15 idej za družinske prvomajske počitnice z avtom

0
Umetno jezerce s splavi in mlinčki poskrbi, da lahko starši ujamejo minutko miru na gori Ahorn (Zillertall 2019).

Prvomajski prazniki bodo kot bi mignil tu in z njimi priložnost za krajši ali daljši oddih. Pripravile smo vam kar 15 idej za večdnevne ali tedenske družinske oddihe za čas prvomajskih dopustov, če se na pot želite odpraviti z avtom.

RAZGIBANE EVROPSKE DESTINACIJE – od velikih mest in pokrajin…

1. Dunaj, Avstrija

Evropska prestolnica, katero lahko dodobra doživite tudi v podaljšanem vikendu. Poleg čudovitih znamenitosti tega zgodovinskega mesta, je aktivnosti zabavnih za otroke na pretek. Na Dunaj se lahko odpravite kar z avtom, kar pomeni eno skrb manj pri iskanju ugodnih letalskih vozovnic.

Dunaj z družino

2. Salzburg, Avstrija

Slabe tri ure iz Ljubljane, vas čaka zagotovo eno najlepših Avstrijskih mest. Čeprav celotno mesto diha z Mozartom, pa so izredno lepo poskrbeli za otroke. Pa je to dovolj, da ga obiščete za podaljšan vikend? Preverite v članku 3 dnevno odkrivanje Salzburga z otroki in Družinski dan v Salzburgu.

Salzburg z družino

3. Dolina Zillertal, Avstrija

Ena najljubših avstrijskih destinacij v Avstriji, ki omogoča tako pohodništvo, sproščeno igro otrok na svežem zraku, številne aktivnosti za še tako zahtevne družine in hkrati spokojnost gora, bi zagotovo izbrali dolino Zillertal, kamor smo se letos poleti vrnili že tretjič. Čudovita družinska doživetja vredna večdnevnega ogleda. Več si preberite v članku Aktiven in zeleni družinski oddih v dolini Zillertal v Avstriji.

Mini golf v dolini Zilleertal (Zell am Ziller).

4. Avstrijska Koroška, Avstrija 

Počitnice med dolinam obdanimi z zelenimi griči in hribi nas je popeljala do nekaterih naravnih doživetjih jezera Weissensee, Erlebnis doživljajskega parka ob jezeru Prasseggersee in do Nassfelda, ki smo ga imeli že nekaj časa na listi želja.

V doživljajskem parku Erlebnispark, oddih na avstrijskem Koroškem

5. Bavarska, Nemčija

Obiska Salzburga lahko podaljšate z ogledom Bavarske. Ta najjužnejša in največja zvezna dežela Nemčije vas bo presenetila s pestro zgodovino, kralji, srednjeveškimi gradovi in mesteci, pravljičnimi vasicami, jezeri, nacionalnimi parki, klobasami, pivom in prestami ter mnogo drugih zanimivosti, ki jo uvršča med družinam prijazno potovalno destinacijo. Kaj vse si morate ogladati, preberite v članku 5 dnevno družinsko potepanje po Bavarski.

DSC_1072
Playmobil Fun park, Bavarska z otroki

6. Otok Elba, Italija

Če nas je kaj presenetilo na Elbi, je bilo to noro lepo in toplo vreme, zato smo na plažah preživeli bistveno več časa kot je bilo prvotno mišljeno. Če bi vprašali otroke, bi izpustili še kak trip po otoku, samo zato, da se ne premikamo in lahko več časa uživajo v morju. Več si preberite v članku Z mulci na počitnice na Elbo in na sladoled v Toskano.

Zgodovina mesteca Portoferrario se prepleta z Napoleonovo zapuščino

7. Verona (Veneto) in Lucca (Toscana), Italija

Ogled živali “na prostem” v ZOO Safari pri Veroni, branje pisem in poslušanje zgodb o Romeu in Juliji v mestu zaljubljencev, Veroni, ter dan v Lucci, mestu, ki je oblikovano po meri družine, predstavlja naš 5 dnevni “roadtrip” po severni polovici Italije.

Lucca z družino

8. Gradež, Italija

Ljubitelji morja, sončka, lepo urejenih italijanskih mestec, dobre hrane, pa tudi čudovitih sprehajalnih poti ob morju z ogromno igrali za mulce – na svoj seznam dnevnih ali vikend izletov je potrebno nujno dodati italijanski Gradež. Po obisku zagotavljamo, da bo težko določiti, kdo je bolj navdušen, mulci ali starši :). Več si preberite v članku 5 razlogov za obisk italijanskega Gradeža.

9. Toskana, Italija

Prelepa pokrajina v vseh letnih časih, sončnice, zeleni griči z nasadi oljk in vinskimi trtami, svetovno cenjena vina, kamnite hiše in z obzidji obdana mesteca, vrhunska kulinarika je le nekaj lastnosti, ki jih ima ta pokrajina. Družinam prijazna destinacija je primerna tako za podaljšan vikend kot za daljši oddih. Dve družini sta si privoščili oddih v mestecih v bližini Siene, ena pa je izkusila skrajni severni del Toskane, Barberino di Mugello. Če imate več časa pa obvezno preberite zapis 6 najlepših družinskih doživetij Toskane.

DSC_7531-e1474191799964
Doživetje Toskane z otroki

10. Po tematskih parkih Benečije in Lombardije, Italija

Obstaja več razlogov zakaj obiskati italijansko pokrajino Benečijo. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo in čudovita mesta. Doživetje »aktivnih dogodivščin« po italijanskih tematskih parkih pa je nekaj drugega. Vodni in ostali tematski parki ter živalski vrt s safari parkom je nekaj kar bo očaralo celo družino.

Gardaland
Italijanski parki v Benečiji in Lombardiji (Italija)

11. Gardsko jezero, Italija

Gardsko jezero je odlična destinacija za prvomajske počitnice, v kolikor si želite izpolnjene 4 pogoje: da je dolžina poti z avtom znosno dolga (= kratka), da boste ob vodi, da obiščete kakšen doživljajski park ali ZOO in da imate možnosti sprehodov ali kolesarskih izletov. Preberite si več o naših doživetjih v članku Družinske dogodivščine ob Gardskem jezeru.

Gardsko jezero z družino

12. Cinque Terre, Italija

Cinque Terre velja za najmanjši nacionalni park v Italiji, ki ga sestavlja pet prečudovitih, pravljičnih vasic: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Vasice so nastale ob skalnati, strmi klifni obali, okrog njih pa se razprostirajo vinogradi, sadovnjaki in ostalo čudovito sredozemsko rastje. Skupaj z okoliškimi hribčki, s sosednjim parkom Portovenere in otočki je območje uvrščeno na seznam Unescove dediščine. Cinque Terre veljajo za eno najbolj romantičnih pokrajin v Italiji, zato so predvsem priljubljena za obisk v dvoje. To pa še ne pomeni, da park ne bo zanimiv otrokom. Preberite si 5 stvari, ki jih lahko počnete z otrokom v Cinque Terre.

Cinque Terre z družino

… pa vse do obmorskih vasic.

13. Roadrip in pohodništvo po Bosni

Bosna očara s kulinariko, prijaznimi domačini, ugodnimi cenami in neverjetno naravo. Pobrskajte in si izberite svoje doživetje v člankih Družinski roadtrip po Bosni z zaključkom na Hrvaški obali in Z družino v Nacionalni park Sutjeska na Maglić – najvišjo goro BiH.

Bosna z družino

14. Otok Krk, Hrvaška

Otok Krk nam je večini poznan zaradi svoje bližine in privlačnih poletnih letovišč, primernih tudi za mulce. Tokrat pa smo ga obiskali izven glavne, poletne sezone in z vami delimo tri skrivnosti, ki smo jih odkrili ???? – v članku 3 skrivnosti otoka Krk.

Otok Krk z družino

15. Hrvaška Istra

Hrvaška Istra je zaradi bližine Slovenije in svojih naravnih lepot priljubljena morska destinacija. Posebej izven poletne sezone pa je izredno zanimiva notranjost Istre. Odpravili smo se na kolesarski izlet po Parenzani od Vižinade do Motovuna. Seveda pa ne izpustite enega naših najljubših krajev za aktivne dneve ob morju in sicer Poreč z okolico. Urejene steze ob morju, zanimiva narava, pestra gostinska ponudba in otroška igrišča je idealna kombinacija za tople spomladanske dni.

IMG_0103
Pomladni razgled na Poreč

Dodatne informacije, če se na pot odpravljate z avtom:

Seveda, ne pozabite na letnega partnerja na poti družinskih doživetij in potovanj! Pobrskaj po aktualni ponudbi NLB Vita Tujina.

Če si želite na pot odpraviti z avionom, pa ne spreglejte “15 idej za družinske prvomajske počitnice z letalom“.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za več informacij o počitnicah nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si