10 najbolj branih potovanj v letu 2023

0

Leto 2023 je pričakovano prineslo leto polno potovanj, tudi izven Evrope, čeprav je na listi top 10 najbolj branih potovanj še vedno Evropa absolutna zmagovalka:).

1. Gardsko jezero in 5 družinskih doživljajskih parkov, Italija

Obstaja več razlogov zakaj obiskati Italijansko pokrajino Benečijo. Eden je zagotovo lepa ravninsko – gričevnata pokrajina, ki jo lahko opazujete med vožnjo. Posebnost z veliko črko pa so mesta Benetke, Padova, Verona in druga, kjer se sprehajaš odprtih ust. Verjetno pa bo tudi vaš primarni razlog obiska »aktivna dogodivščina«: kopanje v Gardskem jezeru, tematski parki in živalski vrt s safari parkom. Preberite več v članku 5 družinskih doživljajskih parkov v 5 dneh.

Parco Natura Viva, Italija z otroki
Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise, kaj početi ali si ogledati v pokrajini Benečija:

Verona z otroki

2. Bavarska in Legoland, Nemčija

Ste pri vas doma ljubitelji Lega? Potem bo vašim mulcem tole potepanje sanjsko. Preberite 5 – dnevno družinsko potepanje po Bavarski, Nemčija in Kam z mulcem med počitnicami? V Legoland!

Pravljični Rothenburg, Bavarska

Kam z mulcem? V Legoland!

3. Salzburg, Avstrija

Avstrijski Salzburg, rojstno mesto Wolfanga Amadeusa Mozarta, je odlična družinska destinacija. Lahko je dnevna postojanka na poti, še bolje, pa če si zanj vzamete vsaj nekaj dni. Sproščeno vzdušje, kratke razdalje med mestnimi znamenitostmi in široka izbira doživetij za mulce zagotavljajo zabavo za vso družino. Preberite več v članku 3- dnevno odkrivanje Salzburga z otroki.

Salzburg z otroki, Avstrija

Mi se sedaj v Salzburg vračamo kar vsako leto, saj nas je mesto res navdušilo. Primerno za vse starosti otrok, za vse letne čase in vremenske razmere ter pravo razmerje med kulturo, zgodovino in doživetji v naravi, ki obdajajo mesto.

Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise, kaj početi ali si ogledati v Salzburgu:

Advent v Salzburgu

4. Thermen & Vulkanland, Avstrija

Le nekaj 10km čez mejo z Avstrijo se prične čudovita pokrajina Thermen-& Vulkanland, ki v sebi skriva raznolika doživetja za celo družino! Na tleh ostankov 40 ugaslih ognjenikov je danes med drugim 26 vrelcev zdravilne, termalne in mineralne vode, ki jo lahko izkusite v enem izmed 6 termah. Zdravje in dobro počutje sta zagotovo osrednji tržni temi regije, dodatno pa se ponašajo z odlično kulinariko in vinom, za naše najmlajše pa se najde nešteto zanimivosti. Nekatere izmed teh smo tudi sami obiskali v sklopu 3 dnevnega raziskovanja.

Čudovita pokrajina v barvah jeseni, Thermen-und Vulkanland

Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise, kaj početi ali si ogledati v Thermen- & Vulkanland:

V parku bodo otroci spoznali preko 90 dinozavrov, Styrassic Park

5. Dunaj, Avstrija

Dunaj je mesto, ki ga prežema duh zgodovine, kjer lahko najdemo delček svojih korenin, ki ponuja toliko aktivnosti za celo družino in hkrati mesto, ki je vedno znova izbrano za najboljše mesto za življenje na svetu. Preberite si 5 znamenitosti, ki jih morate z mulci obiskati na Dunaju.

Dunaj ne bo razočaral nobene družine z otroki

Na naši strani pa boste našli še dodatno idejo, kako si popestriti izlet na Dunaj:

Če ste na Dunaju, priporočamo še skok do Bratislave

6. Mavricij

Nismo si mislili, da se bomo nekje daleč počutili tako dobro, dobrodošlo in domače, da se bomo kar trikrat vrnili v le 7 letih. Vsakič bolj uživamo v tem našem raju in prepričana sem, da se bomo videli še četrtič. Ni zastonj napisal Mark Twain: “Mauritius was made first, and then heaven; and heaven was copied after Mauritius”. Prepričajte se sami, pred tem pa si preberite naš članek Družinsko potovanje na Mavricij – rajski otok za vse starosti otrok.

Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise:

Na Mauricijus smo se vrnili že trikrat!

7. Sicilija, Italija

Sicilija je največji mediteranski otok. Je otok nasprotij, kjer bela barva solin in ognjena pokrajina vulkana Etna sobivata z zelenimi vinogradi ter turkizno barvo morja. Edinstvena kulinarika ter bogata arheološka najdbišča, ki ostajajo kot zapuščina tisočletne zgodovine mnogih osvajalcev. Na Siciliji vas čakajo prijazni domačini ter odlično okolje za družinske počitnice z malimi ali velikimi mulci. Po odhodu si boste želeli, da bi se na ta mediteranski biser zopet kmalu vrnili.

Ena lepših plaž na Z strani Sicilije, San Vito lo Capo

Za ogrevanje priporočamo 10 – dnevni družinski roadtrip po Siciliji – kdaj, kam in kako Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise o:

Ragusa, Sicilija z otroki 2018

8. Mallorca, Španija

Mallorca je največji izmed štirih Balearskih otokov, ki privablja turiste iz različnih koncev sveta z ugodnim podnebjem, rajskimi plažami, turkiznim in čistim morjem, čudovitimi hribi, kanjoni, jamami in z zgodovinskimi objekti. Nudi več sto kilometrov dolgo obalo z mnogimi lepimi plažami, med katerimi je bilo nekaj ocenjenih med skupino najlepših na svetu. Mallorca je več kot odlična za potovanje z mulci različnih starosti in različnih interesov. Preberite si naša doživetja v članku Družinsko potovanje na Mallorco.

Mallorca z otroki

9. Toskana, Italija

Ena najbolj opevanih regij na svetu nam je tako blizu, da je primerna za nekaj dnevni oddih praktično vedno. Tudi z otroki.

Čudoviti San Gimingano, Toskana z otroki

Na naši strani boste našli posamezne zapise:

Eno lepših doživetij je tudi toskanski agriturizmo z razgledom

10. New York, ZDA

O New Yorku je težko napisati kaj novega, česar ne bi zaznali že preko filmov. Po drugi strani pa ponuja toliko več, toliko drugačnih in še ne videnih izkušenj. S tem v mislih smo se podali na težko pričakovani izlet treh generacij, 2 dveh različnih letnih časih 2 KZM ekipi. V enem tednu je vsaka videla, doživela, okusila ogromno, prehodila v povprečju med 10 in 15 kilometri na dan in si za vedno vtisnila v spomin nekatere slike. Preberite si naša doživetja v članku Družinsko raziskovanje New Yorka – mesta, ki nikoli ne spi.

New York z otroki

KZM mame in mulci smo svojo primerno obutev za potovanja našle v blagovni znamki Vivobarefoot. 

Barefoot ali minimalistična obutev je oblikovana tako, da čim bolj posnema bosonogo gibanje ter preprečuje morebitne deformacije in bolečine. In nekatere KZM družine smo zveste Vivobarefoot že več let. Vivobarefoot čevlji so oblikovani tako, da spodbujajo naravno gibanje in pravilen razvoj otroških nog. Edinstvena zasnova čevljev omogoča optimalen čut za podlago, kar pomaga vašim otrokom, da čutijo tla pod seboj, hkrati pa jim nudi potrebno zaščito. Preberite si KZM oceno Vivobarefoot in zakaj so prepričali nas.

Vivobarefoot z nami po svetu (New York, Mallorca, Paros, Hrvaška, Avstrija)