13 idej za doživljajske parke v Sloveniji in pri “sosedih”

0

V Sloveniji, še več pa v sosednjih državah, najdete kar nekaj raznolike ponudbe doživljajskih parkov za otroke. Slovenski so primerni že za dnevni obisk, za “sosednje” pa priporočamo vikend izlet, ki mulce zagotove ne bo pustil ravnodušne. Kamzmulcem mame, smo skupaj z našimi bralci, preizkusile kar 13 parkov. 

SLOVENIJA

1. Tematski termalni park Aqualuna

Kamzmulcem mamice smo preizkusile Aqualuno. Več si preberite v članku “Aqualuna – tematski termalni park z najbolj norim toboganom v Sloveniji”.

jungle 2a
Tematski vodni park Aqualuna, Olimje

 

2. Kamp Menina 

Čudovita narava, urejena igrišča, adrenalinska doživetja za celo družino in zanimivosti v okolici so sigurno razlogi, da ga obiščete Kamp Menina za en vikend še to poletje. Adrenalinski park ponuja dve težavnostni stopnji- več o pričakovanem doživetju pa si preberite v našem članku “7 razlogov zakaj mulcem priporočamo kamp Menina“.

park
Adrenalinski park v Kampu Menina
3. Poletni kamp Krvavec

Da je na Krvavcu poleti odprt Bike park smo vedeli že dolgo, šele pred kratkim pa smo preizkusili tudi njihov Poletni park, ki ponuja pustolovske dogodivščine za celo družino. Več si preberite v našem zapisu “Pustolovske dogodivščine na Krvavcu“.

Go-karti
Poletni Park, Krvavec

 

5. Pustolovski park Postojna

Pustolovski park Postojna vam ponuja edinstven, zabaven in vznemirljiv sprehod med gozdnimi krošnjami kjer boste preizkušali svojo iznajdljivost, pustolovski duh in doživeli prav poseben družinski dan- doživljanjska avantura, ki jo sestavljajo mostovi, lestve, mreže, vrvi, žice … preko katerih se boste povzpeli ali pa kar zapeljali z ene dogodivščine na drugo. Predno pa se odpravite dogodivščinam naproti, pa si preberite naš članek “Družinski obisk Pustolovskega parka Postojna“.

IMG_00491-e1497451554645
Adrenalinski park Postojna z otroki

 

HRVAŠKA

Tobogani, vodne atrakcije, animacije za mlado in staro … vse to le nekaj kilometrov od slovenske meje. Obiščite z mulcem Istralandio v bližini Novigrada in se prepričajte na lastne oči. Še prej pa si preberite članek “Istralandia – prvi vodni park v Istri“.

IMG_9604
Vodni park, Istralandia
ITALIJA

Obstaja več razlogov zakaj obiskati Italijansko pokrajino Benečija. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo, drugi pa prelepa mesta kot so Benetke, Padova, Verona in druga. Za večje in manjše mulce pa bo verjetno primarni razlog obiska »aktivna dogodivščina«, kopanje v Gardskem jezeru, vodni parki, tematski parki in živalski vrt s safari parkom. Več o doživljajskih parkih si preberite v članku “5 italijanskih družinskih doživljajskih parkov v 5 dneh

Gardaland
Doživljajski parki v italijanski Benečiji
Booking.com
NEMČIJA

1. Legoland

O užitkih Legolanda ni treba izgubljati veliko besed. En sam raj na zemlji za naše mulčke. No, po pravici povedano smo tudi starši vriskali in kričali od veselja (sploh ob pogledu na te vesele obrazke). Preberite si v našem članku Legoland, kaj vse lahko vi in vaši mulčki doživite v tem otroškem raju.

DSC_1031
Vsak mulc bo navdušen nad obiskom Legolanda, Nemčija

 

Booking.com

2. Playmobil FunPark 

Playmobil FunPark za razliko od Legolanda nima vlakcev smrti in ostalih adrenalinskih atrakcij, temveč je namenjen zgolj gibanju in igranju otrok. Namenjen je otrokom vseh starosti, saj se za vsakogar nekaj najde. Več si preberite v članku “5 dnevno družinsko potepanje po Bavarski“, opis  4. dan.

DSC_1071
Playmobil FunPark, Nemčija

 

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele Kamzmulcem mame in naši bralci s svojimi družinami. Za več informacij o doživetju nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si.