10 predlogov za izlet na (podaljšan) jesenski vikend

0

Poletje se počasi poslavlja, ampak ni še za vreči puške v koruzo. Kljub temu, da nas čakajo vrtčevske in šolske obveznosti, nam za izlete ostajajo (podaljšani) vikendi. Zbrali smo 10 odličnih predlogov, kam se podati po nove družinske spomine.

Hrvaška

1. Tuhelj: Če vam je bližje ideja term oz želite biti bolj neodvisni od vremena, priporočamo Terme Tuhelj. Mi smo jih obiskali že večkrat in se vedno radi vračamo.
  • All inclusive light
  • neomejena pijača ob večerji
  • neomejeno kopanje, vstop v Svet savn
Prenovljeni, družini prijazen Hotel Well****, Terme Tuhelj
2. Pula z rtom Kamenjak: Staro mestno jedro, Pujska arena, na drugi strani pa (žal ne več tako) divji Kamenjak s številnimi pohodnimi in kolesarskimi potmi, lepimi plažami in drugimi zanimivostmi. Ne pozabite na kopalke!
Nastanitev: Studio Prommontore (nepreverjeno)
3. Otok Krk: Pobeg na otok s kristalno čisto vodo, pa še hitro ste tam! Nič lepšega za sončen jesenski vikend, ko se plaža sprazni, dnevi so še topli, morje pa prav tako.
Nastanitev: Sun house (nepreverjeno)

Avstrija

4. Salzburg: Avstrijski Salzburg, rojstno mesto Wolfanga Amadeusa Mozarta, je odlična družinska destinacija. Primerno za vse starosti otrok, za vse letne čase in vremenske razmere ter pravo razmerje med kulturo, zgodovino in doživetji v naravi, ki obdajajo mesto.

3-dnevno odkrivanje Salzburga z otroki

Krasen Salzburg, ki nas vedno znova očara

Nastanitev: Gasthof Doktorwirt, ki leži le nekaj km ven iz centra mesta. Ima čudovit vrt, notranji in zunanji bazen.

Alternativa/cenejša varianta (nepreverjeno z naše strani)Hotel Turnerwirt

5. Dunaj : Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin in hkrati mesto, ki je bilo večkrat izbrano za najboljše mesto za življenje na svetu. Seveda z razlogom, saj ponuja tako čudovito mešanico kulture in narave, da rezervirajte vsaj podaljšan vikend.

Nastanitev (nepreverjeno): Senator Hotel Vienna  

6. Thermen& Vulkanland: Le nekaj 10km čez mejo z Avstrijo se prične čudovita pokrajina Thermen-& Vulkanland, ki v sebi skriva raznolika doživetja za celo družino! Na tleh ostankov 40 ugaslih ognjenikov je danes med drugim 26 vrelcev zdravilne, termalne in mineralne vode, ki jo lahko izkusite v enem izmed 6 termah.
Nastanitev: JUFA Hotel – Sport-Resort *** Superior v Fürstenfeldu (igralnica, notranja igrišča, prost vstop v zunanje kopališče)
Alternativa (nepreverjeno): PensionThermenland
7. Celovec z Vrbskim jezerom in Goro opic: Vsem poznana Avstrijska Koroška skriva kar nekaj turističnih znamenitosti za celo družino- jezera (nam najbolj znana sta Vrbsko jezero in Baško jezero ali Faaker See), doživljajski parki (Minimundus v Celovcu), ogled rudnika Terra Mystica in parki:  park z oslički – Eselpark Maltatal, Alpski park divjih živali – Alpen Wildpark Feld am See, ptičji park ob Zablaškem jezeru – Vogelpark Turnersee ter Hrib opic – Abenteuer Affenberg.
Nastanitev: Sun and See Apartmensts (nepreverjeno)Italija
8. Gradež: Ljubitelji morja, sončka, lepo urejenih italijanskih mestec, dobre hrane, še boljšega sladoleda, pa tudi čudovitih sprehajalnih in kolesarskih poti ob morju z ogromno igrali za mulce – na svoj seznam poti je potrebno nujno dodati italijanski Gradež/Grado.
Gradež je top v vseh letnih časih

Nastanitev: Residence Punta Spin (apartmaji in mobilne hiške različnih velikosti ali klasičen kamp. Ima otroško igrišče, 3 bazene, vključno s pokritim, mini golf, košarkarsko, nogometno in tenis igrišče).

9. Benetke: Kdo pravi, da so romantične Benetke lahko lep vikend izlet zgolj v dvoje? Ni res! Tudi otroci bodo radi raziskovali uličice, se popeljali z ladjico, polizali odličen italijanski sladoled in si morda ogledali katerega izmed sosednjih otočkov.
Nastanitev: Eureka Azienda Agrituristica (nepreverjeno)
Slovaška
10. Bratislava: »Veliko malo mesto« Bratislava, kot mu pravi turistični slogan, je mesto, kjer je vsega po malem. Od pestre zgodovine, oddiha v parkih, jezera, veličastna reka Donava in še mnogo.
Zbrani so predlogi vikend izletov, kot smo jih doživeli sami. Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si.
Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime