11 idej za družinske prvomajske počitnice z avtom

0

Prvomajski prazniki bodo kot bi mignil tu in z njimi priložnost za krajši ali daljši oddih. Pripravile smo vam 11 idej za večdnevne ali tedenske družinske oddihe za čas prvomajskih dopustov, če se na pot želite odpraviti z avtom.

RAZGIBANE EVROPSKE DESTINACIJE – od velikih mest in pokrajin…

1. Dunaj, Avstrija

Evropska prestolnica, katero lahko dodobra doživite tudi v podaljšanem vikendu. Poleg čudovitih znamenitosti tega zgodovinskega mesta, je aktivnosti zabavnih za otroke na pretek. Na Dunaj se lahko odpravite kar z avtom, kar pomeni eno skrb manj pri iskanju ugodnih letalskih vozovnic.

20150516_173726
Dunaj z otroki

2. Salzburg, Avstrija

Slabe tri ure iz Ljubljane, vas čaka zagotovo eno najlepših Avstrijskih mest. Čeprav celotno mesto diha z Mozartom, pa so izredno lepo poskrbeli za otroke. Pa je to dovolj, da ga obiščete za podaljšan vikend? Preverite v članku Družinski dan v Salzburgu.

DSC_1023
Salzburg doživetja z otroki

 

3. Bavarska, Nemčija

Obiska Salzburga lahko podaljšate z ogledom Bavarske. Ta najjužnejša in največja zvezna dežela Nemčije vas bo presenetila s pestro zgodovino, kralji, srednjeveškimi gradovi in mesteci, pravljičnimi vasicami, jezeri, nacionalnimi parki, klobasami, pivom in prestami ter mnogo drugih zanimivosti, ki jo uvršča med družinam prijazno potovalno destinacijo. Kaj vse si morate ogladati, preberite v članku 5 dnevno družinsko potepanje po Bavarski.

DSC_1072
Playmobil Fun park, Bavarska z otroki

 

4. Toskana, Italija

Prelepa pokrajina v vseh letnih časih, sončnice, zeleni griči z nasadi oljk in vinskimi trtami, svetovno cenjena vina, kamnite hiše in z obzidji obdana mesteca, vrhunska kulinarika je le nekaj lastnosti, ki jih ima ta pokrajina. Družinam prijazna destinacija je primerna tako za podaljšan vikend kot za daljši oddih. Dve družini sta si privoščili oddih v mestecih v bližini Siene, ena pa je izkusila skrajni severni del Toskane, Barberino di Mugello. Če imate več časa pa obvezno preberite zapis 6 najlepših družinskih doživetij Toskane.

DSC_7531-e1474191799964
Doživetje Toskane z otroki

 

5. Po tematskih parkih Benečije in Lombardije, Italija

Obstaja več razlogov zakaj obiskati italijansko pokrajino Benečijo. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo in čudovita mesta. Doživetje »aktivnih dogodivščin« po italijanskih tematskih parkih pa je nekaj drugega. Vodni in ostali tematski parki ter živalski vrt s safari parkom je nekaj kar bo očaralo celo družino.

Gardaland
Italijanski parki v Benečiji in Lombardiji (Italija)

 

6. Gardsko jezero, Italija

Gardsko jezero je odlična destinacija za prvomajske počitnice, v kolikor si želite izpolnjene 4 pogoje: da je dolžina poti z avtom znosno dolga (= kratka), da boste ob vodi, da obiščete kakšen doživljajski park ali ZOO in da imate možnosti sprehodov ali kolesarskih izletov. Preberite si več o naših doživetjih v članku Družinske dogodivščine ob Gardskem jezeru.

23 slika
Druzinske dogodivščine ob Gardskem Jezeru (Lago di Garda)

 

7. Cinque Terre, Italija

Cinque Terre velja za najmanjši nacionalni park v Italiji, ki ga sestavlja pet prečudovitih, pravljičnih vasic: Monterosso al Mare, Vernazza, Corniglia, Manarola in Riomaggiore. Vasice so nastale ob skalnati, strmi klifni obali, okrog njih pa se razprostirajo vinogradi, sadovnjaki in ostalo čudovito sredozemsko rastje. Skupaj z okoliškimi hribčki, s sosednjim parkom Portovenere in otočki je območje uvrščeno na seznam Unescove dediščine. Cinque Terre veljajo za eno najbolj romantičnih pokrajin v Italiji, zato so predvsem priljubljena za obisk v dvoje. To pa še ne pomeni, da park ne bo zanimiv otrokom. Preberite si 5 stvari, ki jih lahko počnete z otrokom v Cinque Terre.

DSC_0215-e1473682181296
Cinque Terre z otrokom

 

8. Provansa, Francija

Destinacija enostavna za potovanje z manjšimi ali večjimi otroci. Nešteto doživetij v Provansi, pokrajini sivke, pogled na prelepo Azurno obalo, karizmatične vasice, odlično kulinariko ter občudovanje nasadov sivke, trte in oljk. Za obisk naštetih aktivnosti priporočamo prevoz z avtomobilom, kjer na poti do Francije obiščite italijanska mesta severne Italije. Lahko pa se na pot podate tudi z avtodomom- preberite doživetje.

provansa-e1451136150849
Provansa z otroki

 

9. Roadtrip po Nizozemski

Če želite doživeti Nizozemsko, se vsekakor morate odpraviti ven iz večjih mest, na njihovo podeželje. Tega se tudi mi vedno oklepamo, zato smo se takoj po zajtrku vsak dan odpravili na celodnevno raziskovanje. Preberite si naša top doživetja v članku Družinsko potovanje po Nizozemskem s petimi mulci.

4.-e1497877408687
Roadtrip po Nizozemskem

 

… pa vse do obmorskih vasic.

10. Hrvaška Istra

Hrvaška Istra je zaradi bližine Slovenije in svojih naravnih lepot priljubljena morska destinacija. Posebej izven poletne sezone pa je izredno zanimiva notranjost Istre. Odpravili smo se na kolesarski izlet po Parenzani od Vižinade do Motovuna. Seveda pa ne izpustite enega naših najljubših krajev za aktivne dneve ob morju in sicer Poreč z okolico. Urejene steze ob morju, zanimiva narava, pestra gostinska ponudba in otroška igrišča je idealna kombinacija za tople spomladanske dni.

IMG_0103
Pomladni razgled na Poreč

 

 

RAZNOLIKA SLOVENIJA

In še Slovenija, ki na majhni površini ponuja veliko tega, kar družina potrebuje za prvomajske praznike. Le v tednu dni se lahko pazljivo namakate v morju, se dvignete do višin v Alpskem svetu, raziskujete gozdne kotičke in odkrivate številna zgodovinska mesta.

11. Olimje, Slovenija

Kamzmulcem za vikend oddih predlaga vedno aktualno Olimje – vas, kjer vsi ponudnikih storitev združeno in ponosno promovirajo svoj kraj. Pa naj bo to bolj poznane Terme Olimje, Jelenov greben ali otroška doživetja v Koči pri čarovnici.

Olimje-e1456879363372
Olimje, Slovenija

 

Dodatne informacije, če se na pot odpravljate z avtom:

Če si želite na pot odpraviti z avionom, pa ne spreglejte “14 idej za družinske prvomajske počitnice z letalom“.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživele z našimi družinami. Za več informacij o počitnicah nam lahko pišete na: info@kamzmulcem.si