinskem krogu. Včasih pa si želimo tudi majhen odklop od “tradicij” in lahko dodaten prosti dan ter podaljšan vikend izkoristimo za družinski izlet.

Za vas smo izbrali tiste destinacije, na katere se lahko odpravite z avtom in za katere so trije do štirje dnevi ravno prav, lahko pa jih brez slabe vesti podaljšate na cel teden. :)

Dodatno pa smo vam navedli tudi opcije dnevnih izletov, v kolikor boste združili tradicijo in mini družinski pobeg:)

1. Dunaj

Avstrijska prestolnica se redno uvršča na sezname mest z najvišjo kakovostjo življenja na svetu. Na dunaju boste našli ogromno zanimivosti za otroke, ne glede na vreme in letni čas. Tukaj najdete seznam 5 znamenitosti, ki jih morate obiskati z otroki na Dunaju

Booking.com
Dunaj z otroki, februar 2024

Ko ste že na Dunaju in imate čas, pa se zapeljite še do Bratislave- dovolj je že pol dneva.

Bratislava z otroki

2. Salzburg

Slabe tri ure iz Ljubljane vas čaka zagotovo eno najlepših Avstrijskih mest. Čeprav celotno mesto diha z Mozartom, pa so izredno lepo poskrbeli za otroke. Pa je to dovolj, da ga obiščete za podaljšan vikend? Preverite v članku Družinsko odkrivanje Salzburga.

Booking.com
Salzburg z otroki

3. London

London je zaradi svoje bližine in relativno ugodnih letalskih povezav (tudi iz Ljubljane, še več opcij pa iz sosednjih letališč) zelo pogosta destinacija za podaljšan vikend. Ker je bil visoko na listi želja našega starejšega mulca, hkrati pa se je 3-generacijsko potovanje že izkazalo za dobro idejo v preteklosti, smo se London odpravili raziskovati v družbi babi. Ponovno smo prejeli potrditev, da so velika mesta odlična izbira predvsem za nekoliko večje otroke/najstnike, hkrati pa da podaljšan vikend popolnoma zadostuje za takšen mestni odklop, kjer so možnosti za zanimiva doživetja in raziskovanja res neomejena. Preverite v članku Družinsko raziskovanje Londona.

Booking.com

4. Bavarska z Legolandom

Obiska Salzburga lahko podaljšate z ogledom Bavarske. Ta najjužnejša in največja zvezna dežela Nemčije vas bo presenetila s pestro zgodovino, kralji, srednjeveškimi gradovi in mesteci, pravljičnimi vasicami, jezeri, nacionalnimi parki, klobasami, pivom in prestami ter mnogo drugih zanimivosti, ki jo uvršča med družinam prijazno potovalno destinacijo. Kaj vse si morate ogladati, preberite v članku 5 dnevno družinsko potepanje po Bavarski. Ko ste enkrat tam, podaljšajte še do Legolanda – ne bo vam žal.

DSC_1076
Idilične vasice na Bavarskem
Booking.com

5. Gradež/Grado

Ljubitelji morja, sončka, lepo urejenih italijanskih mestec, dobre hrane, pa tudi čudovitih sprehajalnih poti ob morju z ogromno igrali za mulce – na svoj seznam izletov je potrebno nujno dodati italijanski Gradež. Po obisku zagotavljamo, da bo težko določiti, kdo je bolj navdušen, mulci ali starši :). Preberite si, kako smo ga doživeli mi – tukaj.

Booking.com

6. Toskana

Toskana je zadnja leta izjemno priljubljena med Slovenci, saj radi izkoristimo bližino ene najbolj opevanih pokrajin na svetu. Če mislite, da so štirje dnevi premalo, preberite kaj vse smo doživeli v članku Dve družinici z otroki po Toskani in 3 dnevni oddih na podeželju v Toskani. Če imate več časa pa obvezno preberite zapis 6 najlepših družinskih doživetij Toskane.

Booking.com
IMG_0099a
Piknik pod toskanskim soncem

7. Opatija

Če ste ljubitelji sprehodov ob morju, je t.i. Lungomare, 12 km pot po obali Opatije, “must do”.  Poleg morskega zraka in dobre hrane, pa bosdo otroci uživali tudi v bazenskih vragolijah v enem zimed mnogih hotelov. Več o doživetju si preberite v članku Opatija z mulci.

Booking.com
Pomladna Opatija je čudovita

8. Otok Krk

Otok Krk nam je večini poznan zaradi svoje bližine in privlačnih poletnih letovišč, primernih tudi za mulce. Kaj pa če ga obiščete izven sezone? Preverite katere 3 skrivnosti otoka smo odkrili mi.

Booking.com
veli-vrh3
Otok Krk je odličen pobeg v spomladanskih dneh

9. Hrvaška Istra

Hrvaška Istra je še ena destinacija, ki jo raje kot v poletni sezoni, obiščemo v jeseni. Še posebej zanimovo je kolesarjenje po Parenzani od Vižinade do Motovuna in pa S kolesi, rolerji ali vozičkom, po okolici Poreča.

Booking.com
IMG_5714
Hrvaška Istra z otroki

10. Hrvaško Zagorje

Hrvaško Zagorje je najlepše obiskati pomladi ali jeseni, ko so dnevi jasni, nebo modro in gozdovi odeti v barve. Več o tem pa v članku Z mulcem v raziskovanju Hrvaškega Zagorja – pračlovek, toplice in kmečki turizem.

Booking.com
IMG_6031krapina-e1473057840436
V raziskovanju pračloveka, Krapina

11. Zagreb ZOO

Obisk živalskega vrta in tekanje po Maksimir parku sredi Zagreba je lahko ena od idej, kako preživeti lep družinski dan.

dscf9569-8673
Zagreb ZOO kot ideja za dnevni pobeg

12. Podčetrtek z okolico

Olimje lahko obiščete za dan, bolje vikend, najboljše pa kar za cel teden. Mulci bodo uživali v vodnih vragolijah in ponudbi Terme Olimia, hranjenju jelenov na Jelenovem Grebenu, domišljiji dali prosto pot v Koči pri Čarovnici, se vozili s cestnim vlakom, imeli velike učke v Čokoladnici Olimje ter domov odnesli domač čaj iz Minoritskega samostana. In še mnogo več. Starši pa bomo uživali ob vsem tem, poleg pa še preizkušali odlično kulinariko in wellness ponudbo. Več o doživetjih pa si preberite v članku Raziskovanje Podčetrtka in okolice – 10 doživetij za starše in mulce.

Booking.com
IMG_1031
Olimje in Minoritski samostan

13. 44 idej za spomladanski izlet

V kolikor boste pa le ostali v domačem okolju, pa nikoli ni izgovora, da ne bi vsaj za pol dneva skočili na kakšen pohodniški družinski izlet. Za vas smo zbrale kar 44 idej, razdeljenih po regijah– preberite si v članku 44 spomladanskih izletov za družine pohodnike.

Velika Planina spomladi

Vas misel na roadtrip z mulcem navdaja z dvomi in skrbmi kako bo na poti? V tem primeru vam priporočamo, da preberete članek Roadtrip z mulcem – 9 praktičnih nasvetov za na pot. Če si želite vožnjo popestriti, preberite 7 zabavnih igric, ki se jih z mulcem lahko igramo med vožnjo. Da mulcem ne bo slabo, pa priporočamo prispevek Potovalna slabost – nasveti za prehrano mulcev.

avto1
Roadtrip z mulcem

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mamice z družino. Za več informacij o izletu nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.