11 razlogov za obisk parka Tivoli v kateremkoli letnem času

0

Največji park v Ljubljani – Tivoli, ki ga lahko v dobri uri prehodiš po dolgem in po čez, je poln aktivnosti in kotičkov tudi pozno jeseni, pozimi in zgodaj spomladi, ko so temperature nizke in je manj sončnih dni. Aktivnosti ali doživetja so primerna za najmlajše v vozičkih in njihove mame, kot tudi za ostale, večje mulce.

Spodaj je naštetih 10 aktivnosti primernih za vse starosti otrok in njihove družine:

1. Otroška igrišča v Tivoliju

Veliko igrišče  ob Čolnarni v parku Tivoli, Ljubljana
Veliko igrišče ob Čolnarni v parku Tivoli, Ljubljana
  • igrišče ob bazenu Tivoli, z znano kamnito ribico, na kateri smo se igrali tudi mi, starši, kot otroci
  • veliko igrišče ob ribniku pri Čolnarni

Več o igriščih po Ljubljani si preberite v prispevku 15 otroških igrišč v Ljubljani in okolici

2. Razstave

Cekinov grad v ob Hali Tivoli, Ljubljana
Cekinov grad v ob Hali Tivoli, Ljubljana
Tivolski grad v parku Tivoli, Ljubljana
Tivolski grad v parku Tivoli, Ljubljana
  •  Ogled fotografij na Jakopičevem sprehajališču, ki vodi do Tivolskega gradu. Trenutno je na ogled razstava Drevo, ki bo trajala še do 4.4.2017
Razstava na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli, Ljubljana
Razstava na Jakopičevem sprehajališču v parku Tivoli, Ljubljana

3. Kopališče Tivoli

Kopališče s tremi bazeni obratuje od septembra do junija. Tu veliko staršev vodi otroke na redno plavanje. Možen pa je tudi enkratni obisk.

Kopališče Tivoli, Ljubljana
Kopališče Tivoli, Ljubljana

4. Izlet na Rožnik, Mostec, ZOO in še kam

Iz parka Tivoli se marsikdo odpravi na sprehod po lepih gozdnih poteh. Zabavno tako za malčke, kot tudi za mamice z vozički. Ob bolj vlažnem vremenu je z vozičkom, ki nima primernih koles za grob teren, težje dostopno do Rožnika. Pot do ZOO teče od Čolnarne v Tivoliju po Večni poti do Živalskega vrta. Prijeten sprehod z vozičkom in/ali malčkom.

Poti po Šišenskem hribu ob parku Tivoli, Ljubjana
Poti po Šišenskem hribu ob parku Tivoli, Ljubjana

5. Mini golf

Mini golf je super zabava za mulce vseh starosti, čeprav menimo, da morajo biti stari vsaj 6 let, da sledijo pravilom igre. Naša štiriletnica ni 🙂 Ob igri se vedbo zabava cela družina. Mini golf po večini leži na soncu, kar je še posebej dobrodošlo pozimi. S svojimi 18-imi luknjami in lokalom, ki se pohvali z veliko izbiro okusnega sladoleda in slaščic v Mini Cafe & Golf, se nahaja v neposredni bližini hale Tivoli.

Mini golf v parku Tivoli, Ljubljana
Mini golf v parku Tivoli, Ljubljana

6. Drsanje

  • V otroškem zabaviščnem parku Lumpi, ki živi tako poleti kot pozimi. Pozimi se lahko pohvali s super drsališčem, ki vas vodi skozi labirint. Na drsališču lahko najamete tudi učitelja, ki vas in vaše malčke nauči prvih “zdrsov” na ledu.
  • V Hali Tivoli, kjer drsate na zaprtem urejenem drsališču. Odpiralni čas in cenik.
Drsališče Lumpi park pod Halo Tivoli, Ljubljana
Drsališče Lumpi park pod Halo Tivoli, Ljubljana

7. Pivovarski muzej

Ko ste že ravno v parku Tivoli pa lako že malo večje mulce peljete tudi v Pivovarski muzej, ki deluje že od leta 1986. Vendar pazite, saj je odprt le od ponedeljka do sobote od 15.00 do 17.00. Če pa si želite tudi na voden ogled proizodnje pa je na voljo termin ob ponedeljka do petka ob 12.00.

Pivovarski muzej Pivovarne Union, Ljubljana (vir: www.visitljubljana.com
Pivovarski muzej Pivovarne Union, Ljubljana (vir: www.visitljubljana.com)

7. Kolo park

Kolesarski poligon ob parku Tivolu navdušuje male ljubitelje koles, skirojev in rolerjev. Poligon leži ob športnem lokalu Lepa žoga. Kolopark  je uredila MOL in njegova uporaba je brezplačna za vse kolesarske navdušence, vseh starosti. Več o koloparku si preverite v prispevku Kamzmulcem odkriva: Kolopark – novi kolesarski poligon za mulce v Šiški

Kolopark pri baru Lepa žoga ob parku Tivoli, Ljubljana
Kolopark pri baru Lepa žoga ob parku Tivoli, Ljubljana

8. Sankanje in smučanje za najmlajše

Najbolj znano sankališče v Tivoliju je vsekakor Tivolski grič z dolgim sankališčem. Tu je marsikateri otrok prvič stopil na smuči.

Strmina na Tivolskem griču, Ljubljana
Strmina na Tivolskem griču, Ljubljana

9. Kotalkališče Tivoli

Za navdušence nad kotalkanjem in rolanjem. V parku sta dve kotalkališči – eno se nahaja med teniškimi igrišči in vhodom v kopališčem Tivoli, drugo pa se nahaja ob stekleni dvorani kopališča. Na kotalkališču pogosto srečate tudi male navdušence nad “poganjalčanjem”.

10. Igrišče za mali nogomed in za košarko 

Blizu teniških igrišč se nahaja tudi košarkarsko igrišče in igrišče za mali nogomet, ki ga z otroci lahko koristite prosto.

11. Vozičkanje

Aktivnost, ki jo mame najraje izvajamo, predvsem med porodniško, a tudi po njej. Park ima ogromno prečudovitih poti pod krošnjami dreves, kjer lahko opazujete stalne prebivalce Tivolija – veverice in vrane.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele s svojo družino. Za več informacij nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.