10 najbolj popularnih izletov z otroki v 2017

2

Slovenci smo narod znan po pohodništvu in preživljanju prostega časa v naravi, kar velja tudi za slovenske družine. Za različne regije Slovenije in sosednje države je bil izbran najbolj popularen izlet, ki ste ga bralci, skupaj z nami še posebej cenili oz. se zanj vsaj močno zanimali. Spodaj naštete izlete bi vsaka izmed nas priporočila družinam z manjšimi ali večjimi otroki. Tudi sedaj, v zimskem času. Zaradi bližine sosednjih držav pa smo na lestvico top izletov uvrstile tudi destinacije v Avstriji in na Hrvaškem.

Preberite si, kam se morate (ponovno) odpravit v letu 2018 na izlet.

1. Belopeška jezera (na Gorenjskem)

Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo, na italijanski strani. Iz Kranjske Gore do tja vodi urejena kolesarska steza, ki jo obdajajo najlepši razgledi na okoliške hribe. Več v članku.

Belopeška jezera, najbolj popularni izleti v letu 2017
Belopeška jezera, najbolj popularni izleti v letu 2017
2. Izlet do slapa Veliki Kozjak (na S Primorskem)

Brez dvoma je eden najlepših in najbolj slikovitih slapov, ki jih najdete v naši deželi in ki je na seznamu vseh obiskovalcev doline reke Soče – slap Veliki Kozjak. Najdete ga v spodnjih koritih potoka Kojzak, v Kobaridu. Več v članku.

Slap Veliki Kozjak, najbolj popularni izleti v letu 2017
Slap Veliki Kozjak, najbolj popularni izleti v letu 2017
3. Rilkejeva pot (v Italiji)

Pomirjajoč razgled na morje in čudovite vonjave mediteranskih rastlin – to je Rilkejeva pešpot. Ta je speljana ob robu visokih pečin nad Sesljanskim zalivom in je del Naravnega deželnega rezervata Devinske Stene. Več v članku.

Rilkejeva pot, najbolj popularni izleti v letu 2017
Rilkejeva pot, najbolj popularni izleti v letu 2017
4. Janče igralni raj (na Dolenjskem)

Za prosto dopoldne smo iskali idejo za hribolazce, ki ni daleč od Ljubljane, vzpon ni pretežak ali predolg za 3 letnika in na vrhu lahko pojemo kosilo.  Na Jančah smo našli vse to, na vrhu pa je mulca pričakal pravi mali igralni raj. Zakaj vse se je naš dopoldanski izlet zavlekel za par ur, pa preberite v tem članku.

Janče, najbolj popularni izleti v letu 2017
Janče, najbolj popularni izleti v letu 2017
5. Lavričeva koča na gradišču (na Dolenjskem)

Na megleno nedeljo, v upanju, da bomo našli sončne žarke, smo se odpravili na geolov po zaklad med bližnje Dolenjske vrhove. Pot do zaklada nas je vodila do prikupne vasi Mekinje nad Stično. Tu nam je prijazni domačin svetoval kratek pohod do Lavričeve koče, kjer nas je pričakal čudovit razgled na Ivančno Gorico in veliko otroško igrišče. Več v članku.

Lavričeva koča, najbolj popularni izleti v letu 2018
Lavričeva koča, najbolj popularni izleti v letu 2018
6. Menina planina (na Štajerskem)

Pot do doma na Menini planini omogoča krasen izlet z mulci, ki ne zahteva veliko truda, nagradi pa s prekrasnimi pogledi na pašnike. Mulci bodo uživali tudi ob spremljanju pašnje ovac in konjev, najbolj pa jih bo gotovo navdušilo srečanje iz oči v oči s kravami in telički. Več v članku.

Menina planina, najbolj popularni izleti v letu 2017
Menina planina, najbolj popularni izleti v letu 2017
7. Izlet na Mengeško koči (Osrednjeslovenska regija)

Mengeška koča na Gobavici stoji na gozdnem hribčku nad Mengšem. Sredi gozda in neokrnjene narave boste našli urejeno gostišče, ki ga obdaja mini živalski vrt in nova atraktivna igrala. Bodite pripravljeni, da se lahko vaš kratek obisk z mulci, zaradi zabave na vrhu, raztegne tudi na nekaj ur. Več v članku.

Mengeška koča, najbolj popularni izleti v letu 2017
Mengeška koča, najbolj popularni izleti v letu 2017
8. Robanov kot (na Koroškem)

Pot po dolini Robanov kot je idiličen enodnevni izlet za vse tiste družine, ki ljubite gore in čudovito naravo. Čarobna pot do Robanove planine je ravno prav dolga in ves čas položna, zato jo lahko prehodijo mulci sami oziroma je prijazna tudi do staršev, ki imajo dojenčke v nosilkah. Več v članku.

Robanov kot, najbolj popularni izleti v letu 2017
Robanov kot, najbolj popularni izleti v letu 2017
9. ZOO park v Zagrebu (na Hrvaškem)

Obisk živalskega vrta in tekanje po Maksimir parku sredi Zagreba je lahko ena od idej, kako preživeti lep družinski dan. Prosti vikend in lep dan sta lahko odlična iztočnica za obisk živalskega vrta v Zagrebu. Nahaja se sredi prečudovitega Maksimir parka v centru Zagreba.  Že sam sprehod po parku je doživetje zase. Več v članku.

ZOO park, najbolj popularni izleti v letu 2017
ZOO park, najbolj popularni izleti v letu 2017
10. Vrbsko jezero (v Avstriji)

Jezero, ki uživa prvo mesto po velikosti jezer na Avstijskem Koroškem. Če ga obkrožimo, se peljemo mimo številnih lepih mest in vasic. Pa tudi znamenitega Minimundusa. Več v članku

Vrbsko jezero,  najbojlj popularni izleti v letu 2017
Vrbsko jezero, najbojlj popularni izleti v letu 2017

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki sem jih doživela jaz z mojo družino. Za več informacij o počitnicah mi lahko pišete na: info@kamzmulcem.si

 

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

2 KOMENTARJI

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime