10 najbolj branih izletov v letu 2022

0

V letu, ko so nam bila potovanja ponovno omogočena, smo veliko pozornosti še vedno namenjali izletom po Sloveniji. Poglejte si naših top 10, ki so preverjeno odlični za vse letne čase.

1. Kranjska Gora

Statistika branj v letu 2022: več kot 26.244 branj

Regija: Gorenjska

Kranjska Gora ima pri nas pač posebno mesto, saj je resnično univerzalna destinacija. Idealna je za zimsko smuko in druge užitke na snegu, nič manj pa je nimamo radi tudi poleti, ko ponuja nešteto možnosti. Oglejte si razloge za pomladansko-poletni obisk v članku 16 razlogov, zakaj je Kranjska Gora pomladno-poletna destinacija.

V bližini Kranjske Gore se nahaja tudi priljubljen Tamar, ki je odlična ideja za zimski sankaški izlet. Preverite tukaj, zakaj ga obiskati: 3 razlogi za zimski sankaški izlet v Tamar

2. Jezersko

Statistika branj v letu 2022: več kot 24.905 branj

Regija: Gorenjska

Letošnje leto smo se tudi KZM družine (ponovno) zaljubile v Jezersko, ki velja za eno lepših dolin v Sloveniji. Idilična je tako poleti kot pozimi, me pa smo poiskale kar  8 razlogov za družinski potep po Jezerskem.

Če pa se odločite na Jezerskem tudi prenočiti (kar res toplo priporočamo), pa predlagamo eno izmed dveh možnosti, ki smo jih v letošnjem letu obe preizkusili (in bili navdušeni):

  1. Ena izmed najlepših turističnih kmetij v Sloveniji z definitivno najlepšimi razgledi – Šenkova domačija
  2. Majhen, idiličen, preprost in z veliko meri ljubezni urejen glamping  – Cvet gora

3. Pokopališče školjk – slovenska plaža za radovedne mulce

Statistika branj v letu 2022: več kot 18.534 branj

Regija: Primorska

Plaža z zanimivim imenom je domovanje več kot 230 različnih polžkov in 30 različnih ptic, mulce pa bo na lep sončen dan, ne glede na letni čas, razveseljevala kar več ur.  A pozor! Da bo plaža še dolgo razveseljevala prihodnje generacije priporočamo, da školjk ne odnašate s seboj. Več o lepem izletu pa v članku Pokopališče školjk.

4. Tehnopark Celje

Statistika branj v letu 2022: več kot 16.138 branj

Regija: Savinjska

V Celju, našem 3. največjem mestu, so septembra 2020 odprli največji Znanstveno zabavni park v Sloveniji in tem delu Evrope. Idealen je za radovedne otroke in deževne dni, ko bo obisk zagotovo privabil številne nasmeške na obraz mulcev. Več v našem opisu Tehnoparka Celje.

5. Kokoška

Statistika branj v letu 2022: več kot 15.689 branj

Regija: Primorska

Obisk koče na Kokoši (670m) je res prijetno doživetje, ki ga lahko dodatno popestrimo še z ogledom drugih znamenitosti Sežanskega Krasa od največje slovenske vasi Lokve, Kobilarne Lipica, najstarejše turistične jame v Evropi, Vilenice in nenazadnje tudi Škocjanskih jam. Nam je obisk še posebej pri srcu v zimskem času, ko so temperature prijetnejše, ali spomladi in v jeseni. Več v našem članku tukaj.

6. Od Kranjske Gore do Belopeških jezer

Statistika branj v letu 2022: več kot 14.084 branj

Regija: Gorenjska

Belopeška jezera so priljubljena izletniška točka tik za mejo, na italijanski strani. Iz Kranjske Gore do tja vodi urejena kolesarska steza, ki jo obdajajo najlepši razgledi na okoliške hribe. Več o tem, kaj doživeti med kolesarjenjem do Belopeških si preberite v članku.

Na naši strani pa boste našli tudi posamezne zapise, kaj početi ali si ogledati v okolici:

7. Terme Olimia

Statistika branj v letu 2022: več kot 14.084 branj

Regija: Gorenjska

Terme Olimia s svojo ponudbo presega še tako visoka pričakovanja. Raznoliko ponudbo termalnih doživetij za staro in mlado za vse letne čase, lahko doživite v kompleksu pokritih in zunanjih termalnih bazenov Family wellnessa Termalija, ki se deli na Termalija Relax del, ki obsega prenovljeni notranji in zunanji bazen in nov Termalija Family fun del, v katerem bodo uživale predvsem družine z otroki. Več v našem članku.

8. Goriška Brda

Statistika branj v letu 2022: več kot 13.595 branj

Regija: Goriška

Na skrajnem zahodu Slovenije se razprostira čudovita, zanimiva in opojna deželica Brda, ki na jugovzhodu meji na smaragdno lepotico Sočo, na severozahodu na reko Idrijo, na vzhodu jo zaključuje ponosni hrib Sabotin in Korada na severu. A Brda so poznana predvsem po dobrih vinih in kulinariki, nekoliko manj pa po družinam zanimivih aktivnostih. To pa še ne pomeni, da jih ni! Več v 9 razlogov za družinski izlet v Goriška Brda.

Če pa že enkrat raziskujete Brda, pa predlagamo, da se ustavite tudi v Vipavski dolini. Naše navdušenje v članku: Družinsko raziskovanje Vipavske doline

9. Menina planina

Statistika branj v letu 2022: več kot 13.532 branj

Regija: Savinjska

Pot do doma na Menini planini omogoča krasen izlet z mulci, ki ne zahteva veliko truda, nagradi pa s prekrasnimi pogledi na pašnike. Mulci bodo uživali tudi ob spremljanju pašnje ovac in konjev, najbolj pa jih bo gotovo navdušilo srečanje iz oči v oči s kravami in telički. Več v Menina planina – z mulci po čudoviti planoti

10. Šmartinsko jezero pri Celju

Statistika branj v letu 2022: več kot 13.138 branj

Regija: Savinjska

Največje slovensko umetno jezero (po dolžini obale s kar 12 km) je Šmartinsko jezero pri Celju. Do tja vodi lepo urejena sprehajalna in kolesarska pot z ekološkimi učnimi vsebinami, mimo otroških igral, z mostom čez jezero in do čolnarne, od koder lahko od pozne pomladi dalje uživate v številnih športnih aktivnostih na jezeru. Več v 8 razlogov za družinski izlet do Šmartinskega jezera pri Celju.

Doživetje ma mostu čez jezero, Šmartinsko jezero pri Celju

Zgornji opisi in informacije so vtisi in dejstva, ki smo jih me doživele z našimi družinami. Za več informacij o izletu nam pišite na: info@kamzmulcem.si.

Smo mamice »rojenih« popotnikov. Nismo rade preveč časa doma. Nismo tudi rade predolgo v eni državi. Vedno aktivne z mulci in v iskanju luštnega preživljanja časa kot mame.

PUSTITE KOMENTAR

Vpišite vaš komentar
Prosim vpišite vaš ime