10 najbolj branih potovanj z mulci v letu 2018

0

Letošnje leto je med našimi bralci najbolj zaznamovala Evropa, saj se je na lestvici top 10 najbolj branih potovanj znašlo kar 9 evropskih destinacij.

Preberite si, katere destinacije so vas najbolj prepričale v letu 2018.

1. Dunaj z otrokom

Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin in hkrati mesto, ki je že šestič izbrano za najboljše mesto za življenje na svetu. In v letu 2018 je bil to najbolj iskan oziroma bran zapis izmed potovanj. Preberite si 5 znamenitosti, ki jih morate z mulci obiskati na Dunaju.

20150516_101051

2. Sicilija z otrokom

Sicilija je največji mediteranski otok. Je otok nasprotij, kjer bela barva solin in ognjena pokrajina vulkana Etna sobivata z zelenimi vinogradi ter turkizno barvo morja. Edinstvena kulinarika ter bogata arheološka najdbišča, ki ostajajo kot zapuščina tisočletne zgodovine mnogih osvajalcev. Na Siciliji vas čakajo prijazni domačini ter odlično okolje za družinske počitnice z malimi ali velikimi mulci. Po odhodu si boste želeli, da bi se na ta mediteranski biser zopet kmalu vrnili.

Za ogrevanje priporočamo 10 – dnevni družinski roadtrip po Siciliji – kdaj, kam in kako Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise o:

IMG_6421

3. 5 italijanskih družinskih doživljajskih parkov v 5 dneh

Obstaja več razlogov zakaj obiskati Italijansko pokrajino Benečijo. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo. Posebnost z veliko črko pa so mesta Benetke, Padova, Verona in druga, kjer se sprehajaš odprtih ust. Naš primarni razlog obiska pa je bila »aktivna dogodivščina«, kopanje v Gardskem jezeru, vodni parki, tematski parki in živalski vrt s safari parkom.

Preberite več.

Gardaland-e1451235985670

4. Bavarska z otroki in Legoland

Ste pri vas doma ljubitelji Lega? Potem bo vašim mulcem tole potepanje sanjsko. Preberite 5 – dnevno družinsko potepanje po Bavarski, Nemčija in Kam z mulcem med počitnicami? V Legoland!

Po Bavarski z otroki
Po Bavarski z otroki
5. Družinski dan v Salzburgu

Avstrijski Salzburg, rojstno mesto Wolfanga Amadeusa Mozarta, je odlična družinska destinacija. Sproščeno vzdušje, kratke razdalje med mestnimi znamenitostmi in široka izbira doživetij za mulce zagotavljajo zabavo za vso družino. Preberite več.

DSC_1013

6. Tenerife z otrokom

Iščete idealno destinacijo, ki bi jo lahko obiskali v 10 dneh? Torej, potovanje do cilja enostavno, finančno “prijazno”, toplo vreme z možnostjo kopanja in počitka (tudi za nosečnice), vso udobje evropskih življenjskih navad, a hkrati veliko priložnosti za raziskovanje? Obiščite Tenerife! Več o tem pa preberite v prispevku Tenerife – otok vseh okusov ali prava družinska destinacija in Top 12 doživetij za otroke na Tenerifih.

IMG_1107-e1525466436224

7. Mavricijus z otrokom

Mavricijus je vedno bolj priljubljena destinacija tudi med slovenskimi družinami. Prečudovite plaže, toplo tropsko podnebje, prijazni domačini, bogat živalski in rastlinski svet, mavrica tropskega sadja, so samo nekateri od razlogov, zakaj smo se po štirih letih ponovno vrnili v naš mali raj. Več o tem lahko preberete v članku Družinsko potovanje na Mavricijus – rajski otok za vse starosti otrok.

IMG_9039-e1479761339814

8. Družinske dogodivščine ob Gardskem jezeru

Gardsko jezero je najdaljše, najsevernejše in najbolj obiskano jezero v Italiji. Turizem ob jezeru je zelo razvit, okrog in okrog jezera se nahajajo hoteli, apartmaji ter kampi. Severna stran jezera je bolj vetrovna in je priljubljena med ljubitelji jadranja, padalstva, zelo je razvito tudi gorsko kolesarjenje ter pohodništvo. Najbolj pa je jezero poznano po raznoraznih zabaviščnih parkih, med katerimi izstopa Gardaland. Preberite več.

1-NASLOVNA-SLIKA-e1520372589790

9. Kreta z otroki

Smo že kdaj omenile, da smo ljubiteljice Grčije? Mulci Grčijo naravnost obožujemo in Kreta je zagotovo visko na seznamu destinacij kamor se bomo zagotovo vrnili.

10. Toskana z otroki

Ena najbolj opevanih regij na svetu nam je tako blizu, da je primerna za nekaj dnevni oddih praktično vedno. Tudi z otroki.

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih doživeli z našimi družinami.  Za več informacij o potovanju lahko pišete na: info@kamzmulcem.si ali v komentar.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime