10 idej za “vodne” krompirjeve počitnice na Hrvaškem in v Sloveniji

0

Le še dobre tri tedne nas loči od krompirjevega podaljšanega vikenda. V kolikor si še niste splanirali daljšega oddiha, vam tokrat ponujamo 10 idej, kam z otroki za podaljšan “vodni” vikend – v Sloveniji in ali na Hrvaškem.

7 idej kam na krompirjev vikend na Hrvaškem:
1. Poreč

Hrvaška Istra je ena od destinacij, ki jo raje kot v poletni sezoni, obiščemo v jeseni. Prijetne temperature, za pogumnejše mogoče tudi hiter skok v morje, predvsem pa odličen zrak in sprehodi ob morju. Še posebej zanimivo je kolesarjenje po Parenzani od Vižinade do Motovuna in pa S kolesi, rolerji ali vozičkom, po okolici Poreča.

IMG_5714
Poreč je odlična destinacija za podaljšan vikend oddih z družino

 

2. Opatija

Če ste ljubitelji sprehodov ob morju, je t.i. Lungomare, 12 km pot po obali Opatije, “must do”.  Poleg morskega zraka in dobre hrane, pa bodo otroci uživali tudi v bazenskih vragolijah v enem zimed mnogih hotelov. Več o doživetju si preberite v članku Opatija z mulci – po 12km dolai opalin poti Lungomare.

FullSizeRender_2
Opatija z otroki v jesenskih dneh
3. Rovinj

V Rovinju priporočamo dve destinaciji:

  • Crveni otok ali otok Sv. Andrije, ki je del Rovinjskega arhipelaga. Nahaja se cca 20 minut vožnje z ladjico od Rovinja. To je majhen otoček, ki je z umetnim nasipom povezan s sosednjim otočkom Mašin. Otok je zanimiv za daljše bivanje. Če ste na počitnicah v okolici Rovinja in ste se naveličali kopnega, pa je primeren tudi za enodnevni obisk. Na otoku se nahaja družinam prijazen Island hotel Istra in letos zgrajena depandansa All suite Island hotel Istra, ki ga zelo priporočamo. Preberite si 9 razlogov, zakaj priporočamo oddih na tem otočku.

IMG_9580-e1525785485251

IMG_5842

4. Otok Krk

Otok Krk nam je večini poznan zaradi svoje bližine in privlačnih poletnih letovišč, primernih tudi za mulce. Kaj pa če ga obiščete izven sezone? Preverite katere 3 skrivnosti otoka Krka smo odkrili mi :)

veli-vrh3-2
Took Krk je odlična destinacija za jesenki vikend oddih

 

5. Hrvaško Zagorje

Hrvaško Zagorje je najlepše obiskati jeseni, ko so dnevi jasni, nebo modro in gozdovi odeti v zlato. Takrat je tudi čas, ko boste vonjali grozdje iz okoliških vinogradov ter jabolka iz mnogih sadovnjakov na tem območju. Več o tem pa v članku Z mulcem v raziskovanju Hrvaškega Zagorja – pračlovek, toplice in kmečki turizem.

IMG_6287krapinske-toplice
Krapinske toplice, Hrvaško Zagorje

 

Še ena ideja pa so Vodne vragolije v Tuheljskih toplicah, kjer boste aktivni tako starši kot mulci.

3 ideje kam na krompirjev vikend v Sloveniji:
6. Olimje

Olimje lahko obiščete za dan, bolje vikend, najboljše pa kar za cel teden. Mulci bodo uživali v vodnih vragolijah in ponudbi Terme Olimia, hranjenju jelenov na Jelenovem Grebenu, domišljiji dali prosto pot v Koči pri Čarovnici, se vozili s cestnim vlakom, imeli velike učke v Čokoladnici Olimje ter domov odnesli domač čaj iz Minoritskega samostana. In še mnogo več. Starši pa bomo uživali ob vsem tem, poleg pa še preizkušali odlično kulinariko in wellness ponudbo. Več o doživetjih pa si preberite v članku Vikend v Olimijah – 6 doživetij za starše in mulce

IMG_1031
Vikend družinski oddih v Olimjah

 

7. Terme Ptuj

Terme Ptuj so ene izmed najmlajših term v Sloveniji, z lokacijo v najstarejšem slovenskem mestu, Ptuj, ki je bogat predvsem z rimsko in srednjeveško zgodovino. To prednost so tudi v termah dobro ponotranjili in je temelj dogajanja in njihove animacije.

7405_pic
Terme Ptuj

 

8. Sprehod od Portoroža do Pirana

Promenada od Portoroža do Bernardina oziroma Pirana velja za eno najpriljubljenejših na slovenski obali, če en celo v Sloveniji. Ker je pot odmaknjena od prometne ceste, je primerna tudi za vozičkanje, poganjalčke, skiroje, male kolesarje, rolanje… Najbolje pa je, da je zanimiva v vseh letnih časih in vremenskih pogojih, saj je pot tlakovana, tako da bo hoja ali “vožnja” prijetna tudi ob kakšnem nežnejšem nalivu. Več o izletu v Piran, si preberite v članku Ideja za izlet: piranski akvarij in najboljši istrski fuži s tartufi

IMG_0014-e1458056093678
Z mulci od Portoroža do Pirana

 

Za več informacij nam lahko pišete na info@kamzmulcem.si ali v komentar.